Управляващите имат тежки проблеми с Конституцията

Преглед на печата за 5 май
Обновена: 5 май 2012 09:48 | 5 май 2012 09:48,
83
Управляващите имат тежки проблеми с Конституцията
Приемането на Закона за конфискацията предизвика остри реакции. Снимка: БТА

Приетият закон за конфискацията на престъпно имущество е водеща тема за медиите днес.

"Под диктовката на ЕС ГЕРБ прие абсурден закон за престъпните имоти", коментира на първа страница "Сега".
Управляващите успяха да счупят поредния парламентарен рекорд с експресното приемане на закона, но с него едва ли ще преборят мафията.

Затова пък новият закон със сигурност ще доведе до множество дела в Европейския съд за правата на човека. Това категорично мнение се споделя не само от юристите на опозицията и представителите на неправителствения сектор, но и от депутати на ГЕРБ, смята изданието.

"Левицата дава закона за конфискация на Конституционния съд" е водещото заглавие на "Дума" по темата. Това е репресивен и мракобеснически закон, който "плаче" за Конституционния съд, коментира Мая Манолова.

В друга статия вестникът допълва, че 117 от текстовете, приети от парламентарното мнозинство, са определени като противоконституционни. Мнението е на проф. Любен Корнезов. Според него правителството спокойно си приема текстове, които са против обществото.

Лидерът на "Гергьовден" Любен Дилов-син пък заяви, че този парламент е рекордьор до момента по върнати текстове от Конституционния съд. Пред "Труд" той уточнява: "Очевидно управляващите имат тежки проблеми с конституцията, независимо от коя правна школа са - кюстендилската или плевенската. Единодушна е оценката - и вътрешна, и външна, че последните избори бяха най-компрометираните по отношение на демократичността им във всяко едно отношение."

Тръгва чистка по митниците след зрелищната полицейска акция на Капитан Андреево, съобщава "24 часа". В сряда вечерта бе арестувана цялата първа смяна митничари заради подкупи и рекет. Прогнозата е уволненията и оставките да тръгнат  от върховете на агенцията. Спрягат се имената и на двамата заместници на шефа на митниците Ваньо Танов, както и на един началник на митница.

Темата е водеща и за "Стандарт". Рушветите в злато - това е новият хит сред корумпираните митничари, отбелязва ежедневникът.

Пред "Преса" бившият шеф на Агенция "Митници" Емил Димитров коментира акцията: "Поздравявам прокурорите за смелостта им. Като начало, като първа стъпка акцията е добра. Но е отдавна закъсняла и непоследователна. Можеше например да изчакат да видят накъде ще тръгнат парите. Дали има някой по-нагоре по веригата. Ама не: зор да се спре веднага."

Сред водещите акценти за "Труд" днес е изказването на премиера Бойко Борисов, че за трите години управление на ГЕРБ с една година средно се е вдигнала продължителността на живота в България.

В демографските данни на НСИ обаче подобна радост няма, пише ежедневникът. Средната очаквана продължителност на живота расте от 22 години насам, а за последните 3 се е увеличила с 4 месеца. Въпреки това българите ще умрат с 5-6 години по-рано от останалите европейци.

Само за три години власт ГЕРБ успяха да поставят черен рекорд в нивото на безработицата, коментира "Дума".
От НСИ обявиха вчера, че безработните в страната са достигнали 12,9 процента, или 422 500 души. Това е най-високото ниво на неработещите, постигано от 2001 г. насам.

"Сега" допълва, че 44.6 процента от всички деца в България живеят в риск от бедност, а 340 000 са в нищета.

Метеоритен дъжд ще озари небето над България в нощта срещу Гергьовден, анонсира "Новинар". Това обаче ще съвпадне с пълнолунието, което ще отнеме от блясъка на космическото явление. От Института по астрономия към БАН са категорични, че не се очаква явленията да се отразят на Земята и препоръчват хората да не се притесняват, че това ще причини някакви катаклизми.

Според челото на "Преса" луната днес поражда опасност за хората с болни сърца и лошо кръвно. Причината за това е, че тя достига най-близка до Земята точка - по-малко от 357 000 км. Увеличава се рискът от сърцебиене, ритъмни нарушения, главоболие, може да се стигне до инфаркт, предупреждават лекари. Близостта на луната влияе и върху нервната система. Засилва се чувството на безпокойство, безсъние, депресивни състояния.

Сестрата на Бойко Борисов Красимира Иванова говори пред "Стандарт" за проблемите в здравеопазването. "Ако нещо пречи в нашето здравеопазване, това е т.нар. система. Никога няма се съглася, че един лекар може само той да е виновен за даден инцидент. Има система, която трябва да се промени", смята Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България има невероятния шанс след 20 години червено блато и ДС-мафия, най-накрая да дойде един човек, който да промени всичко това. Съпротивата ще е жестока.
43
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахаха ... оформя се нова професия за *** и *** като *** - доносник. Кварталните *** ще пускат донос до комисията, че някой си е престъпник, и следва ИЛИ запор на имота и 5 години ходене по мъките да се доказваш че си невинен ИЛИ плащаш на гейбераста за да си оттегли доноса, щото бил сбъркал. :)
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бачкаторе, прав си да подкрепяш закона. Но не си мисли, че ще барнат тези, които си посочил. Какво се случи с миналогодишните обиколки с хеликоптери? Бутнаха няколко бараки на хорица, а палатите си стоят. Нито са конфискувани, нито са платени глоби или каквото и да е. Всичко е вятър и мъгла. Този закон е опасен, защото ще се прилага по доноси. Доносничеството ще се възроди.
41
6
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Специално за този закон изцяло подкрепям ГЕРБ ! Айде сега да видим онези *** дворци в Бяла Слатина ,Левски ,Горна Оряховица с какви пари са построени !? И не само техните а и на такива като Масларова и прочие. Да видим митничарите как ще докажат че с една заплата могат да имат вили като прогимназии.
40
2
 
5
 
! Отговори
Нужно е още преди 12 години
Преди месец в Румъния беше приет Закон за Лустрацията.У нас медиите собственост на наши и руски агенти пропуснаха тоз ''дребен'' факт.Дай Боже, скоро и у нас!
39
2
 
15
 
! Отговори
Киро Рашков преди 12 години
Давай Бойко !!Догодина като ми станеш съсед по килия, всички циганя ще те облекчават подред, Да видиш че много убаво не е баш убаво.
38
0
 
7
 
! Отговори
за 51 преди 12 години
И кой му дреме за теб..........:)
37
6
 
3
 
! Отговори
Чудесен закон преди 12 години
Трябва да започнат от ВПС на столетницата. Там е пълно с мултимилионери - крадци. Пък и ще бъде частична отплата за 9 -ти Септ. Пълна ще бъде ,като се отвори Белене, но не АЕЦ-а ,а лагера....и прилежащата свинеферма. Дай Боже!
36
8
 
5
 
! Отговори
Чичковите ТИКВИ преди 12 години
Чичковите ЧервенТИКВИничковчета:Не Протовоконституционодействайте
35
13
 
3
 
! Отговори
гьонсурат преди 12 години
Те сега комунистите от 9 кладенеца вода ще докарат да лъжат простия народ, че всъщност поголовното крадене през последния 1/4 век си е напълно законно!Вече впрегнаха всичките си устатници: от кифлите Мая и Корнелия до Слави Трифонов!Следват верните им ''висши магистрати''.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Личното ми мнение е че не само тези управляващи, ами и дори и държавата ни има проблем с тази конституция. или конституцията не е за тази държава, или тази държава не е за тази конституция. При всички случай, формата на управление на тази страна е тотално сбъркана. Липсата на заинтересован собственик(каквото и да значи това), доведе до този разпад, в който сме вече толкова години. Явно няма сила или човек, който да промени този ход на нещата!!!
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помните ли приказката, че покрай сухото гори и мокрото? Нима мислите, че този закон ще бъде прилаган срещу истинските айдуци? Не! Ще подгонят обикновения човечец, защото последното, което ни е останало е собствеността ни във вид на жилища. И това е трън в очите на "партньорите" ни от ЕС и САЩ.
32
2
 
7
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Що? Ами щото е прекалено сложно за теб да ти се обясни, един гербер, ***, *** никога не би го разбрал
31
7
 
4
 
! Отговори
IQ146 преди 12 години
политиката e проста работа за умни и ПОЧТЕНИ хора. Даже в момента не е важно дали си умен, а доколко почтен. Хубаво да го запомнят това разни политолози и партийни анализатори, ако искат да са в час и прогнозите им да се сбъдват... Защото народът Е УМОРЕН от 20 годишните кражби на политиците от всички останали партии. Та не е ли "политик" *** дума? Защо е така? Друг е въпросът, че на тях, КОРУМПИРАНИТЕ КРАДЦИ, така им е угодно, за да има все повече разочаровани и в следствие на това - негласуващи. Така с една шепа хора идват на власт и слагат КРАДЛИВАТА си ръка върху бюджета, имотите на държавата и другите обществени фондове! И се почва шоуто на КРАДЦИТЕ! Затова се появи Борисов и засега е БЕЗ АЛТЕРНАТИВА! И в момента е единствената надежда за добро бъдеще и просперитет! Всички други, включително и Кунева, са ДОКАЗАНИ КРАДЦИ!!!
30
12
 
5
 
! Отговори
зачуден преди 12 години
Що да е абсурден закон, който преследва крадците ,които всички знаем ???!
29
6
 
13
 
! Отговори
165511551161151516 преди 12 години
Първия закон който трябваше да приеме парламента е да задължи лудите да ги прибират в психиатриите, тогава нямаше да има Герб
28
11
 
5
 
! Отговори
МДААААААА.... преди 12 години
Ако управляващите имат проблеми със закони създадени от ЧЕРВЕНИТРЕ *** , ТОВА Е ЗА ДОБРО !
27
13
 
9
 
! Отговори
съдията ! преди 12 години
аз невиждам какво противоконституционно има. не можеш да докажеш доходи за нещата които имаш - взимат ти ги !!! всеки честен и плащащ данъците си на изработеното човек или предприемач или бизнесмен няма да никакви проблеми !!!Тези дето са краднали или са крили данъци, те ще имат проблем !!!Нима този закон след като е приет във Великобритания примерно, то тяхната конституция е по-слаба от нашата ??? Не мисля !!!
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
.А КОМУНИСТИТЕ ЩЕ ИМАТ ТЕЖКИ ПРОБЛЕМИ С ПРИЕТИЯ ЗАКОН!"Верно е! Цецо и Боко ще вият на умрело като слязат от властта след година.
25
5
 
23
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Проблемът със законът е, че една петчленка, от които 4 ще са от ГЕРБ, са над съда и човек няма никаква защита от тях! Поради тази причина законът може да се използва и за други цели. Това, един партиен орган, да е над съда съм го видял преди 25 години.