Съдебната система да си мисли за Галеви, ядоса се Цветанов

Омръзна ни да им берем плодовете, заяви МВР шефът
Обновена: 10 май 2012 19:13 | 10 май 2012 19:10,
141
Съдебната система да си мисли за Галеви, ядоса се Цветанов
Издирването може да продължи с години. Снимка: архив Булфото

Темата къде са братя Галеви трябва да се коментира от съдебната система, а не от МВР, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

”Омръзна ни да им берем плодовете”, ядоса се МВР шефът.

Той уточни, че за момента не може да даде данни за издирването на братя Галеви и дали те се намират в страната.

Цветан Цветанов обеща, че когато има резултат от издирването на Пламен Галев и Ангел Христов веднага ще бъде съобщено.

Междувременно от прокуратурата в Кюстендил заявиха, че появилата се информация, че Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, са напуснали страната, може да е опит за заблуждение.

Оттам засега нямат данни братя Галеви да са напуснали страната, а търсенето им продължава.

Прокуратурата допусна, че е възможно издирването на двамата бизнесмени да продължи с години. Извършват се проверки на граничните пунктове.

Ако двамата са напуснали пределите на страната през "зелена граница" или с чужда самоличност, и се появи оперативна информация за това, Пламен Галев и Ангел Христов могат да бъдат обявени и за международно издирване.

От прокуратурата добавиха, че предстои да се извърши щателно претърсване в страната и паралелно с това - по граничните пунктове с Македония, Сърбия, Турция, по "преценка на риска".

Двамата дупнишки бизнесмени се укриват вече седми ден, след като ВКС потвърди присъдата им и двамата трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
където и да отидат...пак ще го духат в панделата колкото и години да минат..историята познава всякакви случаи..и всички са се върнали в кафеза рано или късно
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе ако от това му олеква, нека си приказва, той е любител на случайните приказки без особен смисълама да вземе да смени сериала, че стана прекалено предсказуем вече
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много е лесно да се прецени кой е крив и кой е прав във "войната" на МВР-следствие-прокуратура VS съд и кой колко "помага" на престъпниците:Колко "корумпирани" съдии са хванати от съответните органи /същите тези органи, които непрекъснато ги обвиняват/? А колко прокурори, следователи и полицаи? Цецо може да говори каквото си иска, но един здраво мислещ човек анализира фактите и си прави съответните изводи!
102
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 12 години
На Цецо и на Бойко все другите са им виновни, а от тях по кадърни нема... А дали напремер доказателствата събрани от Полицаите изобщо стават за нещо, това никой не гледа... Като са толкоз корумпирани съдиите, защо подчинените на Цецко още не са ги хванали... Бойко пък смени вече толкова министри /някой и по два пъти/, че е време да се попитаме колко е акъла на този дето ги е сложил там... Ама де такива разсъждения у нашия мъдър народ.
101
0
 
3
 
! Отговори
до 119 преди 12 години
Ти си най-големият *** на планетата - 40 млн. в джипа,имаш ли хабер колко е това като обем и тегло бе ***.Боже,боже колко *** хора съществуват все още в нашата държава ?
100
0
 
3
 
! Отговори
до 119 преди 12 години
Това с 40 мил. са легенди, първо в сайта на БНБ има точните размери на всички банкноти, с елементарна формула от 4-ти клас всеки сам може да изчисли колко обемни са 40 мил., според това излиза, че тези пари ако са чисто нови, в най-големите възможни банкноти в обръщение излизат повече от 3 куб. м и то без опаковката, внимателно подредени в куб. Тук е въпроса в кой джип и по какъв начин ще се качат над 3 куб. м. които освен всичко друго и тежат.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господар на съдебния процес, по закон, е съда. Съда и само съда определя дали обвиняемите да бъдат вкарани в затвора, докато тече разследването и процеса, или да бъдат пуснати под парична гаранция, домашен арест или подписка, "независимия" съд пуска мафиотите с парична гаранция, но оставят в ареста обикновенните обвиняеми. Не може МВР да охранява всички обвиняеми, защо да плащаме за тяхната охрана? Крайно време е съдиите да носят персонална отговорност, вкл. имотна, за незаконосъобразни решения.
98
0
 
0
 
! Отговори
ЩЕ ИМ ХВАНАТ преди 12 години
ПУШЕЦИТЕ! :) ХАХАХА....БАРЕМ ДА ИМ ПРАТЯТ ЕДНА КАРТИ4КА ЗА ПОЗДРАВ ОТ ТАМ КЪДЕТО СЕ НАМИРАТ :)))
97
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Смешници, съдебна система ала бала, кой назначава подкупни съдии и прокурори, кой после ги оставя да се измъкнат , кой пише такива закони които позволяват безобразията в съда и държавата, отговора е един ДЕПУПАТИТЕ. всички да се избесят за назидание на следващите а имотите на целия им род да се конфискуват до 5-то коляно. Съдия или прокурор кой пусне болкука на свобода да заплати от джоба си разходите по намирането и задържането му, па нека сетне пак да пуска болкуците.
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъцко кажи го това на Бойко!
95
0
 
8
 
! Отговори
ГАЦО преди 12 години
а защо и държавата не помисли за съдебната система без значение че тя е независима.мисля че вече съдебната система е зависима от бандитските кръгове.какво става господа Велчев иЦЦ.
94
1
 
12
 
! Отговори
антицветанов преди 12 години
Как се "прекарват" пари през границата -или се декларират или се пускат от гранична полиция и митничарите. като обяснавя цецко и зам. шефа на НС, че по границата с Гърция няма фейс контрол, това означава че спокойно можеш да си прекарваш с лична карта - наркотици, оръжие и др. подобни. ха-ха-ха- гъде сте герберасти да ви чуя тъпите аргументи. Не можело да ги спрат на границата - да така става с камионите с цигари и наркотици на цецко...
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо още се бавят да ги обявят за международно издирване? Чакат сигнал, че са пристигнали благополучно на място, откъдето не могат да ги екстрадират?
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако човекът Х убие някой друг, тогава кой е виновен? Съд, прокуратура, МВР, правителство? Защо се обвиняват едни други, след като виновните са братята, че са се укрили. Работа трябва, работа, а не празнословия ... Намират ги и ги прибират. Какво толкова ...
91
6
 
16
 
! Отговори
Деян преди 12 години
А защо да е виновно МВР? А, да! Защото не са им лепнали опашка. Абсурдно е. Хора, осъзнайте се, че това е нелепо. Няма как МВР да слага опашки на всички, които са пуснати от съда с мотив, че: 'няма опасност да се укрият'. Нали това е решил съда и след неговото решение ние, гражданите приемаме, че сме в безопасност, защото съдът така е казал. Другото е вендета.
90
3
 
7
 
! Отговори
Глупаци от герб преди 12 години
Според в. "Струма" пък Пламен Галев и Ангел Христов отдавна вече не са в България. Те минали границата в нощта на петък срещу събота с бялото им БМВ Х5, което било натоварено с пачки на обща стойност над 40 милиона лева. Двамата излетели за Африка през Гърция. Преди пътуването Ангел Христов продал автомобила си "Порше Карера ГТ" за около 200 000 лева.
89
6
 
11
 
! Отговори
Магистрат преди 12 години
Ние ги осъждаме, те ги изпускат! ... г-да борисов и цветанов питам - Чия е отговорността за контрола по границата ни? Къде бяхте три години и защо послушковците ви в НС не "промениха" правилата. На кого от вашите хора братята си платиха, за да си заминат спокойно, нали имате агенти СРС-та и т.н. за ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА ГОДИШНО? Смешници сте! Защо онзи ден приехте още възможности за налагане "Забрана за напускане на страната", като МВР не може да изпълнява тази мярка - отговора е един ПРОСТИ СТЕ!
88
5
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ДО 97ГАЛЕВИ БЯХА С ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ. МОЖЕ ДА ОБВИНЯВАТЕ ЦВ. ЦВ. ЗА ДРУГИ РАБОТИ НО ЗА ГАЛЕВИ Е ВИНОВНА ПРОКУРАТУРАТА.
87
7
 
11
 
! Отговори
Глупаци от герб преди 12 години
"Виновен е който ръководи процесът, т.е. съдът - на 100%. Няма как изпълнителната власт да е виновна,." Не стига, че е ***, а и нахакан - типичен гербераст. Алооо, прочети малко, не като лидерите ти - по една книга в детството. Съда ли води осъдените в затворите или някой забранява на МВР и ДАНС да ги следят. Не помниш ли за "доказателствата" събрани от килията на Трактора за заплахите към цецко и боко - сега защо няма такива неща. Отговора е един: ЗАЩОТО СА МНОООГО ПРОСТИ! Шенген ли? друг път
86
4
 
11
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
Когато МВР трябва да свърши някаква работа го няма никакво. цецко защо се прави на ущипан. ЕДИН МИЛИАРД е бюджета, стотици милиони отиват за СРС-та и защо като излезнали от съда "братята" не са прикрепени към някой "сътрудник"... Но за всичко трябва и акъл не само една книга, ръководство за физарядка. Вече в МВР и ДАНС няма мосю Поаро или Шерлок Холмс, там са ...шлифера, и т.н.