Нападението над лекари ще се наказва строго

Присъдите като при нападение над полицаи и прокурори
13 сеп 2012 21:30,
150
Нападението над лекари ще се наказва строго
Депутатите се надяват нападенията над лекари да намалеят с новите мерки. Снимка: Булфото

Нападенията над лекари и медицински работници да бъдат инкриминирани. Това прие днес на първо четене здравната парламентарна комисия.

Промените в Наказателния кодекс са внесени от депутата от Синята коалиция – д-р Ваньо Шарков, и група народни представители.

Проектотекстовете са приети от здравната комисия с пълно мнозинство и са подкрепени от министерствата на здравеопазването и правосъдието, както и от съсловните организации.

Нападенията над лекари ще се наказват равностойно на тези при нападения над полицаи, съдии, прокурори, данъчни, горски служители и други длъжностни лица.

Депутатите се надяват с тази промяна да намаленият случаите на насилие над медици по време на изпълнение на служебните им задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: лекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
До алоо,Бг-***?: Пич, моля такива като теб да замълчат, защото точно тези лекари, които ти наричаш безхаберни изведнъж като отидат в чужбина стават много ценени и дори държави като Германия искат лекари основно от България, защото са много добре подготвени и добре си вършат работата!
109
0
 
8
 
! Отговори
алоо,Бг-цигани? преди 11 години
А лекарското БЕЗХАБЕРИЕ ,няма ли да се КРИМИНАЛИЗИРА ,ИЛИ СИ ОСТАВА ----САМОРАЗПРАВАТА?
108
1
 
3
 
! Отговори
nie преди 11 години
Жалко ,...*** подържаха ДИСЦИПЛИНАТА в здравеопазването!
107
0
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Чудно ми е какво толкова им харесва на лекарите да се гаврят с болните?! Сякаш болните им са виновни за "ниските заплати над 2000 лв."?! Като не им харесва заплатата ,да напуснат и да отидат в САЩ ! Ще се намери кой да работи за 1500-2000 лв. ,внасяйте лекари от Виетнам и Куба ,убеден съм ,че не са по-некадърни от българските лекари !
106
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Уважаеми, коментатори!Проблемът не е в лекарите, полицаите, пожарникарите и т.н.Проблемът е в управлението - режисьор на един отвратителен филм ТОЧКА 1- ако не Ти харесва облсужването (виж т.2)- ако апаратурата е стара (виж т.2)- ако Си унизен от държ. служител (виж т.2)- ако намериш качество и цени на обучение, лекарства, услути /моб. оператори и т.н./, храни ... на по-добри цени в ЕС (виж т.2)ТОЧКА 2- осъди / "пребий" кмета, министъра и държавата, а не служителита и храните и т.н.
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а нехайството към пациентите, лекарските грешки кога ще се наказва за тях ?
104
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Повечето коментатори не мислят преди да напишат каквото и да е било.Тази мярка трябваше да се приеме от много години, защото проблемът с побоите се поражда от неуважение към здр. лица и търсене на саморазправа.От др. стр. тази мярка вдига летвата на отговорност и морално задължение на лекарите, което означава, че пациентите няма да влизат в саморазправа, а ще ТРЯБВА ДА ГИ ОСЪДЯТ. Осъдят? Да! Защото сигурно 90% от пациентите не са се замисляли, че могат да съдят в качеството си на потърпевш
103
0
 
8
 
! Отговори
БОКЛУЦИИ преди 11 години
НАПАДЕНИЕТО НАД ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВА СТРОГО А НЕ САМО НАД МИЛИЦИОНЕРИ И ПИШМАН ЛЕКАРИ
102
1
 
3
 
! Отговори
Дафина преди 11 години
*** има чувство за самосъхранение.Пази най-ценното -детето ,докато българина все се подмазва ,ако е на свестен,добряк лекар ще гледа да използва ,ако е някой да го обижда тогава ще го уважава и ще му се подмазва,за да го омилостиви и да го лекува уж по качествено.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До VessoКакво общо имат тук пак Недялков и Йоско?
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е справедливо! А нападението на лекари над здравето на човека? А парите, които ти вземат и нямаш гаранция за това, че ще сис свърши работата? Насякъде плащаш за свършена работа, а на тези за упражненията им върху живота ти. А те търгуват ли, търгуват с болни хора! Н.ещ.ас.тн.и.ци!
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважавах тази професия, докато не острадах от една лелка в Студентски град. Отивам на специалист, лечението й било грешно, не че той го излекува и той същата работа-бе дребен проблем. От тогава не ги уажавам и защо да им плащам по задължение, никой не плаща по задължение, когато не едоволен. Малко им били парите, че на кой от нас са много и ние работим по 12 часа за жълти стотинки. Търгаши някакви, а не доктори. Ужас!И това, което също много ме дразни самочуствието им за сметка на болния.
98
0
 
10
 
! Отговори
пппп преди 11 години
Ако искат да не ги нападат,трябва да създадат орган който да ги разследва и да ги наказва адекватно.Трябва и да се криминализира и лекарската небрежност.Нека тогава закона да е строг и справедлив,но и за двете страни.
97
0
 
4
 
! Отговори
й преди 11 години
Дано не ми се налага да ги нападам,но стигне ли се до там закона не би ме спрял.Око за око,зъб за зъб.От затвора се излиза,но удовлетворението от отмъщението е по голямо.
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А "нападението" на безотговорни, некадърни, мързеливи, корумпирани и алчни лекари!!! върху безащитни пациенти как ще бъде наказвано господа????????
95
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напълно против съм аз. Даже не трябва да бъдат бити, а директно умъртвявани и разчленявани или набучвани на кол пред болницата, в която работят. Не си правете илюзии. Лекарите в България пет пари не дават за нашето здраве. Брутални ***, на които, ама въобще не им дреме. Тези пък, на които им дреме или взимат много пари или нямат техника или наистина им дреме, но не са достатъчно кадърни!
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм ЗА. Така или иначе нападенията над лекари се извършват само от ***.Не съм чула българи да съберат родата и да отидат да бият лекар. Друг е въпроса, че боя много често са си го заслужили.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пропусна даспонеш, че това се отнася дотвоите учители идецата на твоите учители
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не съм чул за осъден ***, пребил полицай и доктор! не съм чул и за пребит прокурор, но никога не е късно!
91
0
 
0
 
! Отговори
до 103 преди 11 години
В Хипократовата клетва се споменава за пари само в частта където :" Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще. "Останалото са само обещания . Най -странна за мен е тази част :"Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо."Как хем лекуват ,хем изпълняват клетвата лекарите хомеопати?"