Нападението над лекари ще се наказва строго

Присъдите като при нападение над полицаи и прокурори
13 сеп 2012 21:30,
150
Нападението над лекари ще се наказва строго
Депутатите се надяват нападенията над лекари да намалеят с новите мерки. Снимка: Булфото

Нападенията над лекари и медицински работници да бъдат инкриминирани. Това прие днес на първо четене здравната парламентарна комисия.

Промените в Наказателния кодекс са внесени от депутата от Синята коалиция – д-р Ваньо Шарков, и група народни представители.

Проектотекстовете са приети от здравната комисия с пълно мнозинство и са подкрепени от министерствата на здравеопазването и правосъдието, както и от съсловните организации.

Нападенията над лекари ще се наказват равностойно на тези при нападения над полицаи, съдии, прокурори, данъчни, горски служители и други длъжностни лица.

Депутатите се надяват с тази промяна да намаленият случаите на насилие над медици по време на изпълнение на служебните им задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: лекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
99, абеманго, тм по германско, как те търпят, данерабтиш
89
0
 
0
 
! Отговори
до 105 преди 11 години
от когасе отказа дабъдеш *** бе, ***
88
0
 
5
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
До Дафина "Ми защо не го срита бе"? Ами Дафинче ,не че не можех ,имам опит да бия /спортувал съм/ ! Но ние за разлика от *** мислим за последствията и като че ли в това ни е грешката ! Пак казвам ,шапка им свалям на *** ,които бият подобни лекари ,без да се замислят за последствията ! Дори и полицаи бият ! Един път на улицата един полицай каза на един: ей *** я си покажи личната карта ! Всичко стана за секунди ,два удара в главата полицая ,падна ! Мангото избяга!
87
0
 
0
 
! Отговори
до 93 преди 11 години
Не познавам хора ,които да набутват сами пари на който и да е ,без да им е направил услугата , или лечението ,или да купи дадена стока и пр.Целия проблем който коментираме не е за всеки редови лекар , а за онези които те разкарват и тормозят ,защото не се сещаш сам да им дадеш пари. За тези които даже да им дадеш не желаят или пък са некадърни да те лекуват.Наистина се стига до там ,хората да ги е страх да идат на лекар и да опитват бабини деветини и самолечение.
86
1
 
3
 
! Отговори
хипократ преди 11 години
абе, някой ще ме светне ли къде вхипократовата клетва пише, че лекаря е длъжен да лекува за безпари, та самия хипократ твърди точно обратното
85
2
 
2
 
! Отговори
Мими преди 11 години
Е, не!!! А какви мерки ще вземат срещу некадърни лекари, които осакатяват хора за цял живот и страдат целите им семейства питам аз? Сега не можеш да му хвърлиш боя, който заслужава. По-голяма мащеха от тая държава няма!!!
84
0
 
1
 
! Отговори
до гурбетчията преди 11 години
че ти нали твърдиш, чеси *** бе *** и то отнай-долните, турчеещите се ***
83
5
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
До 93. "Като съм полагала Хипократова клетва..."! Каква Хипократова клетва си полагала ти *** ,хър*бо ?! Ти ако беше лекар сега щеше да си в кабинета си и да се чудиш от кой пациент колко пари да вземеш под масата , а не да пишеш коментари в нета ! Ти си толкова лекар ,колкото аз съм космонавт !
82
1
 
0
 
! Отговори
до 93 преди 11 години
" Като съм полагала Хипократова клетва, не съм се клела да лекувам прости и незаинтересовани за здравето си хора... "Уаууууу ,леле , не знаех ,че Хипокретовата клетва дели хората на прости или не. Не знаех също ,че част от лечението е определянето на човека като личност. В едно нормална държава би трябвало да си идеалист за да учиш за лекар , а държавата ,лицето на хората да ти се отблагодари с адекватно заплащане на нелекия труд. Само дето сме бедна държава и обществото ни е болно.
81
2
 
1
 
! Отговори
Дафина преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯ.Ми,защо не го срита бе.Ей това е типично българска черта,и да та колят ще търпиш.*** имат много повече достойнство от нас.Ще се гаври тоя алчен *** с най-милото ти и ти басма ще му цепиш.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A KOGATO SE OBARKAT LEKARITE SAS NA6I DECA NIE KAKVO DA PRAVIM
79
0
 
2
 
! Отговори
por преди 11 години
И кво, нападението над други ще се толерира?
78
0
 
8
 
! Отговори
ттт преди 11 години
То лекарите обикновенно *** (пардон роми) ги нападат. Те *** напоследък много често нападат полицаи. И колко *** вече са осъдени за това?
77
3
 
7
 
! Отговори
neliya.koleva преди 11 години
Лекарят освен, че не се наказва за грешките си, но се стига до там, че да бъде под особена закрила. Кой закон защитава пациента?
76
4
 
7
 
! Отговори
до 87 преди 11 години
Като съм полагала Хипократова клетва, не съм се клела да лекувам прости и незаинтересовани за здравето си хора, чиято единствена грижа в рамките на прегледа е да не им се поискат пари! Пари никога на никого не съм искала. Благодарният пациент сам намира как да се отблагодари! Не обобщавайте за колегите- вината за това да са корумпирани е ваша! Корупцията е двустранен процес - на искащ и на даващ! Хем сте дали (т.е. участвате в корупция), хем пък имате претенции! Търсете си свестни лекари!
75
3
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
"Ти за без пари ли работиш?" Че кой лекар работи без пари бе глуп*ак ! Плаща му се заплата за тази работа ! Защо и ти трябва допълнително да му даваш под масата ?! Като не му харесва заплатата ,да напусне или да си открие частен кабинет и да не сучи от държавата , или да кандидатства за работа като лекар в Канада ! А има и по-лошо при вас : лекар работи в държавна поликлиника ,но има и частен кабинет ! В държавната поликлиника не обръща внимание на пациентите ,а ги кара да ходят в частният му ка
74
0
 
0
 
! Отговори
Вили преди 11 години
85 МНОГО СИ ПРАВ!
73
2
 
11
 
! Отговори
MD до 76 преди 11 години
Моят немски е на ниво В1 вече... Скоро ще имам В2 - сертификат... Аз ще замина за Германия. А ти после сам ли ще се лекуваш? Два пъти годишно има изложения, на които основно немски болници се борят за всеки лекар, пожелал да емигрира. А ти после сам ли ще се лекуваш? А когато аз започна да работя в немската болница и това направят още стотици колеги, ти после по врачки и по баячки ли ще ходиш? А замисляш ли се какво младо поколение лекари идва. Ония, приети с 3,75 държ. поръчка? Жална ви майка!
72
0
 
4
 
! Отговори
Елеонора преди 11 години
А когато има лекари,които се отнасят с човека като с някакъв *** ?Какво да го правиш такъв! направо да ти е драго да му фрасниш някой!И то се срещат такива издиватели при по нисшия персонал-мед.сестри,акушерки.Има и много добри лекари не отричам.Жалко,че заради други и те си патят.
71
0
 
5
 
! Отговори
eлекторат преди 11 години
а за нападенията над нас, електората ,дали някога някой ще направи едно закон4е.щото ни омрьзна да ни грабят и да ни колят ,*** и наркомани.а господа депутати