Нападението над лекари ще се наказва строго

Присъдите като при нападение над полицаи и прокурори
13 сеп 2012 21:30,
150
Нападението над лекари ще се наказва строго
Депутатите се надяват нападенията над лекари да намалеят с новите мерки. Снимка: Булфото

Нападенията над лекари и медицински работници да бъдат инкриминирани. Това прие днес на първо четене здравната парламентарна комисия.

Промените в Наказателния кодекс са внесени от депутата от Синята коалиция – д-р Ваньо Шарков, и група народни представители.

Проектотекстовете са приети от здравната комисия с пълно мнозинство и са подкрепени от министерствата на здравеопазването и правосъдието, както и от съсловните организации.

Нападенията над лекари ще се наказват равностойно на тези при нападения над полицаи, съдии, прокурори, данъчни, горски служители и други длъжностни лица.

Депутатите се надяват с тази промяна да намаленият случаите на насилие над медици по време на изпълнение на служебните им задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: лекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
4
 
! Отговори
до 81 и 82 преди 11 години
Ясно и точно сте изказали защо лекарите ни скубят и вместо да лекуват ни гледат в ръцете! Явно вие не сте чували ,а те удобно са забравили за Хипократовата клетва! Ако са искали да пълнят гуши да не са ставали лекари!
69
0
 
1
 
! Отговори
неук преди 11 години
Че досега ,за нападение над когото и да е,награда ли даваха?
68
10
 
3
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Ето, новиясветовен ред идва, бялата мафия постепенно прави така че да има законово по-висок статус от нормалните хора. А има ли полза от лекарите? Лекарите ни "лекуват" от болести които нямаше да ги има ако нямаше лекари. Рак, СПИН, Множествена склероза, все неща които не ги е имало преди лекарите. Хора, събудете се, избиват ни и си траем като овце! Смърт за лекарите, смърт за банкерите, смърт за частниците! Само в свободни пасторални селца ръководени от мъдри старейшини човечеството има шанс!
67
0
 
16
 
! Отговори
Тотална реформа преди 11 години
Тотална реформа в здравеопазването ! Това в момента е *** , един лекар си докарва до 50 000 хиляди на месец друг 700 и то в една и съща болница. Вземете готов пример-модел от нормални държави - Бързо , не ни мотайте ! Законодателите се занимават с глупости вместо да търсят кардинално решение на проблема.
66
2
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Когато живеех в Бг. трябваше да извадят сливиците на детето!Кварталният УНГ направи всички необходими изследвания , а от болницата в която трябваше да стане операцията ,доцентът на два пъти ни връща за допълнителни ненужни изследвания !Кварталният УНГ каза: направил съм всички необходими изследвания и за местна и за пълна упойка ,този доцент явно иска да му платиш нещо под масата!И наистина така се оказа! Да бях *** ,че да му тегля един бой! Аз съм ви разправал и в очна кл. какво ми се случи
65
1
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
78, тъпо парче си ти. аз предпочитам да ме лекуват професионалисти за пари, а не сдухани идеалисти, като тези дето протестират пред кланниците.
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до74, знаемте тебе ***, каращ напомощии живеещ в катун, я отидив англияда те видим
63
12
 
2
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
Никой никого не кара да става лекар! Това е хуманна професия и не трябва изобщо лекар да откаже лечение дори и без пари! Само дето на 99% от лекарите хуманноста им е завряна някъде си и те гледат само колко ще им дадеш. Като отидеш при врачка и баячка си знаеш че ще платеш ,това не е професия ,нито пък е нещо хуманно.А изказването ти за умирането самосиндикално е смешно. Все едно иначе лекар ще ти помогне да умреш ...
62
0
 
7
 
! Отговори
Спрете терора ! преди 11 години
Не е хуманно ! Сега пияните *** орди как ще се забавляват? А???Сега ще ни критикуват всички хомо организацийки !
61
10
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Единственото хубаво нещо ,което правят *** ,е може би побоят над лекари искащи рушвет ,късно пристигащи линейки ,небрежно отношение към пациенти и т.н. ! С този закон ще направите така ,че лекарите хептен да не ви обръщат внимание ако не дадете пари под масата !
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки закон, намаляващ дори и с малко *** своеволия е добре дошъл!
59
1
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
До до73 "така е в цяк свят ,свиквай" ! Така е само в скапаните държави като Бг. , ! В Германия не е така !
58
1
 
2
 
! Отговори
до70 преди 11 години
така е в цяк свят, свиквай
57
6
 
5
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Лекарите трябва да бъдат бити когато ти откажат помощ заради това ,че нямаш пари да дадеш под масата ! Такива "побойници" дори трябва да се награждават от държавата !
56
2
 
8
 
! Отговори
Валери преди 11 години
Този е един от много малкото свестни закони който е приет от този парламамент. Надявам се да не оставят вратички за да се измъкват *** посягащи на лекари.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отиваш при лекар с направление, няма свободни часове. Казваш, че ще си платиш, веднага се намира час. Иначе някои настояват неплащането на здравни осигуровки да се криминализира.
54
0
 
5
 
! Отговори
до 63 преди 11 години
Ти - не, н има едни *** тумби, които бият лекарите без значение дали са съвестни или некадърници.
53
2
 
1
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
До А за товаПровал ли?СРС-етата бяха ясни.Позицията на двете хлапета също.Родителите на момичето бяха странно доволни,нищо,че бяха загубили внуче.Колко струва една медицинска експертиза в България виж пресконференцията на лекарката изготвила експертизата за случая с благовград.лекари и затова изключена от БЛС.Пред камерите каза,че следващата експертиза е изготвена на файла на нейната експертиза,но нещата са представени по завоалирано,така,че прокуратурата да НЯМА за какво да се хване!!!!!!!
52
11
 
4
 
! Отговори
varg преди 11 години
За убийците облечени в бели престилки само смърт
51
3
 
12
 
! Отговори
Смутен преди 11 години
Така, значи побоите над лекари, прокурори и полицаи е инкриминирано, но пък побоя над тези, които изхранват горните е безпроблемен, а ?После пак ме питайте защо от години не плащам данъци и осигуровки.