Турция се отказва от проекта за пътя Русе – Свиленград

Работата ще продължи между България и Катар, обяви Лиляна Павлова
Обновена: 24 сеп 2012 13:31 | 24 сеп 2012 12:31, Красимир Ангелов
81
Турция се отказва от проекта за пътя Русе – Свиленград
Турция няма да строи пътя от Русе до Свиленград. Снимка: БТА

Работата по проекта за скоростния път Русе - Свиленград най-вероятно ще продължи на двустранна основа – само между България и Катар, а не както бе досега - на тристранна с участието и на Турция.

"Колегите от Турция се оттеглят, защото на този етап не намират достатъчно интерес за тях, за да се включат в този процес", обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Тя уточни, че отказът на Турция все пак не е официален, а е в рамките на работните срещи и това не променя отношението на катарската страна по проекта.

Павлова отбеляза, че остава отворена възможността за участие на турската страна както в проектната компания, така и при възможността да кандидатства за концесия.

Лиляна Павлова припомни, че желанието на българската страна е компанията да се учреди до края на годината.

"Учредяването й преди всичко зависи от колегите от Катар, защото ние сме готови да направим това веднага", допълни министърът.

Още по темата

В края на септември се очаква да бъдат обявени предварителните прединвестиционни проучвания по проекта, както и да бъде готов меморандум по него.

Ако всичко е наред и го подпишем през октомври, би могла да се направи и регистрацията на компанията, допълни министърът.

Dnes.bg припомня, че през месец май по време на тристранна среща между Бойко Борисов и неговите колеги от Турция и Катар, бе взето решение трите страни да създадат проектна компания за изграждането на скоростния път Свиленград – Русе.

От опозицията се усъмниха в бъдещето на проекта, като го определиха като „предизборна дъвка“ на управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
2
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Майтап бе Уили . Сега Турция , догодина Катар а след изборите и България ще се откаже от този проект, който си беше мъртво роден, по простата причина че от Българска страна застанха хора като Борисов и Павлова които разбират от пътно строителство по-малко от второкурсник от строителния техникум. Това да не е Бареков и Турция и Катар са на светлинни години пред нас в пътното строителство.
73
0
 
3
 
! Отговори
антисирийската парса преди 11 години
Неписаните закони на историята:Аксиома номер едно:никога не превръщай външната политика в келепирджийство.Защото държавата не ти е бащиния!И аксиома номер две:Никога не се базикай с велика държава!Борисов,нали разбра кой ще строи метрото в Йерусалим ,а в пакет получи и концесия за израелските газови находища в Средиземно море?Сега заминавай барабар с "еврейския танцьор" и хиперактивния президент да си поблъскате здраво главите в "стената на плача",може Всевишният да ви опрости вродените липси
72
2
 
3
 
! Отговори
симо преди 11 години
за момента се отказват защото *** Борисов е в делаверата
71
0
 
5
 
! Отговори
х преди 11 години
щом турците се отказват очакнайте и катар да се откаже ,защото ердоган беше гарантьора.
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тези турци и катари! Българските инженери, които строиха пътища, мостове и язовири по света и у нас още са живи!
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за какво Катар и Турциян се занимавът със тая крадлива и цигаска държава.
68
5
 
7
 
! Отговори
гошко преди 11 години
Да махнем Бойко щото много лъже и пак да сложим Догана и мишока та да ни е хубаво пак....гениални сте!
67
5
 
5
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Тези които ми пишат минуси явно смятат България за неотменима част от Анадола и явно са с анадолско самосъзнание! Ако са такива - да си вземат еднопосочен билет за там и повече да не преминават Капитан - Андреево!
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гръмна поредния балон на Вожда Бойко. :)Абе, к'во стана с 500-те МТЛБ-та дето ги "продаде" на Ирак?К'во стана със 150-те млн. дето щяха да влязат в ТЕРЕМ?К'во стана с ...К'во стана с всички други *** обещания?*** нещастните смешници!Колко *** трябва да е човек все още да им вярва на тия орангутани?
65
2
 
6
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Ако трафикът не минава през това трасе, за какъв х*й ни е? Това, от което имаме нужда е - ДОВЪРШВАНЕ най-стене на магистрала "Хемус" , пълна реконструкция на жп мрежата в страната, изграждане на поне ДВА интермодални терминала - при Свиленград и при Варна/Бургас. (Там е основния товарен поток, уважаеми тиквундери)
64
2
 
17
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
А бе, тези от Катар и Турция да не ядат доматите с колците, че ще дават стотици милиони за нещо,което никога няма да бъде направено Парите моментално ще бъдат усвоени от банките на Боко и сие.Ние 200 км.магистрала я правим вече 50 год.Не подценявайте хората!
63
12
 
8
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Нека се вземем в ръце и откажем анадолците от всичките им проекти в България!
62
4
 
10
 
! Отговори
Иван до 64 преди 11 години
Ама в СВ служеха трудолюбиви турци и помаци и държавата ги прогони в "Анадола" и предизвика своя фалит.
61
0
 
5
 
! Отговори
Трудовак преди 11 години
Напомнянето за трудоваци е в унисон с трифазната мома с часовника.
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TO IMA SAMO GRAMKI OBESHTANIQ OT KAKTO SA NA VLAST, I SE 4UDQ DALI IMA VSE OSHTE NQKOI KOITO IM VQRVA NA TEZI MUTRI OT GERB
59
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БГ сама може да си построй каквито си иска пътища и мостове. Просто трябва да се избесят стотина тариката и да се възстанови военната служба както и СВ. Навремето ген. Пешлеевски им обясняваше как с един батальон трудоваци за 2 г. ще им построй Дунав мост 2. И при положение, че вече беше построил един такъв в Ангола. Не ни трябват чужденци сами си можем но с тлъсти комисионни е по сладко а на народа и държавата майната им. Около 100 калпака са само повярвайте ми, не са повече ...
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, изпълнявайте още разпорежданията на Анкара, отказвайте Южен поток и се обърквайте в някакви имагинерни нефтопроводи от турция, гледайте още турските сапунки и забравете, че по време на "великолепния век" сме били под турско робство! Браво, трябва да уважаваме за да ни уважават и другите!Но и така този път бе блъф от страна на Турция за да се откажем от Южен поток, Белене и каквото се сетите за в момента!
57
1
 
17
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
Не защитавам никого, най- малко пък г-н БОРИСОВ, благодарение на него и неговата политическа партия сме на това ниво. Образование- 0, здравеопазване- 0, икономика- 0, като мисля така, защо реши, че защитавам някакъв си политик ?
56
4
 
12
 
! Отговори
ДО 60 преди 11 години
Парите дето ти ги плаща Боко, за да го защитаваш по форумите, няма да ти ги изработваме ние! Ще си ги изкараш сам - с лопатата, на някоя от Боковите магистрали! Айде...
55
7
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Вместо да коментирате пред компютрите, не ли е по- добре да станете да поработите малко, за да допринесете нещо на БВП на държавата ???