Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място

ГЕРБ, БСП, ДПС и Кунева сигурни за НС
12 окт 2012 15:18,
394
Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място
Снимка: архив, Булфото

Работата на правителството е одобрявана от 31% от българите, а неодобрението е значително по-високо и възлиза на 55%. Личният рейтинг на премиера Бойко Борисов обаче не се променя спрямо юли.  46 на сто не го харесват,  а 45% одобряват работата му.

Това сочат резултатите от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 20 и 27 септември.

Лиляна Павлова е най-одобряваният министър. На второ място е земеделският министър Мирослав Найденов, следван от вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на културата Вежди Рашидов, Николай Младенов.

Десислава Атанасова е министърът, който в най-голяма степен разочарова българите през изминалите месеци - неодобрението към работата й нараства със 7 на сто и става 40,3 процента, докато одобрението е 25,5 на сто.

Над половината българи нямат мнение или не познават работата на министъра на транспорта Ивайло Московски. Голям е и делът на хората, които нямат мнение за министъра на околната среда и на министъра на правосъдието.

Най-нехаресваният министър в кабинета „Борисов“ е вицепремиерът Симеон Дянков. Одобрението за него е 23,9 на сто, докато неодобрението достига 64,8 на сто.

 Веднага след него е социалният министър Тотю Младенов с 51 процента неодобрение и 25,7 на сто одобрение.

Класацията на най-одобряваните политици отново оглавява Кристалина Георгиева - 66 на сто одобрение. Социолозите обаче отново уточняват, че еврокомисарят ни не може да бъде съпоставяна директно с политиците, които работят в страната.

Росен Плевнелиев е най-одобряваният политик в България с 53 на сто рейтинг и неодобрение - 32 процента.  Второто място си поделят премиерът Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова, които имат еднакво одобрение от по 45 процента.

Критичните настроения към премиера обаче са по-изразителни от тези към министъра на регионалното развитие, коментират социолозите.

Меглена Кунева заема дванадесето място в листата на харесваните политици.  Според социолозите след
основаването на партия "България на гражданите" Кунева губи 5 на сто одобрение.

Четири партии със сигурност щяха да влязат в парламента, ако изборите бяха днес. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС и "България на гражданите".

За ГЕРБ подкрепа декларират 26, 8 на сто, БСП би получила 17, 5 процента, ДПС е трета политическа сила с подкрепа от 7 на сто, а "България на гражданите" - четвърта с 4,3 на сто.

Според данните на този етап самостоятелното електорално влияние на партиите от Синята коалиция не им гарантира участие в следващ състав на Народното събрание. Общият им резултат е 3,3 процента.

Евентуална коалиция между Атака и ВМРО, поне засега, изглежда успешна по отношение на възможността за попадане в следващ парламент. 

Общо 32, 7 на сто от анкетираните заявяват, че няма да  гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
3
 
3
 
! Отговори
до 252 преди 11 години
вдигане на заплати и пенсии както и безумен харчилък преди настъпването на черни дни е демагогия,никога няма да бъде забравен пирът точно преди времето на чумата,който бе организиран от абсолютно всички европейски правителства,подобна безотговорност за радост ние ще плащаме най-леко да му мислят испанци и гърци.
206
3
 
10
 
! Отговори
Дон Тони преди 11 години
Най-накрая! С нетърпение чаках новото изследване на НЦИОМ. Велики сте! Ама вие сте по-смешни от Чарли Чаплин, Джим Кери и Луи дьо Финес взети заедно. Уникални,Уникалниии!Ох, заболя ме корема от смях. В Калофер ли го правихте това проучване?МУУУХААААХХХХАААА!!!!
205
7
 
6
 
! Отговори
ГЕРБББ преди 11 години
Втори мандат !
204
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина БСП се справяше много по-добре в условията на криза. Своевременно индексираше заплати и пенсии спрямо работната заплата. Иман навярно много по-добри експерти на всички нива. Орешарски, който бе министър и ползван от няколко правителства е доста над всичките тия.
203
2
 
5
 
! Отговори
монтьор преди 11 години
Масларова смени ли си маслото на Бентлито ? то е купено с спестени пари от закуски....
202
0
 
3
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 11 години
W.A.D.Времето Ви...Свърши ~2012~.~1<>@~13 $! - За ПредставителниТЕ политици, поради техниТЕ Безумни Действия и на Гражданите - за тяхноТО БезУмно БезДействие!
201
2
 
8
 
! Отговори
социалист преди 11 години
242/Това че кризата е дошла 2009 г. е измишльотина на другарите комунисти. А на приказката им, че ония окрадоха всичко-едва ли вече някой вярва. Имаха 3 години гербавите ***, защо не са осъдили крадците. Дали са крали не се знае, но няколко пъти вдигнаха заплати и пенсии, не мина година без 13 заплата , а тия и стотинка не дадоха, дори и спестяванията ти за черни дни ще приберат. Това е комунизмът-демагогия и нищо друго.
200
2
 
3
 
! Отговори
do 249 преди 11 години
какво значи не държи,имам чувството,че смятате,незнайно поради каква причина,че България трябва да е ЕКСТРАОРДИНАРЕН и невероятен пример на фона на геополитическото състояние на целия свят и да вдигнат заплатите и пенсиите с по 1000 лева.. На каква база и основа само вие си знаете.
199
4
 
4
 
! Отговори
0 преди 11 години
За диктатора само добро иначе ще ви самоубият гарантирано от ГЕРБ
198
2
 
6
 
! Отговори
до 236 преди 11 години
...да бе вдигаха заплатите, с пари от еврофондовете предназначени за инфраструктурни проекти, те за товаи ни спряха парите от европа, а за кризата нали вашият вожд викаше, че няма въобще никаква криза какво е управлявал и банките раздаваха кредити и сега виете че ББ е лош, аз кредити нямам парите ми стигат....
197
3
 
8
 
! Отговори
до 236 преди 11 години
Кога били управлявали две години в криза бе ехоооо, ти улав ли си бе пич ?! Кризата дойде след като бяхте *** и изпокрали всичко и бяхте оставили неплатени сметки за милиони.
196
14
 
3
 
! Отговори
Петя преди 11 години
Кунева и ПП България на гражданите !!! НАЙ-ИСТИНСКИТЕ И НАЙ-ДОБРИТЕ
195
2
 
3
 
! Отговори
Седесар преди 11 години
До 235-"*** Вас има ли ва още". Ами ако ги е нямало седесарите, нямаше да драскаш и по форумите, защото с тия същите *** които са и днес, щеше да си вървиш по пътя към безкрайния път на светлото бъдеще.
194
3
 
8
 
! Отговори
Безполезната агенция преди 11 години
НЦИОМ е държавна агенция,оставаше да напишат истината ГЕРБ-18% и Борисов ще им отреже главите
193
0
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Всички маски отдавна паднаха."Титаничната" битка на Рапона със СтаниШеф и Доган се оказа долнопробно шоу за олиго-френи.Вече на всички е ясно, че БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, РЗС, Атака са само глави и главички на все същата ЧЕРВЕНА ХИДРА.От която не можем да се отървем вече 23 години.
192
2
 
6
 
! Отговори
до социалист преди 11 години
Социалистите не управляваха и един ден в криза, кризата в БГ дойде есента на 09г. Но в замяна на това твърдяха че криза няма да има и харчеха като за последно, за три месеца опукаха пет милиарда от резерва помниш нали ? Виж сега другарю, за съжаление аз не съм болен от любимата ви болест- алцхаймера и не забравям спрените еврофондове и кражбите, не разчитай на това.
191
3
 
6
 
! Отговори
до 236 преди 11 години
то точно заради тези номера цяла Европа е в криза,всички социалистически правителства доведоха държавите си до фалит- Испания,Португалия,Гърция, не можеш да вдигаш заплати и пенсии по време на криза и децата го знаят.
190
0
 
10
 
! Отговори
анол преди 11 години
за да пишат хората ;; с две ръце за Доган ; направете сметка до къде я докарахме
189
9
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
ОК бе, слагайте минуси, няма лошо, Кутев плаща. Но аз пак да си го повторя - ВТОРИ МАНДАТ!!! Да не го забравяте. А ръгайте минусите сега.
188
1
 
2
 
! Отговори
до 233 преди 11 години
..а от истински гей кво става, шеф на вашата партия....