Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място

ГЕРБ, БСП, ДПС и Кунева сигурни за НС
12 окт 2012 15:18,
394
Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място
Снимка: архив, Булфото

Работата на правителството е одобрявана от 31% от българите, а неодобрението е значително по-високо и възлиза на 55%. Личният рейтинг на премиера Бойко Борисов обаче не се променя спрямо юли.  46 на сто не го харесват,  а 45% одобряват работата му.

Това сочат резултатите от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 20 и 27 септември.

Лиляна Павлова е най-одобряваният министър. На второ място е земеделският министър Мирослав Найденов, следван от вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на културата Вежди Рашидов, Николай Младенов.

Десислава Атанасова е министърът, който в най-голяма степен разочарова българите през изминалите месеци - неодобрението към работата й нараства със 7 на сто и става 40,3 процента, докато одобрението е 25,5 на сто.

Над половината българи нямат мнение или не познават работата на министъра на транспорта Ивайло Московски. Голям е и делът на хората, които нямат мнение за министъра на околната среда и на министъра на правосъдието.

Най-нехаресваният министър в кабинета „Борисов“ е вицепремиерът Симеон Дянков. Одобрението за него е 23,9 на сто, докато неодобрението достига 64,8 на сто.

 Веднага след него е социалният министър Тотю Младенов с 51 процента неодобрение и 25,7 на сто одобрение.

Класацията на най-одобряваните политици отново оглавява Кристалина Георгиева - 66 на сто одобрение. Социолозите обаче отново уточняват, че еврокомисарят ни не може да бъде съпоставяна директно с политиците, които работят в страната.

Росен Плевнелиев е най-одобряваният политик в България с 53 на сто рейтинг и неодобрение - 32 процента.  Второто място си поделят премиерът Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова, които имат еднакво одобрение от по 45 процента.

Критичните настроения към премиера обаче са по-изразителни от тези към министъра на регионалното развитие, коментират социолозите.

Меглена Кунева заема дванадесето място в листата на харесваните политици.  Според социолозите след
основаването на партия "България на гражданите" Кунева губи 5 на сто одобрение.

Четири партии със сигурност щяха да влязат в парламента, ако изборите бяха днес. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС и "България на гражданите".

За ГЕРБ подкрепа декларират 26, 8 на сто, БСП би получила 17, 5 процента, ДПС е трета политическа сила с подкрепа от 7 на сто, а "България на гражданите" - четвърта с 4,3 на сто.

Според данните на този етап самостоятелното електорално влияние на партиите от Синята коалиция не им гарантира участие в следващ състав на Народното събрание. Общият им резултат е 3,3 процента.

Евентуална коалиция между Атака и ВМРО, поне засега, изглежда успешна по отношение на възможността за попадане в следващ парламент. 

Общо 32, 7 на сто от анкетираните заявяват, че няма да  гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не го вярвам, че Росица Плевнелиева е най-одобряваният политик! Това, мисля, няма нищо общо с реалността, тъй като и на слепите им стана ясно що за мекотело е държавният ни глава!
226
1
 
5
 
! Отговори
bezpartien преди 11 години
Роско е първи, защото нищо не зависи от него. А Кунева ще има да почака, за да влезе в парламента.
225
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По една медия наскоро имаше запитване ,хората одобряват ли Плевнелиев?96% не го одобряват.Само вип охраната му струва на данъкоплатеца 34 милиона.Много по вече,от колкото на Първанов.После има къща на брега в Черноморец,което е нарушение на закона,че брега е на хората,записано е в конституцията.Цар Борис в ония смутни времена се е движел без охрана,ползвал е такси.А Меркел,сама си кара колата.
224
0
 
5
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
Кунева само в коалиция ще е сигурна за НС, абсурдно е да влезе самостоятелно! А Плевнелиев не знам какъв рейтинг гони и той, като само говори празнословия и пее втори глас на Борисов! Това е поръчана стъкмистика.
223
5
 
5
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 11 години
Лажа,долна лъжа ! Бат* Бойко може да бъде само ПЪРВИ ! Гарантирано от ГЕРБ.
222
1
 
9
 
! Отговори
Те това е криза.... преди 11 години
То по голяма криза от това да те управляват бездарници като герберчетата или по точно вожда май няма ...и няма да има....кой с фалшива диплома ...кой без диплома...пъдари...пожарникари....физкултурници....
221
9
 
2
 
! Отговори
до социалист преди 11 години
Можеш ли да ми кажеш в колко държави от ЕС увеличиха заплати и пенсии през последните три години ? А провери си. Провери също и в коло държави ги намалиха и в колко вдигнаха данъците. И после ми разправяй кво бил правил Станишко преди кризата....
220
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ужас, тея по демагогия задминаха отдавна БКП
219
6
 
4
 
! Отговори
до 256 преди 11 години
Кога БСП е управлявала в условията на криза ?!
218
3
 
7
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Ако забелязвате доверието към Кунева намалява все повече и повече с всеки изминал ден. Просто хората имаха големи очаквания към нея, но тя не успява да ги оправдае по никакъв начин.
217
0
 
10
 
! Отговори
реферндум преди 11 години
Редно е ГЕРБ да проведат и референдум за данъка върху лихвата вместо да го приемат светкавично и без поне 1-2 година по-рано да имат одобрение от бъгарския народ. Повтаря се и историята с увеличаване на пенсионната възраст, като години хората спестяват за пенсии и изведнъж миналата година ГЕРБ им спряха пенсиите чрез възрастта.Иначе ГЕРБ правят тихомълком частична конфискация на всички влогове, вместо да конфискуват само влоговете на мафиотите и забогателите от укриване на данъци
216
1
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
261 Кофа няма да е достатъчна за този вид *** . Дано новото сметище успее да ги поеме всинца !
215
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИЕ ЧЕТОХТЕ:резултатите от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 20 и 27 септември сред симпатизантие на ГЕРБ открити открити чрез активисти от клубовете на ПП ГЕРБ в цялата старанаВъзможната статистическа грешка е в рамките на допустимото - все пак трудно се намират 100 човека симпатизанти
214
0
 
1
 
! Отговори
ханчо преди 11 години
boli me motorolata ot reitingite im - mai trqbva da ya premestq v drugiya kra4ol
213
1
 
2
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 11 години
В РБългария представителната демокрация не работи и Никога няма да заработи.23г. е Достатъчно доказателство.Единственият Изход за Гражданите, ако Нямат желание да се повтори всичко Отново и Отново е Пряката Демокрация.Пряка Демокрация или Мутрокрация(представителната демокрация), това е Следващият Избор!Граждани направете Своят Избор Сега! В противен случай, Знаете какво Ви Чака! W.A.D.Времето Ви...Свърши ~2012~.~1<>@~13 $!
212
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Над половината българи нямат мнение или не познават работата на министъра на транспорта Ивайло Московски." Сега от 1 януари когато са и новите цени по БДЖ, ще се спрегне и неговото име, като всички останали. Но дано дотогава да не управляват повече.
211
0
 
2
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 11 години
Знаем, Вие сте Убедени, че РазбираТЕ онова, което си МислИте, че сме Казали. Но не сме сигурни дали ОСъзнавате, че това, което сте Чули, не е Същото, което сме Имали ПреДвид.Светът е пълен с ***, и никой не ЗаБелязва своята глупост, даже и не ПоДоЗира! W.A.D.Времето Ви...Свърши ~2012~.~1<>@~13 $!
210
0
 
5
 
! Отговори
Селския туризъм преди 11 години
Идват и3бори и парите в касата се изпразват , шамар да е аванта да е .
209
1
 
8
 
! Отговори
то преди 11 години
Тия всичките са за в кофата с *** /нищо че ще прелее и ще вони / .
208
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-доброто от всичко е усещането за края на това комунистическо и разсипническо управление. Все пак един светъл лъч през настъпващата зима.