Откриха 50 тона развален фасул в складове на БЧК

Храната е пълна с паразити и червеи
29 окт 2012 22:55,
62
Откриха 50 тона развален фасул в складове на БЧК
Лабораторните тестове са показали, че храната е негодна. Снимка: архив Булфото

Близо 50 тона развален зрял фасул са засечени в складовете на Българският червен кръст (БЧК), съобщи bTV. Храната е била пълна с паразити и червеи.

Пакетите са доставени по линия на програмата "Благотворителност" към ЕС.

Те са били намерени в складовете на БЧК в Плевен и Добрич. Храната е била в срок на годност до 2014 година, но е била пълна с червеи. При лабораторни тестове е доказано, че тя не става за консумация.

Разваленият боб е доставен от страна член на ЕС, но е била пакетиран от българска фирма - доставчик, избрана при обществена поръчка от Държавен фонд "Земеделие".

В момента проверяваме и другите складове на БЧК за развалени храни, коментира пред bTV директорът на Агенцията по безопасност на храните д-р Йордан Войнов.

От БЧК са изненадани от откритите количества негодни храни. Обясниха, че отговорност трябва да бъде потърсена от фирмите доставчици на хранителните продукти.

От там уточниха още, че вторият транш на програмата се бави заради липса на всички количества пакети, които трябва да стигнат до хората в нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази статия трябва да е в рубриката криминално.И ако прокоратурата наистина работи трябваше жеяе да се е самосезирала.
31
1
 
21
 
! Отговори
Данъчен преди 11 години
На вниманието на ДАНС и ГДБОП!Коя ли е фирмата пакетирала боба и как е спечелила обществената поръчка?!!! Кой ще разследва връзката, пари от ЕС - Държавен фонд Земеделие - фирми печелещи обществени поръчки - военно временен резерв/или както там се нарича/ - БЧК - раздаване помощи за бедни?!!
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже пази Българина от алчни политици и министри, които разрешават това да се случва.
29
3
 
4
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Това е посегателство към бизнеса на ***.Сега как ще продават помощите?Просто спрете с тези безумия-помощи.Иначе като накиснещ боба във вода, наличните гъгрици и червеи веднага изплават.И се вари по-бързо.Над 40години произвеждам и развален суров боб не съм виждал.И да има гъгрица или червей, като мине през термична обработка какво остава?
28
0
 
15
 
! Отговори
Л. Георгиева преди 11 години
Защо трябва точно на хората, които се надяват на малката хранителна помощ от страна на държавна институция да ядат тези *** и да се отчете дейност, колко сме загрижени за социално слабите в България. Ами подарете хранителните *** в столовата на народното събрание, та дано им хареса хранителното качество.
27
0
 
10
 
! Отговори
bolka преди 11 години
до 31 - за съжаление това е невъзможно да се разбере от обикновения купувач. Ще продължаваме да ядем вносните ***, защото български няма, освен ако не си отглеждаш сам зеленчуците.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази година картофите в Полша са заразени и забранени за износ, като заради това се продават на безценица и се внасят с фалшиви документи за произход. Много внимавайте какво купувате, никакви картофи от Полша, Чехия, Румъния и Молдова!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боб, боб, ама и малко мръвка:)
24
1
 
19
 
! Отговори
Дам преди 11 години
От тази година започнах нещо ново за мен. Пътуваме с колата, макар и по непознати села и купуваме от хората продукти. Така си замразих зеленчуци и си купих боб и картофи. Каквото и да погледна в магазина е внесено он чужбина и само пакетирано от наша фирма. Е не са познали ,че ще им го купувам!
23
1
 
21
 
! Отговори
LaRi преди 11 години
Браво на Миро Найденов - купи разваления боб на ЕС на двойни и тройни цени, а и прасетата не могат го изяде :))
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още една от далаверите на ЕТ Фантастика Георги Цанков. Имаше една статия в офнюз "Да обереш бедният".
21
2
 
17
 
! Отговори
МИРО МЪРШАТА преди 11 години
БОБЪТ е СТАРА ПЛАНИНА и го подменихме с един друг който е годен и просто направихме едни пари за нула време с един мой подпис.....аз сега ги консултирам като ДОГАН СОПОЛАдето ме назначи в ДПС...
20
0
 
7
 
! Отговори
случаен преди 11 години
Ние нямама право да се наричаме ,,ЦИВИЛИЗАЦИЯ,,защото не сме се отърсили от лошите човешки качества-егоизъм,лъжа,завист,материализъм,печалбарство.........ще се наречем тогава когато по цялото земно кълбо стане невъзможно купуване на пистолет камо ли патрон......
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да видим ще има ли наказани , това е въпроса !?
18
2
 
22
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Сега покрай разваления ще падне крадене.Знаят как хората .Ще изпишат още 50 тона и ще се почерпят за здравето на социално слабите.
17
1
 
19
 
! Отговори
естет преди 11 години
Но снимката на смилянския боб ме разтапя, чак ми се прияде боб с пушени ребра :)
16
2
 
14
 
! Отговори
гърмяща змия преди 11 години
Някоя друга гъгрица в боба - някоя друга пара в джоба.
15
0
 
39
 
! Отговори
ratchet преди 11 години
Разваленият боб е доставен от страна член на ЕС, но е била пакетиран от българска фирма - доставчик, избрана при обществена поръчка от Държавен фонд "Земеделие". - а сега познайте кво точно е станало, май тая фирмичка е "леко" подменила съдържанието на пакетите със своя стара и залежала стока, и сега си има годна за продажба стока а някой пак се нагуши!!!!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако го хвърляте се обадете да го прибера.. да не става зян..
13
1
 
9
 
! Отговори
Лелче преди 11 години
Гивизите се нещо, явно повечето в казарма не са ходили ;)