60 000 руснаци "изгорели", купувайки имот в България

Страната ни посочена и като такава с най-високи комисиони
Обновена: 6 дек 2012 19:01 | 6 дек 2012 19:00, Елка Василева
88
60 000 руснаци "изгорели", купувайки имот в България
Снимка: архив, Reuters

Около 60 000 руснаци са изгубили вложените пари, купувайки недвижим имот в България преди финансовата криза от 2008 г., като този имот и до момента не е построен. Това заявява  Игор Индриксонс, цитиран от руското специализирано издание russianrealty.ru.

Можеше да се предположи, че след като пострадаха от мащабните финансови пирамиди пред 90-те години в родната си страна, руснаците са се научили да разпознават измамата. Самоувереността им обаче им струва скъпо, пиши изданието в материал за петте страни, в които руснаци са „изгорели“, инвестирайки в недвижими имоти. На първо място е посочена България, следвана от Египет, Испания, Дубай и Италия.

Още по темата

В публикацията се казва още, че България е начело в класацията и на страните с най-висок комисион за брокера на недвижими имоти и за разходи за маркетинг, които в структурата на цената достигат до 45%. Тоест при цена от 1000 евро за квадратен метър купувачът дава 450 евро непосредствено за реклама и за уменията на брокера.

В България руснаци са пострадали и от много случаи на двойна продажба: в страната правото на собственост се оформя окончателно, след като обектът е построен на 80%, пише още russianrealty.ru.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..60 000 руснаци "изгорели", купувайки имот в България..НИЩО НЕ Е!! 6 милиона българи изгарят всеки ден като плащат руския газ!!
50
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** държава постъпва по ***
49
25
 
23
 
! Отговори
Реалност преди 11 години
Достатъчно *** има в България, само вносни *** от Раша ни трябват. Който е живял в Слънчев Бряг знае - ултра високо самочувствие без покритие, блъскат се като животни в магазините, държат се все едно българите сме им роби, все гледат да минат тънко и тн. Повечето Западни туристи като разберат, че се налага да съжителстват с руснаци ги избива студена пот.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цскато си отива!
47
0
 
1
 
! Отговори
от 42 преди 11 години
Е няма лошо, има и такива случаи, но те не са утвърдена практика, по скоро случайност. Но все пак ги има. Аз вървя по утъпканите пътеки и не злоупотребявам. Това ме устройва и ми позволява да живея прилично.
46
1
 
1
 
! Отговори
от брокера преди 11 години
Започват от 25 000, но до къде достигат не знам :)
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
be za vas vsichki sa loshi-deto rusnacite dobre che vi spasiha zadnicite ot turskia huy,inache vse oshte shtyaha davi ebat e ne che 99% ot vas nyamat tursko v dnk-to-neblagodarna nacia ste i zatova darajvata vi se topi i e na izchezvane,marzelivi ste,kradlivi i dolni
44
3
 
21
 
! Отговори
дядо преди 11 години
това колко руснаци са изгорели с имотите не е проблем на българския народпроблем е колко българи изгоряха в прехода така че не ни пробутвайте теми за плюнчене
43
3
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 11 години
А не думай бе чекай да видя дали г-н Путин не се е скрил под модема ми да подслушва нема никой бе само фалшивия ти коментар много фесове в тоя форум брех.
42
2
 
9
 
! Отговори
дядо преди 11 години
балъковамериканците подслушват откакто е създаден интернета той и за това е създаденама нали българите са *** можеш да им пробуташ всяка измислица
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците ни натресоха комунизма.У нас мутрокомунистите държат капиталите на БГ,петрола,туризма и строителството.И каква стана тя? Учениците от БКП-БСП изклатили учителите си от КПСС.Голем смех.
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей балъци, знаете ли че докато защитавате русия по форумите, под натиска на другаря ви путин, ООН даде зелена светлина на тотално подслушване в мрежата. deep packet inspection е вече напълно легален световен стандарт за наблюдение в интернет, който ще се използва за цензура, проследяване на торент юзъри и запушване устата на неудобните. Ако не сте наясно кво е това, ще ви кажа - световен комунизъм!!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за оформянето на документи си има неписано правило, че се плаща "взятка" демек рушвет като това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако искаш да стане тази година. Повечето нови строежи в Москва не се оформят в собственост като причината е да се подаде заявление в съда с което да осъдиш фирмата-играта е много елементарна и за незапознатите изглежда сложна, но идеята е отново от купувача да се вземат пари като % от стойността на апартамента- осъдената фирма ти прибира парите, за да ти даде документи- ФАКТ!
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типично по руски проблемите са винаги в България. От какво 3% комисионни които вземат брокерите в България са пораснали на 45%? Кой с кого е сключил договора и къде са се изгубили парите!? Отговори в тази статия няма дори отсъстват и въпросите. Важното е да се мисли че всички проблеми са в българия така е изгоднао на Руската мафия, която много яко се натиска да има клон в България и сергей и е най-добрия помощник.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цената на паркомясто в Москва е от 50000$ при дупка, 70000$ груб строеж и когато вече е в довършителни работи се колебае от 80000$-100000$ да не си мислиш, че те лъжа погледни в нет-а! Пракинга се обслужва срещу 50? на месец, чисти се, отоплява има система за видеонаблюдение 24/7 и само посмей да закачиш линията на чуждото място- ще ти прегризат гърлото, всеки си знае своето когато плаща такива кинти!- или ми говориш за тукашните "колибки" на улицата...дааа може и да има за 25000?
36
0
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
смех и грех дорогой! Яла ми виж комисията от 4 продажби- аз си уреждам всичко и под 30% не съм си слагал ама ме надушиха вашите хиени, че препродавам ниско и ме заплашиха със саморазправа. Ти мулатката бивша *** на *** виде ли колко апартамента в "Хармония" има- защо ли?! Тя между другото коли и беси там нищо че е на 27 години- тя казва къде да има дръвче и тревичка!Там сделките са под масата- парите се дават накуп и няма бележка, подпис камо ли печат- поинтересувай се!
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До като има овце ще има и вълци!когато овцете свършат вълците сами ще се изпоизядът.Паразита умира,но след като умори гостоприемника казано по научно му!
34
0
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
то се строеше но не благодарение на сТАНИШЕВ.
33
7
 
19
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Най големия страх на запада е славяните да не се обединят отново и тогава по популация ще надминат Китай а ти си приказвай но си оставаш едно гнусно еврейско-*** ***.
32
1
 
5
 
! Отговори
от брокер преди 11 години
Това не е вярно. Комисионната не е 45% а 10% само от продавача и в 90% от случаите комисионната се поделя между двама посредници, един в България и един в Русия. На запад е 3% от купувача и 3% от продавача. Но там не се продават апартаменти тип студио за 25 000 Евро, както в Сл.бряг. , колкото е цената на паркомясто в Москва а разходите на посредника са не по ниски от колкото в европа. Измамените Руснаци са селски тарикати, заобиколили брокера и не използвали услугите на юрист.

Спонсорирани публикации