TV7 не се разбра с "Булсатком"

Операторът продължавал да излъчва телевизията незаконно
12 яну 2013 15:04, Петя Славова
252
TV7 не се разбра с  "Булсатком"
Снимка: Dnes.bg

TV7 спря излъчването на програмите на TV7 и Super 7 към оператора "Булсатком" от полунощ на 12 януари, но от телевизията съобщават, че операторът продължава да извъчва незаконно чрез ефирно разпрострастранение TV7.

"За  арогантното и пиратско  поведение на "Булсатком" ще сезираме съответнит е органи и  ще си потърсим правата в съда" - заканват се от канала.

Повече от две седмици продължиха разговорите между двете страни, но така и не се стигна до споразумение.

" Вместо преговори Булсатком непрекъснато отлагаше развръзката във времето и накрая ни предложи арогантната оферта сами да се изключим от предлаганите пакети", пише в съобщение до медиите. В него още се обяснява, че от началото на годината групата канали TV7, News7 и Super 7 излъчва програмите на TV7 и Super 7 към Булсатком безплатно в интерес на зрителите.

Още по темата

От TV7 и Super 7 обещават, че ще продължават да предлагат качествени и разнообразни новини, публицистика и забавни предавания.

От преди седмица клиентите на доставчика нямат достъп и до bTV и нейните общо шест „нишови“ канали. За да обезпечи, поне частично, потребителите си, „Булсатком“ започна излъчването на 10 допълнителни канала.

Казусът между фирмата и bTV достигна и до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и до Съвета за електронни медии (СЕМ). И двата органа излязоха с официални позиции по спора, които бяха почти еднакви - а именно, че проблемите между двете страни имат изцяло търговски характер и те трябва да бъдат решени чрез съвместни компромиси и диалог.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
1
 
! Отговори
Човек от Бранша преди 11 години
От таксата 12-16лв. като извадим всичко това и после разделим на 40-50 програми ... проста математика.Ами компанията не трябва ли да генерира и печалба, не трябват ли реинвестиции?
171
0
 
1
 
! Отговори
Човек от Бранша преди 11 години
Учудвам се колко много въпроси и отговори се пропускат по темата. Математически въпроси!1. Колко струва на Булсатком сателитното излъчване - нали не смятаме, че гръцкият спътник ги излъчва безплатно?2. При положение че един сателитен приемник в комплект с антена в магазина ще ви струва 130-150лв. и още 20-30лв. за монтажа - Булсатком ви го осигурява за 41лв. със 4 месеца абонамент, а 2,3 и 4 ще ви струва 18лв.3. Издръжката на офиси, автомобили и техници/касиери във всяка паланка...
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички търговци да отчисляват пари за БТВ! За всеки телевизор и всяка антена! Ами да! Ако не е БТВ кой ще си купи телевизор!? Ама ха!:)
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Редно е безплатните еферни програми да бъдат безплатни за операторите. ТВ-7, БТВ са безплатни еферни, а защо искат пари? За останалите им канали - да, но Булсат им предложи решение. Който иска - плаща си за тях. Който иска да гледа БТВ-та да плаща отделно по 3 лв.
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ътрМай не разбираш, че ьТВ трябва да плаща на БСК, затова че ги предава. Както например е в Германия.
167
0
 
0
 
! Отговори
до 195 преди 11 години
Нова ще резнат булсата ама друг път! То за тях сега си е направо Рай:)) Ти ако си рекламодател къде ще рекламираш, аджаба?
166
0
 
0
 
! Отговори
ътр преди 11 години
Те и нова ще резнат булсата
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сутрешния блок и на Нова ТВ и на БНТ са по-добри. Турски сериали не гледам. Рекламите ги псувам. Та не виждам с какво ще ми липсва БТВ.
164
0
 
0
 
! Отговори
гугу-мугу преди 11 години
Не съм имал никога желание да си слагам легени по къщата за да гледам тв, та разгледах сайта на булсат, какви канали дават, реално наистина цените са ниски, предвид 6-те канала които имат! Ххахахах...Пълна скръб- ни бтв, ни тв7, 0т пакет 18 канала, като се махнат десетте на тези 2 тв, тъкмо останаха 6 бози!
163
0
 
0
 
! Отговори
поли преди 11 години
страшно много клиенти набират. Особено откакто не дават Битивитата. Даже са набрали клиенти и в Австралия, Нова Зеландия и на Марс. ***
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До krasimir.genov1Абе пубертетче, аз съм зрител, който си плаща на БСК месечно - не е нужно да съм експерт по не-знам-кво си, за да знам за какво искам и не искам да си давам парите ! За 19 лв на месец към БСК, гледам на три ТВ в къщи с HD приемници. Няма ьТВ и ТВ7, имам HBO, HBOedy и Cinemax. Каналите които гледам чрез БСК на тая цена, ще ми струват поне с 15 лв повече при конкуренцията им. За какво да се радвам на ьТВ, че искат да ми увеличат таксата с 6 лв ?!
161
0
 
0
 
! Отговори
189 преди 11 години
Исках да кажа, че офертата даваш за 5, дават ти 1 е от много отдавна.
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Булсат набира все повече клиенти. Имат много добри оферти. При плащане на 5 месеца абонамент, то 6-тия ти е безплатен и това не е от отдавна. Много хора вече си сменят приемниците с "HD" приемници. Когато съм засичал и други хора в офисите те не питаха за бтв нито за ТВ7. Та с "HBO", "Cinemax", "Дестинация БГ", за какво са ни бтв-та и тв7 :D Сега с нетърпение очакваме и наистина първият български GSM оператор, защото в тези няма нищо българско.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БТВ предлага омръзнали до втръсване лица, а най-втръсналите се преместиха в ТВ 7 при "уникалният журналист" Дудуков, майстор в правенето на дудуци на всяка власт, но с особени екстри за днешната мутроолигархична власт!Пускам си сега Хистори да видя нещо полезно. Аут за Лора Крумова и Любица К.рлизич!
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 181БСК не печели нищо, ако не излъчва ьТВ. Както и не губи. Единственият който губи от това е ьТВ - брой зрители и цена за реклама.Очевидно, ако въобще някой плаща на платени драскачи, това е ьТВ.
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Любителите на ьТВ могат да се наслаждават на турските сериали и множество реклами на цената на стайна антена. Тези които не желаят HBO, защото ьТВ прави в пъти по качествена продукция, могат съвсем лесно да си сменят доставчика БСК. Ако обаче ьТВ изнуди БСК и в следствие на това цената на пакета ми се увеличи с 6 лв заради скапаните турски телевизии и аз тутакси ще сменя БСК.
156
0
 
0
 
! Отговори
ТВ 757 преди 11 години
Ами те са 4 платени *** дето цвъкат във форума им срещу безплатно гледане на НВО, още 4-5 служителя, които от преди нова година са пуснати да си стоят в къщи и да следят къде в нета се пише за булсат и да възхваляват 22-та канала които излъчват и как не гледат тв7 и бтв...Най-известни *** са някакъв *** дцмф, някъв джплам, гущер ли змия ли... и още 2-3 мушмурока.
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
имате ли сигнал на Булсатком, че при мен пише няма сигнал?
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
едни и същи хора с едни и същи правописни грешки или специфика на компютъра им като писане на буква "ъ" като буква "ь" се изявяват навсякъде и защитават Булсатком - масирано са си платили от Булсатком да ги защитават
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някои не искат Битиви, но ходят да тропат чалга. Това е Булсатком - чалга