Оставка на Цветанов, за да не се напълним с върколаци-полицаи!

И от Българския хелзинкски комитет се възмутиха от акция "М.И.Л.Е.В"
Обновена: 18 яну 2013 19:50 | 18 яну 2013 19:48,
98
Оставка на Цветанов, за да не се напълним с върколаци-полицаи!
Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Българският хелзинкски комитет напомня, че Цветан Цветанов отдавна дължи оставката си на българските граждани и съдиите, пише организацията в прессъобщение до медиите.

Според БХК за разлика от „престъпниците”, които МВР „хваща”, за да се окаже, че са виновни не според закона, а само според своеобразното мислене на този министър, Цветан Цветанов има истински рецидиви в престъпването на върховенството на правото.

Още по темата

Повод за недоволството е операция “М.И.Л.Е.В“, кръстена на съдия Теодор Милев, който е бил в съдебния състав, променил мярката за неотклонение на задържания вчера автокрадец Звезделин Методиев в „домашен арест“. 

"Безогледният министър не отбира никак от законност и това никак няма да се промени", смята БХК.

След М.И.Л.Е.В е ясно, че ако не направим нещо различно, ние, гражданите, скоро наистина няма да имаме права, защото съдът ще бъде администрация на полицията, а отделните съдии, които се съпротивляват на това, ще бъдат линчувани от пропагандата, пише още в писмото.

БХК изразяват и притеснението си за обстановката във Висшия съдебен съвет, който по техни думи “пак слуша властта“.

Оставка на Цветанов сега, за да не се превърне тази малка държава в свърталище на върколаци-полицаи, които посред бял ден се хранят от труповете на съда и нашите права.

Това не е първата акция, която Цветанов кръщава на съдия заради несъгласие с решението на магистрати.

Акция М.И.Л.Е.В. напомня на друга подобна акция, наречена Р.А.Л.И.Ц.А. Според МВР името е абревиатура от думите - рекет, алчност, лицемерие, изнудване, цинизъм и анархия.

Името на акцията обаче тогава се свърза с името на съдията от Софийския градски съд Ралица Манолова, която е гледала мярката на Валентин Янев – Вальо Бореца, и го пуснала под "домашен арест" по делото „Наглите“. Това доведе до пореден скандал между магистрати и МВР.

Конфликтът между Цветанов и членове на съдебната система доведе да критики в мониторинговия доклад на Брюксел за България

Уволнената от Софийски градски съд Мирослава Тодорова дори заведе дело за клевета срещу вътрешния министър, след като заяви, че тя защитавала интересите на организираната престъпност. Министърът обаче беше оправдан с мотива, че не клеветял Тодорова, а изразявал личното си мнение.

ВСС пък наскоро излезе с позиция срещу постоянните изказвания на Цветанов за съдебната система. Тя обаче беше наречена “беззъба“, защото вътре не се споменаваше името му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Независими съдии преди 11 години
Кога най-сетне ще разберете, че магистратите трябва да съдят и отсъждат в полза на обществото те за това са прокурори и съдии, а не да се смятат за хора над и извън обществото т.е. за богопомазани?! И че ако са независими не за да бдят и се грижат непрекъснато за законността в държавата, а за това,че са съдии, те стават излишни! Каквито напр. са в сегашната ситуация!
84
1
 
0
 
! Отговори
Читател преди 11 години
Ама вие от БХК защо ревете?! Кои сте вие и кой ви бръсне за нещо?! Мине не мине седмица и някоя от съдийките Весислава Иванова, *** Куцкова и сие излиза в пресата и прави обход по всички телевизии с оплакването,че съдът е подложен на натиск, че изп.власт непрекъснато се меси в работата му и че съдийките въз основа на това не могат да си вършат качествено работата! А те я вършат И ТО МНОГО КАЧЕСТВЕНО: пуснаха от САС за пореден път Трактора, във Видин съдия Милев пусна под домашен арест престъпник с цели 19 присъди, сега Купринджийска осъди условно виновни за групово изнасилване.
83
0
 
0
 
! Отговори
Габи преди 11 години
Как обаче съдът е стигнал до решението да наложи условни присъди, след като признава подсъдимите за виновни по тежки обвинения - изнасилване след принуда със сила и заплаха, извършено от повече от две лица, за което законът предвижда от 3 до 15 години затвор. Съставът на съда с председател съдия Купринджийска е преценил, че и за тримата подсъдими най-удачно се явява условното наказание, пък било то и с най-дългия петгодишен изпитателен срок, въпреки че подсъдимият Василев е осъждан и преди. Ами как: съставът на съдия Купринджийска се състои от НЕЗАВИСИМИ, ИМАЩИ ОЗАКОНЕНО ПРАВО ДА ПРОИЗНАСЯ
82
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 11 години
тези които защитатав мръсните корумпирани съдии са за Весилото . . .
81
0
 
0
 
! Отговори
Минко преди 11 години
За какво служи нози Хелзински комитет . . . напров на съд и оттам направо в панделата поне за по 10 години първоначално . .
80
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 11 години
Изглежда,че Цветанов сериозно е нарушил антибългарската позиция на т.н.Хелзински комитет!Този комитет защитава престъпниците,а не потърпевшите!А,че съдиите пускат престъпниците,се видя и от последните им действия във Велико Търново!
79
0
 
0
 
! Отговори
kan4o преди 11 години
Цв.Цв. колко време,начини и средства ти трябват за да сложиш под един знаменател съд,прокуратура и полиция?Отивай си!
78
0
 
0
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
...а БХК да не се правят на народни закрилници !!! Тая престъпна организация трябва да бъде разтурена и всички нейни представители да бъдат съдени за антибългарска дейност и проповядване на политика на апартейд !!! Във ВСЕКИ документ на БХК се пропагандират всевъзможни етнически привилегии на *** *** - по действащите закони за подобно престъпление се дава доживотна присъда !!!
77
0
 
0
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Не само оставка, но и СЪД за маймуноподобното същество на снимката !!!- Безогледният *** бандитизъм, тежките престъпления, които *** вършат дори пред очите на т.нар. "полицаи", случаят Катуница, когато страната бе изправена на ръбът на гражданска война заради ушевото безхаберие, когато след това жандармерията тероризираше мирно протестиращи младежи и охраняваше *** мегапрестъпник рашков по-стриктно и от папата, а цветанов обикаляше България по агитация - ЕТО ПРИЧИНИТЕ !!!
76
0
 
0
 
! Отговори
DO MISLE6T преди 11 години
A CECO TIKVUNIA , NE E DARJAVATA . TOVA E NIAKAKVO SLU4AINO NEDURAZUMENIE POPADNALO NA TOZI POST , BLAGODARENIE NA SA6TITE ONEZI HORA JELAE6TI SILNATA DARJAVA . NO DUMATA I SA6TNOSTA " DEMOKRACIA I SILNA DARJAVA SA ABSOLUTEN NONSENS . ILI IMA6 EDNOTO ILI IMA6 DRUGOTO . NEMA TAKOVA JIVOTNO KATO AGNE-VALK KOGATO ISKA6 SIGURNOST ZA SEBE SI PLA6TAI SI , NE ME ZADALJAVAI AZ DA PLA6TAM ZA TAZI TVOIA USLUGA . NE E DEMOKRATI4NO . DRUGOTO E REKET GENOCIT TEROR PRINUDA
75
0
 
0
 
! Отговори
кум преди 11 години
Колко хубаво щеше да бъде борбата с корупцията да се води от некорумпирани хора.Тогава и аз ще кажа браво.Другото е пародия.
74
0
 
0
 
! Отговори
гражданка преди 11 години
Това ми звучи кото гузен негонен бяга.Защо съдиите се припознават в тези наименования.Пък дори и да е така, нека хората да знаят кои съдии пускат престъпниците.А ние знаем срещу какво.Браво на Цветанов!Аз не желая в името на народа, тоест в мое име тези корумпирани съдии да пускат престъпниците.Така аз приемам, че тука са нарушени моите права.Предлагам при четене на присъдата тя да започва така: например "В името на Милев....."Всеки съдия да произнася своето име.Другото е корупция.
73
0
 
0
 
! Отговори
DO MISLE6T преди 11 години
DOBRE , DOBRE IMA RAZVITIE . DA PREMAHNEM " ***" OSTAVA MISTLE6T . AMA ZA KAKVA O6TE MISAL GOVORIM I ZA KAKAV SPOR V SAITA OKOLO MUTRENSKOTO POVEDENIE NA GERBADJIITE TEHNITE PREDCI KOMUNISTITE . JELANIETO ZA TOVA NIAKOI DA TAP4E NIAKOI GOVORI ZA NISAK INTELEKT . PODKREPE6TIA TAKIVA DEISTVIA DNES NE SI DAVA SMETKA 4E UTRE TOI BI IZPADNAL VPODOBNA SITUACIA. TOGAVA NA 4II GOSPOD BI SE MOLIL TOI . KADE BI NAMERIL OPORA I ZA6TITA OT DEISVIATA NA JELANATA OT SAMIA NEGO " SILNA " DARJAVA . A CECO TI
72
0
 
1
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
До DO MISLE6TIA IDIOTАбе, ти ме разсмиваш с плоския си мозък !Не разбра ли досега, че нямам нищо общо с ГЕРБ !И ще ти кажа, че името ГЕРБ е символ и не е трябвало дасе дава на която и да е партия ,това е злоупотреба със СИМВОЛИТЕ на Държавата !По-точно е трябвало да си присвоят името "ГЕРБЕР" - цвете.
71
0
 
0
 
! Отговори
DO MISLE6TIA IDIOT преди 11 години
E , KVO PRAVI6 TUK TOGAVA . MAR6 V GERBERO - KOMUNISTI4ESKATA KO4INA
70
1
 
0
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
До LICKIMANТози сайт не е за *** и дебелоглави, а за що-годе интелигентни хора !
69
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Да Гласуваме за Този, който въведе Пряка Демокрация. Гражданите Трябва да имат Възможност да гласуват за всеки по-важен въпрос,защото от това зависи Тяхното Бъдеще ( както е в Швейцария). Референдуми му е майката, но за Всичко, а не само за Белене. Тогава избори ще има Всеки месец, и политиците ще са Принудени да ни обясняват подробно, и да ни ухажват постоянно, а не както е сега, 4-5г. лапане, пък после "Потоп", но за Гражданите, a не за Тях(представителните Политици)! Да видим дали после ще има изказвания, че бил лош мат'ряла...!
68
0
 
1
 
! Отговори
LICKIMAN преди 11 години
TIKVUNI , PLADNE6KI RAZBOINICI . NA DARJAVNA IASLA . SKORO NIAMA DA IMA KOI DA VI PALNI IASLATA GOVEDA I 6TE MU4ITE . V SADA I U ZATVORA
67
0
 
1
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
До Democracy $! 2013!Надявам се да не се стигне дотам, но за тази цел Народа трябва да избере други, които ще го управляват ! Тези стигнаха до края на ограничените си възможности !
66
0
 
1
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Социалните протести, блокади и конфликти у нас се увеличават, а прогнозата е, че през тази година те ще са по-многобройни и по-продължителни. Причината е в качеството на живота на българското общество, трагичното състояние на икономика, хаосът в здравеопазването и социалните дейности.