Правозащитници се ядосаха на Кокинов за боя над Октай

БХК настоява да се търси отговорност на делегатите
21 яну 2013 14:02,
234
Правозащитници се ядосаха на Кокинов за боя над Октай
Николай Кокинов. Снимка: архив Булфото

Нито насилието над Октай Енимехмедов, нито оправдаването му от прокуратурата е правомерно, посочва в свое изявление Българският хелзинкски комитет.

Повод за изказването е побоят, който нанесоха делегатите на Осмата национална конференция на ДПС над Енимехмедов, след като той насочи пистолет към вече почетния председател на партията Ахмед Доган.

Още по темата

След случая градският прокурор Николай Кокинов обясни, че  не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж.

Причиняването на физически вреди на човек е оправдано само когато този човек все още представлява опасност за някого. От разпространените в медиите кадри не изглежда това да е било така във въпросния случай, пише в изявлението на БХК.

От организацията обръщат внимание и на честите случаи на насилие, когато то не е необходимо и фактът, че то често се упражнява от служители на реда.

Този случай с нищо не е изключителен освен с високата си публичност. Реагираме на него обаче не заради нея, а заради неправилното изявление на прокурор Кокинов. Считаме, че то е симптоматично за неправомерното оправдателно отношение на прокуратурата към всички такива случаи. Това отношение следва да се коригира и, в този случай, както и във всички останали такива, законът стриктно да се приложи, допълват от БХК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Куринов, сори, Кокинув, кога постъпваше ти слушах глупостите: "...ще бъда гарант за прилагането на закона..." или нещо от рода плява. Пълна ДУПКА си ти!
193
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея *** делгати ако бяха в друга страна по минимум 2-3г затвор щяха да им лепнат...та в Америка полицай ако пребие така дори и убиец сигурно ще го вкарат в затвора!
192
0
 
0
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
КОКИНОВ ГО Е СТРАХ ДА НЕ БИ ДПС ДА ГО ПРЕДЛОЖАТ ЗА КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ.
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако некой шляпне Кокинов по намазаната дупара ше го разпнат като терорист. ултасите от уевси сска могат да завидят какво меле му спретнаха на тоа, ама нема ги барнат :D Ай сички в чужбина -***, пенсионери и грухлювци ще са щастливи в тая ***.
190
0
 
0
 
! Отговори
4 преди 11 години
Само едно разбрах на този свят че стар мафиот и стара ****а трудно умира.Доган трябва да умре.
189
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 11 години
Веднага трябва да освободят Октаи,той заслужава награда,само той се осмели на най високият мафиот от БГ да посегне.Незабавно го освободете момчето,в момента убиецът е Доган той уби личният си секретар Емин.Виждатели какви майстори са червените кхмери убиеца казва убиите убиеца.Да живее ГЕРБ.
188
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
властта в ръцете е на този..каже ли че царя е облечен..и да е гол..ходи доказвай че е гол..без значение принципи и честност..това е закона в България уви
187
0
 
0
 
! Отговори
ot pleven преди 11 години
kokinov kato go gledam si mectae da e na negovo miasto sred tolkova mazni *** i zatova ne vizda prestaplenie a niakakva manafska igra
186
0
 
0
 
! Отговори
ot pleven преди 11 години
rabotata na prokuraturata e da povdiga obvinenie 6tom tuka 6efe im ne vizda prestaplenie sram niama takiva politiceski mi6ozi gotovi na vsicko i na vseki da se slozat da sa udobni za *** na...
185
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
Каква усмивка,каква чупка! Смешен и *** и страхлив и питам се -защо ли?
184
1
 
0
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
КОГА КОКИНОВ Е ИМАЛ ПРАВИЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ ?ПОМНИТЕ ЛИ ИЗЯВЛЕНИЕТО МУ ЗА УБИТОТО МОМИЧИ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА?ТОЯ Е НЕАДЕКВАТЕН!
183
1
 
0
 
! Отговори
До 200 преди 11 години
1.Нападателят не е убиец- липсва извършено деяние по чл.115 от НК/ убийство/2.За опит за убийство не може да се говори- много им се ще на дпс еоод, но не става- никой прокурор няма да си "скъса дипломата"/ образно казано/ , за да угоди на дпс и НЕПРЕМЕННО Обвинителният акт са съдържа квалифицирани състави на убийството3. Съд и присъди има в България, но България НЕ Е в лоното на шериатското право- ислямската правна система, а в романогерманската правна система
182
0
 
0
 
! Отговори
Мими преди 11 години
Коки, довечера в клуб "Чревило" , нали ! мяууу!
181
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 199Какъв престъпен убиец,бе ***? Ако искаше да го убие,щеше да го направи. С това пистолетче със сигнални куршуми и тъпанчето не можеш да спукаш.Момчето искаше да покаже нас пияндура и крадеца Доган,че е омразен на всички, с изключение на членовете на ДПС,които показаха варварщина и примитивност във висша степен и "възхитиха" целия свят.Тия маймуни срамят България.Всъщност те не се чувстват българи,щом наричат българите ***.
180
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кокинов, ти наистина ли си прокурор?
179
0
 
0
 
! Отговори
кукинов преди 11 години
Този корумпиран бандюга Кокинов , го тресе шубето и няма да смее да повдига никакви обвинения , зашото е вътре във всякакви далавери и корупции . Само да е посмял да повдига обвинения на разбеснелите се башибузуци , като нищо ще му извадят на показ престъпленията дето ги е вършил. Такава излагация просто е уникална . Толкова е зависим горкия , че се гъне и говори глупости , само и само да не се намесва . Егати прокуроа , егати прокуратурата . То реално ,значи , прокуратура в България няма .
178
2
 
0
 
! Отговори
Karakolev преди 11 години
SVOBODA ZA OKTAI
177
0
 
0
 
! Отговори
4AKA DA VIDI преди 11 години
6TO SAMO PRAVOZA6TITNICI , PI6ETE I NAS I PAR4E EVROPA . DAJE ONI PI6AT DOKLADI I VSE PROKURATURA I SAD SPOMENUVAT I NE S DOBRO . AMA KVO DA PRAVI6 GIONSURAT4
176
2
 
1
 
! Отговори
До 199 преди 11 години
Какво искате господа ? Да дадат медал на престъпен убиец. Трябваше публично да го умъртвят по-най-жесток начин за назидание. Иначе от прошка и търсене на доказателства и свидетели вижте на какво заприлича България. Без съд и правосъдие. Всеки престъпник публичен или крадец да се остави на тълпата за саморазправа. Това е. Така или иначе Съд и присъда няма в Б-я. Стега сме слушали запада "как с перце да галим и "доказваме" вината на бандитите , крадците и убийците. Така ли е в Китай и др. страни?
175
0
 
1
 
! Отговори
Любопитен преди 11 години
Кокинос на гръцки значи червен. След като Кокинов не вижда нищо нередно в това да пребиват и да свалят гащите на беззащитен човек, явно и гражданите могат безнаказано да свалят гащите на прокурора да проверят дали случайно дупето му не е червено?