Правозащитници се ядосаха на Кокинов за боя над Октай

БХК настоява да се търси отговорност на делегатите
21 яну 2013 14:02,
234
Правозащитници се ядосаха на Кокинов за боя над Октай
Николай Кокинов. Снимка: архив Булфото

Нито насилието над Октай Енимехмедов, нито оправдаването му от прокуратурата е правомерно, посочва в свое изявление Българският хелзинкски комитет.

Повод за изказването е побоят, който нанесоха делегатите на Осмата национална конференция на ДПС над Енимехмедов, след като той насочи пистолет към вече почетния председател на партията Ахмед Доган.

Още по темата

След случая градският прокурор Николай Кокинов обясни, че  не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж.

Причиняването на физически вреди на човек е оправдано само когато този човек все още представлява опасност за някого. От разпространените в медиите кадри не изглежда това да е било така във въпросния случай, пише в изявлението на БХК.

От организацията обръщат внимание и на честите случаи на насилие, когато то не е необходимо и фактът, че то често се упражнява от служители на реда.

Този случай с нищо не е изключителен освен с високата си публичност. Реагираме на него обаче не заради нея, а заради неправилното изявление на прокурор Кокинов. Считаме, че то е симптоматично за неправомерното оправдателно отношение на прокуратурата към всички такива случаи. Това отношение следва да се коригира и, в този случай, както и във всички останали такива, законът стриктно да се приложи, допълват от БХК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако знаеха че Октай е от техните нямаше да му свалят гащите ама късно разбраха ,,,,,мале как се изложиха
113
1
 
0
 
! Отговори
до 127 преди 11 години
Що да не би да развалят коалицията с ГЕРБ. Медийна и по постове.Нали от герб казаха че коалиция няма да правят с Доган. Ето желанието им се изпълни и ще я правят с новия лидер на ДПС. хихихиЧе Яне може и да не влезе.
112
0
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
ДОБРЕ ) КОЕ Е СЕГА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО? ДА НАПАДНЕШ НЯКОЙ С ПИСТОЛЕТ КОЙТО НЕ МОЖЕ ДОРИ ЕДНА МИшКА ДА ЗАСТРЕЛЯШ,, ИЛИ 30 чОВЕКА ДА ТИ СКАчАТ НА ГЛАВАТА С ОСТРИ ОБУВКИ ДА ТЕ РИТАТ С ВСИЧКА СИЛА В ЛИЦЕТО ПОД ПРИЗИВИТЕ НА ДРУГИТЕ *** КРЕщЯшИ -УБИЙТЕ ГО !!! -МИСЛЯ чЕ НА ДЕЛЕГАТИТЕ КЮФТЕТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОВДИГНЕ ОПИТ ЗА УБИЙСТВО !!!!
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 117 като ти харесва толкова другият път един воден пистолет взимай и отивай на конференцията на дпс
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
садизма на делегатите трябва да бъде наказан
109
0
 
1
 
! Отговори
до 128 преди 11 години
Евала 128!! хахаха
108
0
 
1
 
! Отговори
до117 преди 11 години
внимавай само някой ден да не ти дръпнат гащичките и на теб
107
0
 
1
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Пак почерка на БСП,ДПС и ДС.Когато комунистите са в криза,размахват етническата карта за разсейване на народа от проблема,който те са предизвикали.Сега ДПС също е в криза.Бедните турци вече не вярват на Доган и другите вождове на ДПС.Идват избори.Изхода е след изборите БСП и ДПС да си спретнат коалицийка и да продължава грабежа на народа -българи и турци.Няма да се вържем на притоплената манджа на комунистите от БСП и ДПС.
106
0
 
3
 
! Отговори
ййй преди 11 години
ЩО БЕ ВСИЧКИ ВИДЯХА ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ,ТЕ СВОЯ СИ ПРЕБИХА И МУ СВАЛИХА ПАНТАЛОНИТЕ ЗА ДА ГО УНИЗЯТ ,А ЗА БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ КАКВО БИХА НАПРАВИЛИ-ПАРТИЯ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ ,ЧЕ ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ПО-СВОБОДНИ И С ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ БЪЛГАРИТЕ-СЕГА ДА СИ СМЕНЯТ ИМЕТО НАПАРТИЯТА НА БАШИБОЗУК ,ЮМРУК И РИТНИК
105
0
 
1
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Още веднъж БРАВО НА ОКТАЙ - ТУРСКИЯ ЛЕВСКИ!
104
0
 
1
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Осмелявам се да твърдя, че идва началото на КРАЯ на ДПС. Защото крепостта на най-големите КРАДЦИ в българската история е атакувана отвътре... Сега хиляди турски младежи ще се осмелят да кажат ИСТИНАТА за мафиотската партия на Доган, която обслужваше само ОЛИГАРХИЯТА, а хората държеше в нищета, за да оправдава съществуването си. ИСТИНАТА, че на партията на Доган са нужни БЕЗПРОСВЕТНИ и НЕОБРАЗОВАНИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ и тя работи за запазване на мизерията на турското малцинство! Страхотно за България е това, че етнически турчин предизвика този обрат! Така българите НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОБВИНЯВАНИ! Още в
103
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ДПС прави така,че българия и турци да се мразят. А всъщност хората не то искат. Хората си живеят бедно и без него. Вижте в селата как живият българи и турци.
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС - Движение за Побой и Содомия
101
0
 
0
 
! Отговори
кок преди 11 години
Доган добре се справи с отблъскването на въоръжената ръка на нападателя след презареждането.Почти професионално я отби отвън навътре.Оставаше да му направи ключ в стил айкидо или джу-джицу и фарсът щеше да е пълен.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако бяха разстреляли Октай щеше да му направим паметник на момчето. Не са много турците - национални герои на българия, но Октай натам отива. Политическата класа има страх от такива позорящи ги действия. Защото си знаят колко са грешни пред народа. Турци, българи - няма значение. Всички ни крадат и ограбват. И ни разделят за да не бъдат пометени от гнева на хората.Всеки политик, който осъди действията на Октай е измамник на едро и си знае, че и той като доган е за разстрел.
99
0
 
0
 
! Отговори
Karakolev преди 11 години
KOKINOV ABE TI NORMALEN LISI MAMATI MRASNA PODAI SI OSTAVKATA ZAMINAVAI NA SELO DA KOPAESH KARTOFI TVOITA MAMA. SVOBODA ZA OKTAI
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 108 бяха му свалили панталоните защото това е задължително при талибаните
97
0
 
0
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Кокинов да си подаде оставката за тия думи!До: номер 90 (историк)Тук съм напълно съгласен: Точно такъв башибозук е клал българите в Батак със същата ярост и злоба.И ако това са делегати от ДПС (не ги познавам, но така се говори), то те се държат като съвременен башибозук. А това е най-лошата реклама която един политик може да си направи сам.
96
0
 
1
 
! Отговори
НЕАНОНИМЕН преди 11 години
ДПС дебелаците само на манафлък и побой 10 на 1 беззащитен налитат
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 110 забрави да напишеш и е**неи междо другото *** се прегледай