Фалшива декларация на ЕРП-тата наля масло в огъня

Не носим вина за това, че не можете да си платите сметките, пише в нея
Обновена: 17 фев 2013 18:25 | 17 фев 2013 15:50,
226
Фалшива декларация на ЕРП-тата наля масло в огъня
Момент от протеста в София. Снимка: Булфото

Фалшива декларация от името на трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, EVN и ЕНЕРГО-ПРО в социалните мрежи допълнително създаде напрежение в дненшите протести срещу монополите и високите сметки.

Декларацията бе разпространена няколко часа преди протестите, а в нея се казва: "Сами сте си виновни".

"Ние, от ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про, заявяваме, че не носим никаква вина за това, че не можете да си платите сметките. Ние сме частни компании, чиято цел е да печелят пари. Държим да подчертаем – и дано да успеете да го разберете, – ние не сме благотворителни дружества, ние работим за печалба. Вие твърдите, че живеете в демократична страна и желаете да развивате пазарна икономика. Ако това е така, то молим ви приемете факта, че всеки бизнес търси печалба. Крайно време е българите да разберат, че не живеят в комунизма, а в капитализма и ако преди държавата се е грижила да осигурява жизнения минимум на всеки един, днес това е невъзможно. Българите трябва да разберат, че коренът на проблема се крие в тяхната посткомунистическа психика и да престанат да чакат някой да се погрижи да са нахранени, облечени и на топло", е част от текста на фалшивата декларация.

В началото на днешния национален протест декларацията допълнително предизвика гнева на много от гражданите, преди да стане ясно, че текстът е съставен именно за да активизира протестиращите.

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ изпрати съобщение до медиите, в което съобщава, че нямат нищо общо с декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще платим на енергото,но не искам да плащам за зелената цецка,за преноса и превоза на всички правителства от костов насам,които си сложиха по едно кранче към джобовете ни и джобят вече 15 години.така,че нещата са ясни.Кой подписа договорите,кой прибра комисионните,кой накачи своите маймуни на клона?Е всички тези -на съд в хага за геноцид и престъпление срещу народа.А този монопол в условия на пазарна икономика е недопустим,така,че допусналите го-на съд!
144
1
 
7
 
! Отговори
malkata преди 11 години
цената на тока няма как да се намали, но някой трябва да помисли как да се развие икономиката, за да станат по-високи заплатите, обаче той няма да е от никой който е бил и е начело на властта
143
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Снимката е мтого готина. Браво на фотографа, как е хванал мащаба на недоволството... макар и неосъзнато. Има една книга "Зимана на нашето недовоство"..... народа май пак пише история....
142
3
 
7
 
! Отговори
съгласен преди 11 години
напълно съгласен с декларацията. Не са ни виновни ЧЕЗ/мез че "държавата" ни им гарантира кражбите. И всичко в БГ е монополизирано - даже има монопол и в събирането на количките по хипермаркетите. Вчера си взех една количка от паркинга незавързана с 20ст и налетяха да ме бият. Сметката ми е нормална - 20% повече спрямо миналата година
141
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А и още нещо да попитам как така този гениален ум нашия премиер - професор и философ с мнение за всичко и всички не се е изказал по темата??? Къде се намира той в момента ???
140
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 166 И аз питам за кого ще гласуваме??????Не искаме БСП и ДПС / все пак паметта ни все още е на ниво /, за СДС да не говорим, ГЕРБ трябва да си ходят.... Кои са титулярите. Не че нещо но трябва добре да обмислим това и като народ да решим предварително и да гласуваме единно за да не сме изненадани на изборите????????
139
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Усещате ли как се опитват отново да ни отклонят от основната тема - протестите с тая постановка за задържаните от групата на Баретата. Второ искам да попитам защо в медийте се говори най малко за протеста във ВАРНА където са били най активни 30 хил.????
138
1
 
7
 
! Отговори
tom2 преди 11 години
Мошениците да не ми обясняват кое какво е. Всяка такса, за която няма реално обяснение е грабителска такса. Никоя такса не показва реално колко струва преноса на тока - за всяко нещо трябва да има ясна цена за единица - всичко друго е грабеж извършван от хайдуци. От вчера ли почна преноса на тока, че ми обясняват някой нелепости? Всичко в тия ерп-та е изградено с труда на родителите ни и не приемам подаряването им на колонизатори. Трябва да бъдат незабавно върнати под държавен контрол.
137
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЙ ,ЕЙ ЩЕ СЕ СЪБУДИТЕ ВИЕ МИЛИ ***...ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ,ЧЕ ЗЛОТО Е БИВШАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИОТСКА ПАРТИЯ.ТЯ СЕ РАЗПОСТРЯ КАТО ОКТОПОД НАД БЪЛГАРИЯ.ТЕ ПРОДЪЛЖАВ АТ ДА УПРАВЛЯВАТ И ДА ИЗВЪРШВАТ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ.ДОКАТО НЕ СЕ ОТРЕЖАТ ПИПАЛАТА НА ОКТОПОДА ОТ ДЪНО НЯМА ДА ИМА ПОКОЙ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.А АКО СЕ ПРОДЪЛЖАВА С ДЪЛГИЯ ЗИМЕН СЪН БЪЛГАРИНА Е РЕАЛНО ЗАСТРАШЕН ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ.ДОЛУ КОМУНИСТИЧЕСКО СЕЛСКАТА МАФИЯ.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напротив, лъжеш. Десетте метра жица от стълба до къщата не решават проблема с преноса.
135
2
 
7
 
! Отговори
tom2 преди 11 години
187Айде стига глупости бе. Като плащам интернет плащам месечна такса и толкова - въобще не може да се сравнява интернет с ток - в цената на тока влизат всички тия такси, които би трябвало да ги има за преноса му - проблема е, че измисляли такси, за да грабят всеки месец с тях хората. Като години съм си платил за свързването с кабел за интернета - баща ми също е платил за жиците като са свързвали къщата. Не бъдете овце да ви доят, стрижат и колят постоянно.
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
във фактурата ми за тока има 30 лв за ползвани киловати и 60 лв за такси--------------------- Лъжеш, бе...Лъжеш... Какво се правиш на главам, цялата сметка ти е 60 лв, а не само преноса.
133
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тока трябва да е толкова колкото е изхарчен - за това има електромери-------------- е, да, той е толкова.
132
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами те тия киловати трябва някак си да стигнат от централата до апартаментното табло. Като плащаш интернет не плащаш само за мегабайтите, а и за кабелите, рутерите, техниците и всичко. Мда. Замисли се малко.
131
1
 
2
 
! Отговори
tom2 преди 11 години
Глупаците, които казвали колко % трябва да е сметката за тока от средната месечна заплата - тока трябва да е толкова колкото е изхарчен - за това има електромери - уж.
130
1
 
4
 
! Отговори
tom2 преди 11 години
Така ли *** долни - за това ли във фактурата ми за тока има 30 лв за ползвани киловати и 60 лв за такси? Щото вие сте искали печалба. Ще ви излезе през носа тая печалба - ние не сме колония и няма да ви позволим да се правите на колонизатори. Потърсете клиповете във вибокс със следните заглавия Злато Газим Бедни Ходим Ограбването на България 19.1.2013 КапиталътВидео,което беше Изтрито от Vbox7!Изявление на Волен Сидеров в Народното събрание 13.02.2013г - Телевизия Алфа
129
2
 
4
 
! Отговори
Антикомунист преди 11 години
Долните *** се активираха!
128
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 6% до 8 % от средната месечна работна заплата за страната трябва да е тока за едно семейство ------------------ Ами той е толкова. 600 лева е средната заплата, тока ми е 70 лева без да се лишавам от нищо.
127
4
 
1
 
! Отговори
Язе преди 11 години
До ГЛАСУВАЙ ЗА БСПМъдрий, грешиш много. Длъжен е да ме храни работодателя, както аз съм длъжен и изпълнявам поставените от него задачи. В тоя ред на мисли протестите са насочени в не най-правилната посока, ама все е нещо.
126
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЗАТВОР ЗА БОЙКО! Kaza komunista