Фалшива декларация на ЕРП-тата наля масло в огъня

Не носим вина за това, че не можете да си платите сметките, пише в нея
Обновена: 17 фев 2013 18:25 | 17 фев 2013 15:50,
226
Фалшива декларация на ЕРП-тата наля масло в огъня
Момент от протеста в София. Снимка: Булфото

Фалшива декларация от името на трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, EVN и ЕНЕРГО-ПРО в социалните мрежи допълнително създаде напрежение в дненшите протести срещу монополите и високите сметки.

Декларацията бе разпространена няколко часа преди протестите, а в нея се казва: "Сами сте си виновни".

"Ние, от ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про, заявяваме, че не носим никаква вина за това, че не можете да си платите сметките. Ние сме частни компании, чиято цел е да печелят пари. Държим да подчертаем – и дано да успеете да го разберете, – ние не сме благотворителни дружества, ние работим за печалба. Вие твърдите, че живеете в демократична страна и желаете да развивате пазарна икономика. Ако това е така, то молим ви приемете факта, че всеки бизнес търси печалба. Крайно време е българите да разберат, че не живеят в комунизма, а в капитализма и ако преди държавата се е грижила да осигурява жизнения минимум на всеки един, днес това е невъзможно. Българите трябва да разберат, че коренът на проблема се крие в тяхната посткомунистическа психика и да престанат да чакат някой да се погрижи да са нахранени, облечени и на топло", е част от текста на фалшивата декларация.

В началото на днешния национален протест декларацията допълнително предизвика гнева на много от гражданите, преди да стане ясно, че текстът е съставен именно за да активизира протестиращите.

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ изпрати съобщение до медиите, в което съобщава, че нямат нищо общо с декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не умувайте колко трябва да бъде цената на тока, Аз ще ви кажа защото проверих в много страни, От 6% до 8 % от средната месечна работна заплата за страната трябва да е тока за едно семейство Българина плаща 60% от средната месечна заплата. Не търсете телето под вола ! Правителството ВЪН ! Само да ги свалим не е наказание Станишев, Костов, Овчаров,Борисов, Трайков в ново построен затвор с ВИП килии.
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво бебчо ! Надувай свирката, дано се събудят заспалите !
123
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абсолютна истина, колко според ваас трябва да е сметката за ток, да кажем 10 лв, и да не зависи дали имате цехче или се топлите с маслени радиатори 24/7, просто трябва да е 10 лв, не искахте топлофикация защото се топли цялата сграда а вие искате само ващия апартамент, пртови всякакви физични закони, ето ви ток, ама и него не искате, ами да го спрат, ама сега не искате да се откажете от тока, защото става лесно и ще ***, решение - 10 лв сметка, и когато я изхчарчите, тока спира
122
2
 
5
 
! Отговори
читател преди 11 години
може да е фалшива, но казва жестоки истини
121
15
 
10
 
! Отговори
МЪРСЕН КОМУНИСТ преди 11 години
Тюфлеци, хубаво е протестирате срещу монополите, ама защо протестирате срещу правителството, заплатите ви ги плащат фирмите бе тюфлеци . . защо се връзвате на на КОМУНИСТИТЕ, които пак искат да дойдат на власт за да КРАДАТ, УБИВАТ И ОТВЛИЧАТ . .
120
0
 
2
 
! Отговори
Дарк Сийдър преди 11 години
Ами поне посочете откъде преписвате бе некадърници! neverojatno.wordpress/2013/02/16/erp/Аман от некадърници
119
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАТЯ И СЕСТРИ ЗАЩО ЗБРАВИХТЕ ЛУКОЙЛ ,защо не протестирате и срещу него - те дори не са платили и лев данък в ХАЗНАТА ...
118
0
 
7
 
! Отговори
един преди 11 години
Държавата е за всички !
117
0
 
1
 
! Отговори
Довиждане Тошко преди 11 години
"ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА" (1996) - Потресаващи кадри!youtube/watch?v=FTt1MyXCfzs&feature=player_embedded#
116
2
 
12
 
! Отговори
АТИЛА преди 11 години
То по принцип си е тъй ама в такава държава която се е превърнала вече в жалко подобие в 21 век и е член на ЕС да живеем по зле от третият свят това е геноцид ве хора те гледат да на изтребят вече със тези условия на живот човек не може да живее пълноценно и нормално Ние живеем на ръба на уцеляването имам чуство че сме в джунглата
115
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувайте ПП Атака!
114
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм на страната на ГЕРБ и смятам, че Борисов трябва да подаде оставка! И да дойде тройната коалиция и тогава хората да им раздадат правосъдие, защото съда нищо няма да им раздаде! Те ,наглеците, си мислят, че може пак да са на власт и кротко-кротко пак да си крадат!!!
113
25
 
25
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙ ЗА БСП преди 11 години
тАЗИ ДЕКЛАРАЦИЯ ДОРИ ДА Е ФАЛШИФА, ТЯ Е ИСТИНСКА ПО СМИСЪЛ - НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ХРАНИ, ОБЛИЧА И ОТОПЛЯВА МЪРЗЕЛИВИ ТЮФЛЕЦИ . . МРЪСНИ КОМУНИСТЧЕТА ГЛИСТЧЕТА . . .
112
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, хора. като всички тея в парламента и всички тея от партиите са крадливи и корумпирани и нямаме армия, като ги свалим кой ще застане начело на държавата? Не мога да разбера! Честно.
111
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, които не могат да отсеят кое е реалност и кое измислица, нормално е да ги водят за носа. В момента наливате вода в мелницата на комунистите.
110
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 159. ГЕЙБЕРАСКО ПСЕ....*** Д......НА ВОЖДА СИ!!!! *** ГЕЙБЕРАСКИ...
109
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ИЗГОНВАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ НА КОЖОДЕРИТЕ ОТ ЕРД--ВЪН!!!!
108
2
 
5
 
! Отговори
Бес преди 11 години
До 159:А ти мина ли през бардака да те оправят ***?
107
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До Анонимен 160Браво пич,По точно не мога го каза.Браво!
106
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До wind Абсолютна истина е, но има и друга истина. Ние българите сме жертвено агне на ченгетата и апаратчиците,които след 89г. изградиха своята визия за България. Една шепа хора разпродадоха държавата и ни направиха крепостни селяни.Те ни лишиха от най-нормалните демократични и конституционни права,превърнаха ни в скотове. Е, скотовете започват да се събуждат.Оттук започва трудното обаче.