Фалшива декларация на ЕРП-тата наля масло в огъня

Не носим вина за това, че не можете да си платите сметките, пише в нея
Обновена: 17 фев 2013 18:25 | 17 фев 2013 15:50,
226
Фалшива декларация на ЕРП-тата наля масло в огъня
Момент от протеста в София. Снимка: Булфото

Фалшива декларация от името на трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, EVN и ЕНЕРГО-ПРО в социалните мрежи допълнително създаде напрежение в дненшите протести срещу монополите и високите сметки.

Декларацията бе разпространена няколко часа преди протестите, а в нея се казва: "Сами сте си виновни".

"Ние, от ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про, заявяваме, че не носим никаква вина за това, че не можете да си платите сметките. Ние сме частни компании, чиято цел е да печелят пари. Държим да подчертаем – и дано да успеете да го разберете, – ние не сме благотворителни дружества, ние работим за печалба. Вие твърдите, че живеете в демократична страна и желаете да развивате пазарна икономика. Ако това е така, то молим ви приемете факта, че всеки бизнес търси печалба. Крайно време е българите да разберат, че не живеят в комунизма, а в капитализма и ако преди държавата се е грижила да осигурява жизнения минимум на всеки един, днес това е невъзможно. Българите трябва да разберат, че коренът на проблема се крие в тяхната посткомунистическа психика и да престанат да чакат някой да се погрижи да са нахранени, облечени и на топло", е част от текста на фалшивата декларация.

В началото на днешния национален протест декларацията допълнително предизвика гнева на много от гражданите, преди да стане ясно, че текстът е съставен именно за да активизира протестиращите.

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ изпрати съобщение до медиите, в което съобщава, че нямат нищо общо с декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
49
 
35
 
! Отговори
анкета преди 11 години
Ще гласувате зи ла ГЕРБ ?
4
6
 
30
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
СНИМКАТА ГОВОРИ ЗА ВСИЧКО!! - И ДЕТЕТО Е ОЗЛОБЕНО СРЕЩУ ЕНЕРГОТО !!!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как стават тия работи. Искате да ми кажете, че и аз мога да пусна декларация от тяхно име ли. И не можете да разберете, че не е тяхна ? То се изисква съвсеееееем малко мозъче... Е толко те ... ню-ню
2
1
 
32
 
! Отговори
haha преди 11 години
живата истина!!!
1
2
 
32
 
! Отговори
физкултурник преди 11 години
*** от енергото