Фалшива декларация на ЕРП-тата наля масло в огъня

Не носим вина за това, че не можете да си платите сметките, пише в нея
Обновена: 17 фев 2013 18:25 | 17 фев 2013 15:50,
226
Фалшива декларация на ЕРП-тата наля масло в огъня
Момент от протеста в София. Снимка: Булфото

Фалшива декларация от името на трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, EVN и ЕНЕРГО-ПРО в социалните мрежи допълнително създаде напрежение в дненшите протести срещу монополите и високите сметки.

Декларацията бе разпространена няколко часа преди протестите, а в нея се казва: "Сами сте си виновни".

"Ние, от ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про, заявяваме, че не носим никаква вина за това, че не можете да си платите сметките. Ние сме частни компании, чиято цел е да печелят пари. Държим да подчертаем – и дано да успеете да го разберете, – ние не сме благотворителни дружества, ние работим за печалба. Вие твърдите, че живеете в демократична страна и желаете да развивате пазарна икономика. Ако това е така, то молим ви приемете факта, че всеки бизнес търси печалба. Крайно време е българите да разберат, че не живеят в комунизма, а в капитализма и ако преди държавата се е грижила да осигурява жизнения минимум на всеки един, днес това е невъзможно. Българите трябва да разберат, че коренът на проблема се крие в тяхната посткомунистическа психика и да престанат да чакат някой да се погрижи да са нахранени, облечени и на топло", е част от текста на фалшивата декларация.

В началото на днешния национален протест декларацията допълнително предизвика гнева на много от гражданите, преди да стане ясно, че текстът е съставен именно за да активизира протестиращите.

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ изпрати съобщение до медиите, в което съобщава, че нямат нищо общо с декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
4
 
! Отговори
до млрборо 122 преди 11 години
122Зо 1990 г. на власт беше ГЕРБ и Борисов е виновен, че Живков не успя да построи КомунизЪма!!Докато го е охранявал му е бъркал в гъ.а и затова Живков се е разсейвал и е бъркал!!ууууу....Оставка на Борисов!!Мухахахахахаххахаха
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ Е ФАЛШИВА
83
1
 
13
 
! Отговори
Всезнайко преди 11 години
А за тези които повярваха че тази декларация е истинска какво може да кажем..Може да кажем същото, каквото и в декларацията ...
82
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е подписан под тази декларация, име презиме фамилия ... Прочетох я във фейсбук и кипнах ! Ако е истина, това е наглост до безбожие ! Но на мен ми се вързват нещата и смятам че написаното в декларацията отговаря на истината,
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Marlboro. До тук много добре, но тези които управляват държавата не го искат това и по никакъв начин няма да го допуснат, есвен ако не бъдат обявени за престъпници. А престъпниците ги обявява съда т.е. пак управляващите...освен, ако с национален референдум всички избирани за депутати, министри и зам. министри, главни прокурори и членове на конституционния съд, от 1988 г. до сега, вкючително и последното комунистическо правителство, не бъдат обявени за изменници на родината. Затова на протестите не трябва да се ходи с камъни и яйца, а с лист и химикалка. Онези мушмороци от БСП събраха 700 хи
80
8
 
12
 
! Отговори
Заключение преди 11 години
Ако ще електроразпределението да стане държавно, ако ще да стане марсианско , тези които протестират да не мислят , че сметките ще са помалки!!МухахахахахВсяка стока има себестойност!В България цената на тока е с найниска цена в Европа , защото заплатите на работещите в енергетиката са мноооого пониски от европейските!Е да ама и хората работещи в енергетиката не са навити да бачкат за африкански заплати!Панимаете??
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за тези които повярваха че тази декларация е истинска какво може да кажем..
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Marlboro СерГЕЙчо, стига си се правил на мъж!
77
4
 
6
 
! Отговори
Всезнайко преди 11 години
Тя (декларацията) може да с е фалшива, но нещата в нея са много истински
76
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1990 и 1991 г. РЕЖИМА НА ТОКА!Нямаше никакви ЕРПта ! На власт бяха комуноидите!2006 г. инфлация 3000% и заплата 3 $!!!НА ВЛАСТ БЯХА ЧЕРВЕНИТЕ ***!Да попитам КАКВО ЗНАЧИ:НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ?!?АКО НЯКОЙ ИСКА ТОВА БЕГОМ В СЕВЕРНА КОРЕЯ!ТАМ ВСИЧКО Е ДЪРЖАВНО!
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ф*к оф, комунисти!
74
2
 
4
 
! Отговори
ФЕН на ЧЕЗ........ преди 11 години
ВЪВ ВСЯКА ЛЪЖА ИМА И МАЛКО ИСТИНА-Народна поговорка
73
0
 
0
 
! Отговори
до 108 преди 11 години
108Като дойде на майка ми ***.а на власт ти нали ще си отдолу, бе простако!!А, впрочем изглежда това искаш!!
72
5
 
5
 
! Отговори
Аз помня преди 11 години
1990 и 1991 г. РЕЖИМА НА ТОКА!Нямаше никакви ЕРПта ! На власт бяха комуноидите!2006 г. инфлация 3000% и заплата 3 $!!!Да попитам КАКВО ЗНАЧИ:НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ?!?АКО НЯКОЙ ИСКА ТОВА БЕГОМ В СЕВЕРНА КОРЕЯ!ТАМ ВСИЧКО Е ДЪРЖАВНО!
71
7
 
3
 
! Отговори
ДО 105 преди 11 години
НА *** ПУ... ДА ДОЙДЕ *** ГЕРБЕРСКА ***
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червенчо тези криви мога да ги докарам и на загуба
69
5
 
7
 
! Отговори
5151615651566511 преди 11 години
Всички ЕРПта вън от България и връщане на смъртното наказание заради бойко ***
68
8
 
6
 
! Отговори
до 99 преди 11 години
99Като искаш Бойко да си ходи, я пък аз да те попитам :КОЙ ДА ДОЙДЕ?Или си от тея дето найобичат да наблюдават как някой пада от власт!и КАТО СИ ТАКЪВ ОТВОРКО, Я МИ КАЖИ:ПОНЕ ЕДИН МИНИСТЪР9ПРЕДСЕДАТЕЛ ОТ 1978 Г./освобождението на българия/ до наши дни, чиято дейност одобряваш, а?А сега , де!
67
5
 
5
 
! Отговори
Червено копиуе преди 11 години
Найдобре ще бъде ЕРПтата сами да се изнесат!В "Референдум" бе показана графиката на техните печалби!Кривата е устремена надолу и е вече почти на кота 0/нула/!Тогава старите ще си спомнят, а младите ще разберат какво е държавния монополист във време на криза РЕЖИМ НА ТОКА!!Но така е !!*** народ слаба държава!
66
4
 
1
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Колев, не знаеш кой кого,да не те намерим в миша дупка *** не сретен. Мутро комунистическа