Фалшива декларация на ЕРП-тата наля масло в огъня

Не носим вина за това, че не можете да си платите сметките, пише в нея
Обновена: 17 фев 2013 18:25 | 17 фев 2013 15:50,
226
Фалшива декларация на ЕРП-тата наля масло в огъня
Момент от протеста в София. Снимка: Булфото

Фалшива декларация от името на трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, EVN и ЕНЕРГО-ПРО в социалните мрежи допълнително създаде напрежение в дненшите протести срещу монополите и високите сметки.

Декларацията бе разпространена няколко часа преди протестите, а в нея се казва: "Сами сте си виновни".

"Ние, от ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про, заявяваме, че не носим никаква вина за това, че не можете да си платите сметките. Ние сме частни компании, чиято цел е да печелят пари. Държим да подчертаем – и дано да успеете да го разберете, – ние не сме благотворителни дружества, ние работим за печалба. Вие твърдите, че живеете в демократична страна и желаете да развивате пазарна икономика. Ако това е така, то молим ви приемете факта, че всеки бизнес търси печалба. Крайно време е българите да разберат, че не живеят в комунизма, а в капитализма и ако преди държавата се е грижила да осигурява жизнения минимум на всеки един, днес това е невъзможно. Българите трябва да разберат, че коренът на проблема се крие в тяхната посткомунистическа психика и да престанат да чакат някой да се погрижи да са нахранени, облечени и на топло", е част от текста на фалшивата декларация.

В началото на днешния национален протест декларацията допълнително предизвика гнева на много от гражданите, преди да стане ясно, че текстът е съставен именно за да активизира протестиращите.

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ изпрати съобщение до медиите, в което съобщава, че нямат нищо общо с декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
6
 
! Отговори
Станишем преди 11 години
Аз Ви казах, че ще вземем властта със сила.
104
0
 
0
 
! Отговори
wind преди 11 години
До Анонимен+1 от мен
103
2
 
23
 
! Отговори
wind преди 11 години
Фалшива не фалшива декларацията, текста в нея абсолютно точно описва действителността. Не очаквам разбиране, но моето виждане е такова.
102
7
 
32
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Подкрепям протестите.Въпреки това ще попитам . Защо не протестирахме когато повишиха цената за 1КВЧ. с 13 %? Защо не протестирахме когато правителството на ГЕРБ продаде 33 те % от държавния дял в тях ? Защо правителството на ГЕРБ не иска да разсекрети приватизационните договори ? Стига са вдигали "пушилки" ,че Овчаров ,че Козаров са виновни.Който малко "вдява" нещата ще разбере ,че управляващите са се ос..ли ,а ние ще трябва да ги "подмиваме"
101
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Демокрацията е най-хитрия двустепенен метод за управление на обществото от богатите капиталисти. Когато кражбите им прелеят чашата на търпение на народа те умело насочват гнева на хората към правителството. Жертват текушото правителство и с това разтоварват напрежението на народа който се лъже че със свалянето му нещата ще се подобрят. Избира се ново правителство и така до следващото недоволство и свалено правителство. А истинските крадци капиталистите никой не ги закача, не ги знаем даже.
100
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе чета я тая декларация и не виждам нищо грешно или неморално в нея. Тъпите българи не можаха да схванат че тока не е висок а са им ниски заплатите. А заплатите са им ниски защото капиталистите в българия (бивши комунисти) са некадърни да развиват конкурентен бизнес с висока производителност на труда но пък гонят свръхпечалба като плащат мизерни заплати на работниците си. Иначе как ще си купуват коли за по 200 000 лева и тайни имоти за милиони в атрактивни туристически дестинации.
99
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей ся Буда опърдя кочана!!!!!!!!!!!!!!!
98
1
 
15
 
! Отговори
Само за сносни хора преди 11 години
Не ви ли се струва, че след като ви манипулират с фалшиви декларации е нормално да го направят и с фалшиви сметки за електроенергия? Крайно време е да се посочат консултантите за приватизацията на ЕПР-та и от там ще изкочи БЕЛЕНСКА котка (мечка) . Хайде ДАНС, гатанка за лаици.
97
2
 
42
 
! Отговори
Kreti do 777 преди 11 години
Защо Бойко не вкара никой в затвора , зощото и той е бивш комунист и си знаят кирливите ризи всичките.
96
27
 
19
 
! Отговори
УЖАС НА ПОЗИТАНО преди 11 години
УЖАС НА ПОЗИТАНО 20 , ДРУГАРИ , СТАНАЛ Е СТРАХОТЕН БОЙ , ПАРИТЕ ПРЕДВИДЕНИ ЗА ДНЕШНИЯ МИТИНГ СА СВЪРШИЛИ И НЕ СА СТИГНАЛИ ЗА ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ ДРУГАРИ ПРЕГРАКНАЛИ ОТ ВИКАНЕ ОСТАВКА НА ББ И ГЕРБ И ТЕ СА СЕ НАХВЪРЛИЛИ ВЪРХУ серГЕЙ , Р.ОВЧ , РУМЪН *** - ПИШУРКАТА И ГОЦЕ ТРИПЕРОТ С ЮМРУЦИ И ПСУВНИ !
95
7
 
3
 
! Отговори
Ivanova преди 11 години
Vinoven e ne balgarskiyat narod,a tezi koito v litseto na Ivan Kostov i vsichki pravitelstva v epohata na demokratsiyata unishtozhiha i razprodadoha vsichko-te sa monopolistite.Naistina sa za sad naroden.
94
4
 
13
 
! Отговори
до 132 преди 11 години
галфона си ти.този млад човек иска бъдеще за детето си.с хора като герб и ндсв и всички предишни крадци ние сме обречени.този млад човек не политизира нищо той иска това което са построили неговите бащи и деди да е за неговото дете а не за мафиозите политици.дано успеем с нагледците и крадците от герб народа реве оставка а те по-нагли и от наглите.
93
2
 
15
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Воено положение и Бойко да бил вкарвал крадливите комунисти в затвора , че те ГЕРБ още предизбрно го обещаваха да има осъдени, А ИМА ЛИ ОСЪДЕНИ. След като цлялата власт се държи от децата на Комунистите били то ГЕРБ,БСП,ОДС или СДС, без една сериозна революция трудно ще стане нещо.
92
0
 
2
 
! Отговори
darjavata преди 11 години
krotyvai narode vsichko e targofska taina sirech sekretno
91
5
 
16
 
! Отговори
до 127 преди 11 години
ти сериозно ли питаш?Т. Живков, само затова, че нна два пъти предлага България за република на СССР заслужава разстрел, като безпрецедентен национален предател!А пада от власт, защото руснаците ги хваща мензиса и от 1986 г. почват да то цакат /спират петрола на преференциални цени за Бг, неизвестно ЗАЩО/, а 1989 г. изпращат Виктор Шарапов за посланик със задача да свали Живков/пак неясно ЗАЩО, след като Живков е найблизкият им съюзник/!В основата на всичко е икономическия фалит на соца
90
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да си голям *** , за да изцползуваш детето си за политически цели!!Визирам галфона на снимката с малкщото детенце!
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а тези мушмороци в този саит, освен че трият всичко заслужаващо су, вече ограничиха и възможносста да напишеш нещо о да постнеш след това. малеее, ужас. Бог да пази България, вече нищо друго не ни остана
88
5
 
8
 
! Отговори
до гражданка преди 11 години
121Абсолютно сте права , госпожо!Но протеста е работа на лузъри!Утре ще пронеснира, цатова , че ракията му е скъпа!
87
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ *** ЛАПАЙТЕ ПАРИ ,ЛАПАЙТЕ АМА ГОСПОД НЯМА ДА ВИ ПРОСТИ!ЗА СМЕТКА НА ВАШЕТО БОГАТСТВО НИЕ СТРАДАМЕ ! *** ТРЯБВА ВИ ПО ЕДНА БОМБА В ОФИСИТЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА И ЩЕ ВИДИТЕ ВИЕ ,ГАДОВЕ МРЪСНИ ДОЛНИ , СМОТАНИ ПРОСТИ!ИМА ГОСПОД ЗАПОМНЕТЕ ТОЙ ЩЕ ВИ НАКАЖЕ ЛАИНА МИРИЗЛИВИ
86
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До Бъгарския народ- Братя Българи, време е вече след арабската, гръцката пролет да забушува и Българската Пролет. Да спрем всички заедно и сега да плащаме фалшивите сметки за парно, ток и вода. Тогава хищните монополи сами ще си офейкат. Тази държава не може да осъди целия Български народ! Нито физически, нито юридически, нито морално. Те вече бързо изнасят печалбите си от България!!! Къде е това правителство да им блокира веднага всички сметки и да ги национализира???