Оставката на Борисов разедини обществото

"Алфа рисърч": 50% са "за" оттеглянето му, 47% са "против"
Обновена: 20 фев 2013 22:34 | 20 фев 2013 22:34,
334
Оставката на Борисов разедини обществото
Снимки: БТА

Настроенията в обществото са силно поляризирани по отношение на оставката на премиера Бойко Борисов,  сочи експресно изследване, проведено днес от "Алфа рисърч".

"50% от хората считат, че правителството е трябвало да подаде оставка, 47 на сто отговарят с "не", а едва 3% нямат мнение", заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" пред БНТ.

Зад тези цифри стоят симпатизантите на различни политически сили с ясно изразени политически симпатии. Около 75% или три-четвърти от симпатизантите на БСП, "Атака" и ДПС твърдо стоят зад тезата, че правителството е трябвало да подаде оставка. Почти огледална е картината при симпатизантите на ГЕРБ, 75% от които твърдят, че кабинетът не е трябвало да депозира оставката си.

Наблюдават се изключително полярни позиции след негласуващите, сред привържениците на други политически сили, като "Движение България на гражданите" и ДСБ - там симпатизантите са разделени наполовина.

85% от анкетираните одобряват протестите в страната. Срещу монополите и ниските доходи са застанали 89 на сто от запитаните, а смяна на правителството са поискали 21%.

На въпроса кой е най-добрият вариант за страната след оставката, 73% застават зад идеята за служебно правителство назначено от президента, 17 на сто са за правителство с мандат на ГЕРБ.

На ясно очерталите се предсрочни парламентарни избори 66% от запитаните твърдо заявяват, че ще гласуват. "Трябва да сме наясно, че независимо от хода на протестите, независимо от това, което се случваше през всичките тези дни, обществото остава в едни разделени, паритетни позиции", обобщи Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, бе. Разедини обществото. На едни 40 души, които подкрепят мутрата пред парламента и останалите 6900000, които си отдъхват от мутренския погром.
233
2
 
21
 
! Отговори
??? преди 11 години
Тези социолози нормални ли са?!В България 85-90% от хората не симпатизират на никоя партия, независимо как гласуват. Какво значение има, че 75% от симпатизантите на примерно ГЕРБ мислели еди-как си. Това са 75% от примерно 4% от електората, т.е. 3% от електората.
232
2
 
3
 
! Отговори
НСС до Дебора преди 11 години
Че аз да не съм серГЕЙ, за да се обичам с Бойко, имам си кака, правим любов, имаме деца, работим...Защо такива лоши пожелания ми правите?Ако сте останали с впечатление, че искам да ви дразня, това не е така. Писах ви, защото ми направи впечатление неуместния пример който давате за Германия след Първата световна война.Надявам се, вече сте разбрали, че не съм фен на ББ.... както и на някои други, родни политици?!
231
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ние заставаме зад Бойко"Гледм, че поддръжниците на мутрата се подготвят да го опънат.
230
0
 
10
 
! Отговори
НСС до Дебора преди 11 години
Много интересен пример за Германия. Все едно че сме били живи тогава... но нека го кажем така:О да спомняме си как беше след I-вата св.война, мъка, криза, появи се един ефрейтор, който *** мамата на целия свят и измряха над 70 милиона човека...Какви хубави танкове се правиха тогава от Круп и Шкода, какви благодетни времена бяха, ех..
229
0
 
2
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Лирично отстъпление за Дебора.Дебора, вероятно засегна без да искаш една галактична истина. Смисъла на живота е любовта, а правилните действия се подсказват от сърцето, а не от разума. Емоцията на човека е дар от същества оценили потенциала на нашата раса. Хората (ние) сме получили дар от Перото, защото макар и нисши същества, имаме потенциал да се развием в достойна култура, наравно с останалите от 9-сектор на нашата галактика.Поне така твърдят някои...Слушай сърцето си, не разума!
228
0
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
не се връзвайте на тезаат за служебно правителство .тогава няма парламент и нито цеин на тока, газта или водата могат да се намаляват нито да се променя изборния кодекс да назначавт мажоритарин депутати и да се свиква ВНС. Трбва ни експертен кабинет - тогава ще има парламент. От вчера непрестанно ме трият..
227
6
 
18
 
! Отговори
НСС преди 11 години
На никой ли не му прави впечатление, че първия който разбра за оставката на Борисов е американския посланник?Рано сутринта ББ отива в посолството за 20 минути, казва на работодателите си, че си подава оставката и излиза.На никой ли не му прави впечатление, че България е превзета отвътре от чуждо разузнаване и правителство?Това е факт, който ще спори и мучи може да го провери.Хизбула а, а че Буда докладва на ЦРУ редовно никой не му прави впечатление. Това как се нарича?
226
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е чудно, как точно ще си избираме депутатите мажоритарно. Ами то сигурно всеки пълнолетен в България ще иска да бъде депутат. И кой ще спечели- този който има най-много приятели ли? Или този, който си плати най-много ли. Не е ли ясно, че в България всеки гледа да захапе кокала. И Иван от улицата да хванете и да го направите депутат и той ще гледа да си напълни джобовете ( взимай докато можеш).Който и да дойде на власт - истината е, че доходите на хората няма как да се вдигнат.
225
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искаме смяна на системата и съд за всички от последните 23 г., които съставляват политически чадър над монополисти, бизнесмени и мутри.
224
7
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"Оставката на Борисов разедини обществото"Обществото го раздели Б.Б. още с идването си на власт. Кажете ми има ли едно негово изказване ,без да е нападнал предните правителства ? Има ли едно негово изказване ,без да е хулил политическите си опоненти ?Има ли едно негово изказване ,без да се правят етнически внушения ?Той през цялото си управление се държа нагло и арогантно.
223
0
 
6
 
! Отговори
фокс преди 11 години
Добре стана, че ГЕРБ сдадоха властта. Нека само обаче да не се облизват за кокала и предходните ***, които също добре работиха за ограбването на държавата и обедняването на народа.
222
5
 
5
 
! Отговори
Прочетете преди 11 години
Криминалната биография на Бойко Борисов.
221
3
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Спрете с протестите.Когато един народ е беден и отчаян лесно се маниполира ставаме ,като в арабския свят.
220
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
докато Протестират или Провокират , разпалват Етническа вражда , една жена спомена по телевизията за Баташкото клане , питам аз каде е New Йорк къде е Сидни? Кой и защо има за цел Етническия Мир в България? по ненормално Яавление не беше се случвало от Възродитлен процес до сега
219
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 11 години
Как се заспива като стмахчето ти е празно бе дивак, за какво спокойствие ще ми говориш.Нема спокойствие само гърч.
218
6
 
16
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Направете му дарителска кампания с СМСи като ви е толкова мил тоя Бойко.
217
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 11 години
Спиро така като те гледам ще изкараш за любов.*** незнам дали ще ти хареса.
216
12
 
2
 
! Отговори
спиро преди 11 години
до 275хайдутите не знам , но ако искаш можем да ти покажем кво са правили след 1944 с такива като вас "патриоти" и всезнайковци, прощавайте протестиращи.... айде върни се 30г назад и протестирай ако ти стиска!!!Искам спокойствие!!!
215
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До спиро - Искаш ли да ти покажем , как хайдутите са взимали пари от такива , като теб , за да финансират борбата на народа ?