По-добре без "Ролекс" в рая, отколкото с "Ролекс" в ада!

Часовникът беше съблазън не за хората, а за медиите, рече дядо Николай
Обновена: 5 мар 2013 15:23 | 5 мар 2013 11:58,
152
По-добре без "Ролекс" в рая, отколкото с "Ролекс" в ада!
Митрополит Николай Снимка: арвхи, Булфото

"По-добре без часовник да вляза в рая, отколкото с часовник - в ада". Това подчерта пред журналисти преди заседанието на Светия синод Пловдивският митрополит Николай.

В края на февруари дядо Николай дари "Ролекс"-а си на храма "Св. Марина" в Пловдив, а поводът беше високата сметка за ток на храма - 2940 лева за януари. 

„В Светото евангелие е казано: "Ако ръката ви изкушава, по-добре я отсечете, за да влезете в рая без една ръка, отколкото - в ада, с две ръце", посочи Пловдивският митрополит.

"Аз разбрах, че този часовник представлява изкушение и съблазън, не толкова за обикновените хора, отколкото за журналистите и за медиите, които го обявиха на доста висока цена", коментира той.

Още по темата
„И реших да постъпя по този начин с него - да преодолея тази съблазън, това изкушение у някои от вас и пак ще кажа, че темата за часовника, преди всичко интересуваше медиите, а не толкова православните християни“, допълни дядо Николай.

Той разясни, че няма да продава "Ролекс“-а, а го е дарил на църковното настоятелство при храма "Св. Марина", а то е отделно юридическо лице и е обявило дата за открит търг, за да бъде продаден часовникът и със средствата да се покрият следващите сметки за ток. Ако пък нещо остане, да бъде похарчено за благотворителност. 

Продължава пълноценният духовен живот в църквата "Св. Марина", защото трудната ситуация се преодоля с Божията помощ,  със съдействието на благочестивите християни и с EVN в Пловдив, които проявиха снизхождение и не спряха електричеството в храма, каза митрополит Николай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
факт преди 11 години
Браво
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прав си,там и без тва времето не тече..
50
1
 
1
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
До ВладоОткъде пък разбра, че нямам представа какво са религиите за човечеството?За разлика от повечето от религиозните ***, аз съм си направил да прочета освен Стария и Новия завет, така и Корана, така и Талмуда.Така че имам драстично по-голяма представа за технологията на религиите, от средностатистическия вярващ.
49
1
 
4
 
! Отговори
дядо Николай преди 11 години
След обилен обяд мисля да се оттегля за блаженна следобедна дрямка ! Бога да Ви пази чеда моиииии...........
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако нямаше ролекс, дали щеще да си даде колата
47
0
 
3
 
! Отговори
Конте преди 11 години
Някой да знае откъде мога да си намеря такава шармантна корона като на тоз от снимката? Искам и аз да се нагиздя с такава и да се фъцкам из квартала с нея. Страшно ме кефи каква е гъзарска, бляскава и разкошна. Ще я скъсам от носене.Ама да не е от Илиенци някаква. Маркова искам, същата като на тоя играч.
46
1
 
0
 
! Отговори
Владо до Уейлън преди 11 години
Нямаш си и представа, какво са религиите за човечеството. Нищо не е това , което изглежда. Да виждаш във водата единствено възможността да те удавят е повече от едностранчиво. Мисли преди да имаш мнение.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Него няма да го допуснат до зърне вратите на рая, а той иска да влезе в него....Боклучаво изчадие такова!
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виждате ли очичките на Сатаната зад тези очилца?
43
0
 
7
 
! Отговори
?? преди 11 години
Да ми е простено но аз това виждам.Този божи служител има отблъскващ поглед.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Раят и адът са абстрактни измислици за жалки индивиди със закърняла робска психика. Християнският морал е робски,мързелив,морал на ***,той въплъщава аполониевото начало,както казва Ницше.
41
0
 
6
 
! Отговори
. преди 11 години
Едно е да грешиш ,защото не вярваш или не знаеш , друго е да си духовник и да караш лимузини и да носиш ролекси и да прикриваш пед*расти и педофили, да служиш на престъпници и да си мижитурка ... дедо Попе !
40
4
 
9
 
! Отговори
Докато има преди 11 години
Докато има *** и простаци, докато има глупци брадатите ще са добре.Не вярвате?А защо папата се оттегли?Не е ли заради *** във висшите етажи на ватикана?Простаците се манипулират най-лесно. Това го знаят и политиците. запалят свещичка и айдееее пак да крадем.А *** да вярва и да примира.Глупостта винаги е привилегия на ***.Поп ли е - значи е ***.Целувайте му -*** миряни
39
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 11 години
Сметката за ток ще го прати в Рая. Добре, че беше тя иначе направо в Ада, с Ролекса на ръка и язък за Ролекса. Дали и всички нас няма да прати в Рая сметката ни за ток ? Много е вероятно, след, като дойде време да напуснем този Ад.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако имаше господ , ад , рай политиците и олигарсите щяха да го знаят!!
37
5
 
5
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
Страшно ме радва тоя Николай. Изключително съм доволен от това, че манипулира изборите за Патриарх и практически си осигури титлата за след няколко години. Така ще може да застане начело на тази псевдо институция и с догматичната си необузданост и вродена злоба ще отблъсне от това суеверие, наречено "християнство" и малкото останали действително вярващи лековерници.Това ще бъде малка, но сигурна стъпка напред в освобождаването на съзнанието на хората от тази манипулативна отрова - религията.
36
0
 
5
 
! Отговори
анонимчо преди 11 години
дядо Николай ако беше индианец щяха да го кръстят ревящият бик,милият той нямал пари да си плати тока.
35
0
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 36Моля се новия патриарх Неофит да го прати в манастир!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дедо Коле, ти по-добре знаеш какво е казал Господ, за тези Божии служители, които съблазняват стадото му.
33
0
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Ееех, искам да съм в Ада че да се постопля - цяла зима зъзна заради Топлофикация, ама като пусто си нямам Ролекс, ще вземат в Рая да ме изпратят и какво ще правя там? Пак ще зъзна :-(