По-добре без "Ролекс" в рая, отколкото с "Ролекс" в ада!

Часовникът беше съблазън не за хората, а за медиите, рече дядо Николай
Обновена: 5 мар 2013 15:23 | 5 мар 2013 11:58,
152
По-добре без "Ролекс" в рая, отколкото с "Ролекс" в ада!
Митрополит Николай Снимка: арвхи, Булфото

"По-добре без часовник да вляза в рая, отколкото с часовник - в ада". Това подчерта пред журналисти преди заседанието на Светия синод Пловдивският митрополит Николай.

В края на февруари дядо Николай дари "Ролекс"-а си на храма "Св. Марина" в Пловдив, а поводът беше високата сметка за ток на храма - 2940 лева за януари. 

„В Светото евангелие е казано: "Ако ръката ви изкушава, по-добре я отсечете, за да влезете в рая без една ръка, отколкото - в ада, с две ръце", посочи Пловдивският митрополит.

"Аз разбрах, че този часовник представлява изкушение и съблазън, не толкова за обикновените хора, отколкото за журналистите и за медиите, които го обявиха на доста висока цена", коментира той.

Още по темата
„И реших да постъпя по този начин с него - да преодолея тази съблазън, това изкушение у някои от вас и пак ще кажа, че темата за часовника, преди всичко интересуваше медиите, а не толкова православните християни“, допълни дядо Николай.

Той разясни, че няма да продава "Ролекс“-а, а го е дарил на църковното настоятелство при храма "Св. Марина", а то е отделно юридическо лице и е обявило дата за открит търг, за да бъде продаден часовникът и със средствата да се покрият следващите сметки за ток. Ако пък нещо остане, да бъде похарчено за благотворителност. 

Продължава пълноценният духовен живот в църквата "Св. Марина", защото трудната ситуация се преодоля с Божията помощ,  със съдействието на благочестивите християни и с EVN в Пловдив, които проявиха снизхождение и не спряха електричеството в храма, каза митрополит Николай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
4
 
! Отговори
o1o преди 11 години
Мазни, гнусни шпинги. Меркантилни педофили - това е общата диагноза за всички "свещен"ници (с много малки изключения).
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя стъкления поп ще си купи друг часовник.
10
11
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен преди 11 години
Дядо Николай, стягай се!Ти ще си следващият патриарх.
9
0
 
4
 
! Отговори
@ 4 преди 11 години
Ти що не си гледаш Властелина на пръстените , не си набиеш една чайка и не отидеш някъде да се поразходиш ами си седнал да бистриш автентичноста на най-четената книга в света ?
8
2
 
12
 
! Отговори
Ежко преди 11 години
Циркаджия си ти попе........и не само ти де !!!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господ ще го съди ,...а РОЛЕКСА е най-малкото ,за което е ----виновен !Дядо Ники е най-богатия ....''светец'' в Бе-ГЕТОТО !
6
2
 
12
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Е, друго си е педофил без ролекс.
5
1
 
12
 
! Отговори
студент преди 11 години
Как щяхя да разберът миряните,че е съблазнен с Ролекс-а,ако не бяха медиите?Кой знае още на какви съблазни се е отдал Николайчо, за които не знаем и са останали далеч от медиите.Взеха миряни,граждани за *** и всеки лъже както намери за добре.
4
8
 
1
 
! Отговори
Bastor преди 11 години
Тия що се занимават с евтино фентъзи?Си купят я Властелина на Пръстените, я Колелото на Времето.Какви са тези фентъзита в които книгата си спори сама със себе си?Стига с тия библии.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дядо Николай П...ремиер на служебното правителство!
2
4
 
16
 
! Отговори
. преди 11 години
С ролекс или не тоя пичага си отива в ада като стой та гледай , ролекса не го свали за да нахрани бедните и да даде подслон , както правят църквите в целия свят , а го свали когато беше закъсал за пари да си плати тока , като някакъв наркоман ... тия трябва да почнеме да ги биеме.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само ролекса ли е бил проблема? Със скъпите коли пускат, защото са богоугодни?