По-добре без "Ролекс" в рая, отколкото с "Ролекс" в ада!

Часовникът беше съблазън не за хората, а за медиите, рече дядо Николай
Обновена: 5 мар 2013 15:23 | 5 мар 2013 11:58,
152
По-добре без "Ролекс" в рая, отколкото с "Ролекс" в ада!
Митрополит Николай Снимка: арвхи, Булфото

"По-добре без часовник да вляза в рая, отколкото с часовник - в ада". Това подчерта пред журналисти преди заседанието на Светия синод Пловдивският митрополит Николай.

В края на февруари дядо Николай дари "Ролекс"-а си на храма "Св. Марина" в Пловдив, а поводът беше високата сметка за ток на храма - 2940 лева за януари. 

„В Светото евангелие е казано: "Ако ръката ви изкушава, по-добре я отсечете, за да влезете в рая без една ръка, отколкото - в ада, с две ръце", посочи Пловдивският митрополит.

"Аз разбрах, че този часовник представлява изкушение и съблазън, не толкова за обикновените хора, отколкото за журналистите и за медиите, които го обявиха на доста висока цена", коментира той.

Още по темата
„И реших да постъпя по този начин с него - да преодолея тази съблазън, това изкушение у някои от вас и пак ще кажа, че темата за часовника, преди всичко интересуваше медиите, а не толкова православните християни“, допълни дядо Николай.

Той разясни, че няма да продава "Ролекс“-а, а го е дарил на църковното настоятелство при храма "Св. Марина", а то е отделно юридическо лице и е обявило дата за открит търг, за да бъде продаден часовникът и със средствата да се покрият следващите сметки за ток. Ако пък нещо остане, да бъде похарчено за благотворителност. 

Продължава пълноценният духовен живот в църквата "Св. Марина", защото трудната ситуация се преодоля с Божията помощ,  със съдействието на благочестивите християни и с EVN в Пловдив, които проявиха снизхождение и не спряха електричеството в храма, каза митрополит Николай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Bastor преди 11 години
До Нерез малките дечица не се пипат сами Я!
71
4
 
3
 
! Отговори
Bastor преди 11 години
@9 Защо смяташ, че е най-четената? Най-продаваната - факт.Ти чел ли си я тая помия?Нас се опитваха да ни я набиват 6ти/7ми клас по някакво вероучение преди доста годинки. Седнах, прочетох от/до и още тогава стигнах до заключението, че е булшит.Няма по-добър начин да се създаде атеист от това да седне да прочете библията или корана.Нали тук изключвам хора, които си мислят за пишцици и онанизъм сред природата (на разходка), когато чуят думата религия.Т'ва си е психична болест.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дедовия... часовник.
69
2
 
5
 
! Отговори
Bastor преди 11 години
Къв беше лафа...Моя измислен човек в небето има Чук, а твоят измислен човек в небето е бил забит на кръст.Въпроси? PхахаОдин ще го съди тоя.Или Мелкор. Или там каквото си измислите.Тия няма ли да започнат да плащат данъци btw? *** религиозни.
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората откриват тези истини, преди да станат духовни лица, а не след като са стигнали до върха на йерархията. Много още има да разбереш за да излезеш от преференциалните списъци на Ада.
67
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
Това осенение трябваше да ти дойде доста преди да станеш митрополит, бе "дядо" Николай...
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз пак не разбрах - от къде го има този ролекс. Пък и ако един часовник е гаранция за рая, хахахах
65
0
 
6
 
! Отговори
СС преди 11 години
Идва Великден Дядо Николай - ще си купиш нов - колко ли тона свещи си приготвил за тогава ?
64
1
 
0
 
! Отговори
до 65 преди 11 години
Прав си до някъде, освен рестарт при загубена ценностна система има още две важни функции. Едната е уникалното самоподържане на системата и второ тушира масовия психосоматичен ефект от конфликта общество индивид една до ден днешен нерешена задача.
63
1
 
3
 
! Отговори
баф мааму..... преди 11 години
ЛЕЛЕ ТА ТОЗИ СИ Е ПРЕРОДЕНИЯТ Р А С П У Т И Н . ГОРДЕЙ СЕ ПРАВОСЛАВНИЙ НАРОДЕ И КЛИРЕ С ТОЗ ЧИЛЯК-ЧОВЕКОЛЮБИВ,ЧЕСТЕН,СКРОМЕН И НРАВСТВЕННО ВЪЗВИСЕН . СПОЛАЙ ТИ ОЧЕ. ГРЕШНО Е ДА ПРОДАВАШ ЧАСОВНИЧЕТО. ЩО ТИ Е ТОК -ТИ СИ ЦЕЛИЯТ СВЕТЛИНА БЕ ВЛАДИКО. ОЗАРЯВАЙ И ЯЖ,ПИЙ И ТАКОВАЙ НАРЕД . БОГ Е И МИЛОСТИВ И ДОБЪР. ТОЙ ОБИЧА ВСИЧКИ НИ ЕДНАКВО- НЕБОЙСЯ ПОПЧЕ БОГ Е С НАМ.АМИН.АМИН.АМИН.
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дядо Николай ако си мисли че един часовник е разликата между рая и ада...
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българинът трябва да се помири със своя Бог и отново всичко ще е наред. Не с помощта на такива като дядо Николай, а по-скоро въпреки тях.
60
3
 
4
 
! Отговори
дядо Николай преди 11 години
Ееееее, ама прекалявате вече чеда мои ! Престанете да ме плюете.....май забравихте още колко бандити се подвизаваме в Бг(Борисов,Станишев,Доган...и т.н.)........и за 3 бона толкова критики отнесох...........ония гепиха по 2-3 милиарда ........
59
0
 
5
 
! Отговори
до 64 преди 11 години
наивно е да мислиш , че си е купил Ролекса. Това му е комисионна от разпродажбата на Църквата.
58
0
 
1
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
До 61Смисълът на религиите е от ясен по-ясен. Моралната функция, която са имали в древността, вече не е актуална, защото човечеството разполага с правна система. Всичко останало е форма на манипулация. Вяра в свръхестествени явленя. Инструмен за (само)залъгване.В днешно време религиите са организирани форми на измама, защото извършват ритуалите си по ЦЕНОРАЗПИС. И фундаментите, на които се основяват ученията им, изцяло противоречат на естеството и практически на всяка една рационална наука.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da beshe nahranil bezdomnite vmesto da si kupuva roleks! "Boji slujitel"!
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Аз разбрах, че този часовник представлява изкушение и съблазън, не толкова за обикновените хора, отколкото за журналистите и за медиите, които го обявиха на доста висока цена", коментира той.ЕЙ нагъл поп часовника как не беше съблазам като го вземаше?? КОлите който караш не са ли съблазам и те ??? Като вземаш за едно кращене 200 лв, как парите не са съблазам......няма такава пасмина като тия попове
55
0
 
0
 
! Отговори
До Уейлън преди 11 години
не говоря за технологията , въпреки че е уникална. Говоря за смисъла. Докато гледаш технологията ти се изплъзва смисъла , ако го знаеше нямаше да пишеш това.
54
0
 
5
 
! Отговори
Гъзарче преди 11 години
И аз искам такава шармантна корона. Много ме кефи бляскавия кич.
53
1
 
2
 
! Отговори
ГЛАДНИЯТ. преди 11 години
БЕ КОЛЧО, ТА ТИ В ДВАТА СЛУЧАЯ СИ СИ ЗА АДА БЕ ЧАДО И ТО ЗА ДЕВЕТИЯТ КРЪГ. МАЗЕН ПЕДЕРУГЕЛ МАНАФСКИ.