3 бона за ток били реална сметка за храм "Света Марина"

От ЕВН не се притесняват, че дядо Николай си продава "Ролекс"-а
1 мар 2013 17:16,
83
3 бона за ток били реална сметка за храм "Света Марина"
Снимка: архив, БТА

Сметката за ток от близо 3 хиляди лева на храм „Света Марина" в Пловдив е реална. Това съобщиха за Dnes.bg от австрийската компания ЕВН. Сметката е натрупана от четири отделни електромера в различни сгради на църковния двор.

Заради високата сметка за ток пловдивският митрополит Николай обяви една от малкото си лични вещи – златен часовник „Ролекс”, на търг.

С парите ще покрие задълженията към енергото, а самият часовник ще се продаде следващата неделя.

От ЕВН твърдят, че сметката от 2940 лева е натрупана от 4 електромера, монтирани в митрополията. Направената от тях проверка не е открила неточности при отчитането на изразходваната електроенергия. 

Още по темата
„От тези 4 електромера миналата година един не е работил, а на сметката влияе и поскъпването на тока с 13,6% средно”, съобщи Петър Костадинов, говорител на ЕВН-България.

От ЕВН не се притесняват от факта, че митрополитът си продава часовника. Те са притеснени, че не могат да осъществят контакт с митрополията. „Искам да ги призова да се срещнем, защото сме добронамерени и коректни с нашите данни, да седнем и намерим едно решение, което е добро за всички”, каза още Костадинов.

Събирането на дарения за сметката за ток в митрополитския храм „Света Марина” продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Виж тука за какво става дума : otoplenie-bg/news.aspx?id=13Не са на ток , а на нафта .
67
0
 
1
 
! Отговори
Zvanichev преди 11 години
do 78: ste izvadi drugi Rolex ot chekmedjeto - na online tarovskia si sait. tova e samo nachalna reklama.
66
0
 
1
 
! Отговори
cecko преди 11 години
Какво е църквата днес? Държава в държавата. Даже Дянков не посмя да сложи в храма "фискални устройства" /разбирай касови апарати/. А трябва да признаем, че освен свещи се продават и други артикули, извършват се разни служби със съответните такси и т.н. За часовника - добре, но възниква въпрос - Какво ще продаде добрия старец, за да плати следващата сметка за ток ??? Или ще затвори храма .....
65
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
До Анонимен (70)Е я по-спокойно там агента на EVN... Не се прави на луд, хората разказаха десетки случаи на странни спорадични "отклонения". Това, че показните проверки по телевизиите отчетоха максимален толеранс и отклонение 1,5% не значи, че сме расли в саксии или по дърветата.Не може просто така сметката ти да скочи 4 пъти, след като си увеличиш потреблението само с 30-40%. Хайде сега си помисли кой е тъпия.
64
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
До Анонимен (54)Ами то май така излиза :) EVN си казват: тоя месец май беше малко по-студено, сметките по две. Я, каква голяма църква, ще да и трябва много енергия да се стопли...
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Imitirayte ,imitirayte popski podlogi i draskachi
62
2
 
7
 
! Отговори
х преди 11 години
интересно бойко и обкръжението му,цветанов и обкръжение колко ток са платили.техните сметки ще бъдат изрядни и дали имат пари да платят,да не са вземали от тъстовете си.
61
0
 
6
 
! Отговори
zxc преди 11 години
Врътката е че при електромерите липсва двустранен контрол. Държавата ни се е съгласила ЕРП-тата да си имат собствени електромери срещу честната им дума че ще измерват правилно.На всичко отгоре ако някакъв софтуер може да прочете дистанционно данните от електромера то със сигурност ще може и да промени коефициентите по които се отчита изразходваната мощност. И то дистанционно извън контрола на нещастния клиент.Честито.
60
2
 
2
 
! Отговори
Andjela bay преди 11 години
eeeeee, toya bg tok, eeee toya bg orthodox ...skasahte se da gi reklamirate... aide edna svest vi palya i az za zdrave!
59
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, ***, не разбрахте ли, че завишени сметки няма? Няма как да се манипулират електромерите, това да не ви е мандра? Милиони хора ги ползват, да не си мислите, че са толкова *** да не се сетят ако има начин за манипулиране? Разсъждавате с Г3 си, като аборигени.
58
1
 
5
 
! Отговори
чез преди 11 години
разбрахте ли ръководителите на чез с какви заплати и в какъв разкош живеят ,то и другите не са различни та така от нашите заплати богатеят
57
0
 
2
 
! Отговори
ама как иначе преди 11 години
нали на гинка димитрова трябва да и е топло като ходи да донася и злослови за свещенниците,нали за това я държи,не че е толкова грамотна,ама под прикритие трябва да седи и да доносничи,ама да знаеш,че така както ти клюкари за другите така говори и за тебе дядо николай,а иначе за покойте да ти плаща здравко димитрав нали толкова го величаеш тоя никаквец герберски,те не го избират за районен кмет ,тиквата го прави областен управител та така дядо николай дерзай сто пъти ти повтарям да махнеш тая ку
56
0
 
8
 
! Отговори
СКАНДАЛ преди 11 години
ЧЕЗ обявиха че чешките пенсионни фондове са продали ЧЕЗ на БГ Частни Пенсионни Фондове . ИНГ , Доверие , те са купили дяла като дъщерни фирми , за да прехвърлят риска ако се национализира БГ електропреносната мрежа .
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едив въпрос виси във въздуха със страшна сила - Могат ли електронните електромери да бъдат манипулирани чрез по-особени параметри на подавания ток? - например реално изразходван ток за 1 квтч да бъде отчитан като 2 квтч. Това би обяснило завишените сметки които получиха 90% от българите. Нищо не би ме учудило в нашата мафиотизирана държава. Навремето сами си купувахме електромерите, сега идват от ЕРП-тата и си монтират техни електромери, много е възможно да злоупотребят.
54
2
 
26
 
! Отговори
Маймуна с PC преди 11 години
Църквата,дето има толкова много имоти и земя,дето продава свещи, икони,светена вода,взима пари за кръщенета,сватби и постоянно събира дарения да не може да си плати сметката за ток.Вече съвсем за балами ни взимате,
53
2
 
14
 
! Отговори
* преди 11 години
Да , наистина много е странна постъпката на дядо Николай . Поп никога не дава , а само взема ? Да не се е амбицирал като не го избраха за патриарх да стане министър председател ? (от него всичко може да се очаква). А това с ролекса спечели 1/2 от България и цяла Русия на негова страна ...Има нещо съмнително тук . Има !
52
4
 
15
 
! Отговори
Веселин преди 11 години
за да има подобно нещо църквата трябва по 100 киловата на час сигорно свещите за на ток или кандилото и то е на ток Чехите като европеици решиха и раното на поповете да вземат вън от България кучета мръсни
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами натрупал и така може да е, аз като гледам на нашата църква, там дето стои попа има 7 климатика, лично ги броих то....., кво сега да им платим тока ли, че църквата се е убила да помага на хората все едно.....
50
5
 
8
 
! Отговори
ЕВН преди 11 години
Това е Фирма на Радикална Ислямска Организация , за това Поповете не искат среща .Тази фирма се докара от ДПС преди време от Саудитска Арабия .ЧЕЗ е фирма през Чехия на Терористи от Иран .Точно за това финансиране на Тероризма ЕС и САЩ не ни искат .
49
5
 
10
 
! Отговори
Бойко е плъх преди 11 години
Лошо, лошо и по-зле ще става