„Ролекс”-ът на дядо Николай не се продаде

Оказа се много скъпа вещ
Обновена: 11 мар 2013 17:32 | 10 мар 2013 13:36,
119
 „Ролекс”-ът на дядо Николай не се продаде
Снимка: Булфото

Златният „Ролекс” на митрополит Николай остава негов засега. Скъпата вещ беше пусната на търг, за да може парите от продажбата да отидат за погасяването на сметката за ток от близо 3000 лева на църквата „Света Марина” в Пловдив.

Първоначалната цена от 11 600 лева обаче стресна кандидат-купувачите и на търга не се появиха желаещи да купят часовника на митрополита.

Църковното настоятелство реши в деня на Страшния съд – Месни заговезни „Ролекс”-ът на пловдивския владика да бъде продаден на търг. Независима оценка на експерт показва, че състоянието на часовника от неръждаема стомана, жълто злато и сапфирен диамант е отлична. Поддръжката обаче е скъпа, защото е необходима профилактика на всеки две години.

„Волята на дарителя е с парите да погасим задълженията за електроенергия на храм „Света Марина” и ако останат повече пари, те да отидат за благотворителност.”, разказа пред Dnes.bg Евелина Здравкова, която е член на църковното настоятелство на храма.

Още по темата

Според експерти, чисто нов „Ролекс” като този сега би струвал 17 хиляди лева, а митрополитът иска 11 600 лева за неговия 8-годишен часовник.

Близо един час една от малкото лични вещи на владиката беше изложена в залата на Историческия музей. В 12 часа и една минути търгът беше прекратен заради липса на кандидат-купувачи. Сега сметката за ток ще трябва да се плати от дарения.

„Събираме в касичката пред храма дарения за сметката, като сме разлепили фактурите за ток”, обясниха от митрополията.

По закон нов търг трябва да има след седмица, но от митрополията обявиха, че той няма да се проведе, защото тогава започва Великият пост.

„Трябваше да го даде на Евгени Минчев, поне той искаше да го купи за 5000 лева”, коментира един от гражданите пред Историческия музей, след като разбра за проваления търг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
6
 
! Отговори
джамбаз преди 11 години
Да направи бартер , като не може да го продаде!
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е алчност, дедо Попе. 11 600 лв. нищо не са.
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То никой не иска да купи прокълнат часовник ...
79
1
 
18
 
! Отговори
владика за срам преди 11 години
е какво повече да говорим. Владика, пък и стана за срам на цяла България. Леле как се изродиха тези хора. И като си представиш, че този човек за нищо не става и никога нищо не е произвел с двете си ръце и собствения интелект. Лесно е да говориш за духовни ценности дори и да ги нямаш. Ето такива хора разсипаха църквата.
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** поп Колю да си завре у гъ-- тоя часовник.
77
0
 
19
 
! Отговори
doabvlado преди 11 години
Ти защо мислиш,че той е служител на бога аз мисля и не само аз,че той е служител на дявола каква заплата получава и дали трябва човек божи служител да е като него.
76
1
 
22
 
! Отговори
Майничка преди 11 години
Срам ме е, че съм пловдивчанин, когато видя това лице на снимката.
75
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали сметката е за 3000лв? Да обявят това за първоначална цена на търга, пък те желаещите ще я покачат като наддават. На някой май не му се разделя с Ролекс-а... :)
74
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв дядо бе на 44 години, алооооо??? 69 набор и 2007 г. го правят митрополит! Е, как стават тез неща, я да ме светнете, та и аз да кандидатствам! Белким се сдобия и аз с Ролекс-и, BMW-та, Ауди-та и ред други вещинки!!
73
0
 
5
 
! Отговори
Злантият „Рокес” преди 11 години
Злантият Рокес hahahahahhahahhahahahha
72
0
 
11
 
! Отговори
Мирянин преди 11 години
Ники, искаш да ходиш в ада с Ролекс, не щеш в рая ти :), само се правиш ей :), не ти се дава. :) Симпатага си ей :).
71
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе много ми интересно, ква е заплата на този служител "божий"?
70
3
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тоя си прави медийни изяви,прави се на много щедър!*** джебчийка дано ти го открадне тоя ролекс!
69
2
 
17
 
! Отговори
ПОП преди 11 години
Обичам да блажа по време на пости, обичам линкълн,ролекс,сделки с божии земи, голи жени, далавери, дарения, пари под масата и много власт да ме прощава господ!
68
1
 
12
 
! Отговори
Страшен Съд преди 11 години
Поръчителят на статията не е ли чел Откровението ,в което е описано какво е Страшния Съд и,че ще е СТРАШЕН и няма да има прошка,че времето за разкаяние и прошка е САМО докато човек е жив и може да се разкае за греховете си и отрече злото в лицето на всичко,което отрича,че Исус Христос е ЕДИНСТВЕН ПЪТ до БОГ НА НЕБЕТО И ДРУГ НЯМА ДА ИМА.Това е по-важно от какъв часовник има.
67
1
 
3
 
! Отговори
а това? преди 11 години
Проповядва ли митрополита"Аз съм пътят,истината и животът,никой не достига до Отца освен чрез Мен"думи на Господа на човечеството Исус Христос в Йоан 14:6.Особено с приближаване Възкресението Христово,когато Месията на Израел бе предаден от фарисейството да бъде закован с пирони на кръст и до днес името Му е оплювано и богохулствано?Това е важното.
66
3
 
9
 
! Отговори
Диана преди 11 години
"местни заговезни" как не избоде очите на редактора ви? Срам.
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да му е^ба мама на този "митрополит" !!!!!!!!!!!!!!
64
2
 
4
 
! Отговори
Кейн преди 11 години
Имаше подобна история преди години с един млад турчин.Решил да прави гаджето си жрица и накупил тоалети Версаче.Начинанието на Дунав мост се провалило,а за версачетата никой от селото не дал и лев,което било беда,защото не били подарени като ролекса,а купени с продаденото стадо на бащата.А поуката-ами може да е всякаква за всеки-не разбира българина от ролекси и версаче,дай му тухла,агне,ниски сметки
63
2
 
3
 
! Отговори
Исус е Господ преди 11 години
Странна статия за християнска държава,кой е поръчителя?Какво учи митрополита,проповядва ли Новия Завет даден на човечеството от Господ Исус,това е въпросът."Аз знам твоите дела и твоята скръб и бедност(но ти си богат)и богохулствата на тези,които казват,че са иудеи,но не са,а са синагога на Сатаната"-Откровение 2:9.