Полицаи поискаха да се заплаща допълнителният им труд

Около 100 служители на МВР се събраха в парка "Заимов"
Обновена: 17 мар 2013 10:01 | 16 мар 2013 14:04, Петя Славова
353
Полицаи поискаха да се заплаща допълнителният им труд
Снимка: Булфото

Около сто полицаи и служители в МВР се събраха в парка "Заимов" в София, пише БТА.

Един от основните организатори на събирането е Синдикалната федерация на служителите в МВР. Председателят й Валентин Попов посочи, че инициативата очертава очакванията от служебния министър на вътрешните работи и следващото правителство.

От синдиката заявиха за пореден път, че няма да се откажат от искането за заплащане на нощния труд и този в почивните дни. Валентин Попов каза, че вече се водят разговори със служебния министър Петя Първанова, след като едностранно МВР прекрати споразумението със синдиката.

Мястото днес е избрано символично, защото преди четири години около 15 000 служители на министерството се събраха тогава на най-големия полицейски протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
5
 
! Отговори
Rado преди 11 години
Ако не се промени закона им и да се даде право служители на министерството да стават само хора със завършено специално полицейско образование, юридическо образование, а не събрани с пиянски курсове за по 3-4 месеца, и да се назначават такива, от които нищо друго не става-промяна няма да има в тази система. Затова никога няма да подкрепя протестите им, защото синдикатите са най-големите им *** и знаят много добре къде са проблемите, но не предприемат нищо.
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе нека да им се заплаща допълнителния труд ама как и какво правят през законовия 8 часов работен ден.дебнат нарушители и задават един въпрос,,,Кво праим сега,,.ЗАНИМАВАТ СЕ С ОПАЗВАНЕТО НА ПРОСТИТУТКИТЕ И ДР НЕЗАКОННИ ТЪРГОВИЙКИ.Е, КАКВО ИСКАТ ТОГАВА.
34
0
 
16
 
! Отговори
..... преди 11 години
Има една много вярна български приказка,която много ви прилича!И тя е...:"И *** за зеле не става от вас...!!!"(това важи за около 90%(лично мнение) от служителите на МВР).На останалите 10% им се извинявам(въпреки че това не е насочено срещу тях) иим пожелавам здраве и успех!!!
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо полицаите взимат поне двоини заплати от учителите или други работещи в администрацията ? Не виждам работата им да е по-опасна от на един футболен сьдия,да не би да ги бият или нещо такова тук нее Ирландия когато се водеше партизанска воина . Днеска ги гледам ще има мач в Пловдив ми те са повече от гледащите с моторите си обикалят кефат си се спират без причина ,таксита ,и др ровят ги без причина притесняват ги . В това не виждам нещо като борба с престьпността ,ами наи обикновено газареене
32
4
 
0
 
! Отговори
Habu преди 11 години
erepublik/en/referrer/Turbulator
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато не се премахне уравниловката на труда винаги това ще е дереджето им. В момента трудът на един катаджия еприравнен по категория и получава същите привилегии, както тези, които пряко са ангажирани с престъпността и разследващите органи. Нормално ли е това? Трудът на един висококвалифициран служител, юрист да се приравнява към труда по категория на един старшина със среднообразование. Ето заради това ще сме винаги на това дередже.
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези нашите не са полицай,а пазванти.Необразовани,мързеливи,подкупни,гравитиращи около престъпниците.За полицаи признавам само завършилите в Симеоново.
29
2
 
12
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
Няма разлика между полицаи и престъпници.Това е поне каквото аз виждам.
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рязане трябва, а не увеличаване на заплати. Гербавите милиционери нищо не промениха. Това са най-високоплатените държавни служители, първа категория на труд, пенсиониране на 45 г с 20 брутни заплати, безплатни дрехи, транспорт, манджа, осигуровки. къде го има това чудо по света?
27
1
 
8
 
! Отговори
75 000 преди 11 години
75 000 4akat zaplati ot na6iq djob-za tova nqma pari v dyrjavata
26
1
 
22
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
"ТРУД" ?????И какво работят тия ***, освен "регистратори" на *** престъпления ??? В малките населени места хората са принудени или да плащат на частни охранители, или треперят от страх пред *** безчинства и като замръкнат не знаят дали ще осъмнат живи - а тия долни ***, дето само трупат сланини, не спират да реват за пари !!!!*** хляб не заслужавате, *** !!!!
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО в Бг полицай се става ,...срещу 20 дневен курс .....!?!?!?!?Може и със основно образование /закупена диплома/!А СТРОЙ ДЪРЖАВА,... С ТАКЪВ МАТРИАЛ...?
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво и тия се СЪБУДИХА!Утре всички на улицата,само МИТНИЧАРИ и ГРАНИЧНИ няма да се СЪБУДЯТ!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са и ----МИТНИЧАРИТЕ ?
22
2
 
30
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
В България на 100 000 души население се падат 403 полицая, което едно най-високите в ЕС и въпреки това никакви резултати. МВР е министерството с най-голям бюджет и въпреки това никакви резултати. Спящи в патрулките корумпирани търтеи.
21
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ТЕЗИ НЕДОДЯЛАНИ *** ТРЯБВА ДА ИМ СЕ НАМАЛЯТ ПАРИТЕ ,ДА ИМ СЕ ОТНЕМАТ ВСИЧКИ ПРЕВИЛЕГИИ ,ДА СЕ ОБРАЗОВАТ И ДА ИМАТ ПОНЕ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ,ДА ЗНАЯТ КАК ДА ГОВОРЯТ И ДЪРЖАТ В ОБЩЕСТВОТО ,ДА ЗНАЯТ ПОНЕ ЕДИН ЗАПАДЕН ЕЗИК,ДА НЕ МИЕКАТ И ДА ПРИЛИЧАТ НА ЧОВЕЦИ А НЕ НА РАЗГАЩЕНИ СЕЛСКИ ШКЕМБАЦИ
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сбъркали са адреса !...Всички искания се приемат на Орлов мост !
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tiq sa po na 120 kila kakvo policai sa mafioti
18
0
 
19
 
! Отговори
Def преди 11 години
Няма съсловие, което да не излезе на протести с/у управлението на Рапоня, а Гербаджиите не спират да се хвалят колко са готини. Проста работа, ти ги плюеш, те си мислят че дъжд ги вали.
17
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закривайте го вече това МВР!Никаква ефективност от него,повече работи за престъпниците вместо за народа!Ама нали се издържат 60 хил. удобни връзкарчета на разни милиционери и комунисти да защитават лапачката на тоя строй!