Ректорът на СУ изгони протестиращи от Алма матер

"Движение Орлов мост" мести по спешност кръглата си маса
Обновена: 26 мар 2013 14:45 | 26 мар 2013 12:16, Красимир Ангелов
56
Ректорът на СУ изгони протестиращи от Алма матер
Ректорът на СУ проф. Иван Илчев. Снимка: БТА

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев забрани провеждането на кръгла маса на "Движение Орлов мост" в клуб "Яйцето", който се намира в ректората на висшето учебно заведение, съобщават от движението.

"Академичната общност на Софийския университет "Св. Климент Охридски" остро възразява срещу поредния опит на Националното представителство на студентските съвети да легитимира действията си, като използва името на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, се казва в официалната позиция на Алма матер.
 
Оттам допълват, че Софийският университет "категорично се противопоставя на всякакви опити територията му да бъде използвана за инициативи с политически цели и с целия си авторитет ще отстоява своите академични традиции".

"Трудно ни е да разберем защо върху нас се стовари цялата сила на авторитарните институции и политическите сили, при положение че кръглата маса е изцяло неполитическа и експертна. Което е показателно за стила и поведението на сегашната политическа класа. Идеята на кръглата маса е как да се намери легитимен начин за представителство на гражданското общество след проведените протести в страната", отчитат пък от "Движение Орлов мост" в писмо до медиите.

Още по темата
В него се посочва, че предвид обстоятелствата форумът ще се проведе днес от 14.30 часа в клуб "Синия лъв" на адрес ул. Иван Вазов 6.

Студентите от гражданско движение "Орлов мост" се събират този следобед на кръгла маса, на която се очаква да изяснят концепцията си.  Ако те желаят да участват в изборите на 12 май, имат само ден, за да решат как ще участват във вота, тъй като крайният срок за регистрация на партиите изтича утре.

В събота Националното представителство на студентските съвети издигна за свой неформален лидер легендата на българския футбол Христо Стоичков. Още тогава той заяви, че няма да влиза в парламента и няма да прави партия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох те май тая пуста каца отвътре доста я опустошават.Има и за медеца на Баба Меца кой да мисли.
42
3
 
1
 
! Отговори
Alexander_M преди 11 години
Този комунист какво се стресна, че изгони Камата. Дори Стоичков е за предпочитане пред мошениците на Станишев. Поне не е бъркал в кацата с държавния медец.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Boko i Dqnkov sa za pandelata....a zakade sa Parvanov,Stanishev,Dogan,Kostov,Petkov,Ovcharov,Maslarova....to e qsno za razsrel
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na Bulgariq i trqbvat umni 4estni hora patrioti hora kato-Sergei Stanishev,Rumen Petkov,Rumen Ovcharov,Maslarova,Krasimir Premqnov,Lilov,Ahmed Dogan,Unal Lutvi, Mestan,Agent Gotce,Luben Gocev,Aleksei Petrov
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като сте против СТОИЧКОВ тогава вие оглавете студентите , на ли сте компетентни по-всичко , айде дежурните от Позитано 20 , марш под строй да протестирате против правото на червената мафия да краде , начело на протеста Масларова , Р.Петков , Р.ОвчАРОВ , Младен Червеняков , Гоце и други такива изявени лидери , поне ги имате в изобилие , *** крадлива червена ***
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ало малумниците , в българия като се засегната интересите на политическата мафия и веднага когато се създава движение против това , се почва да се акцептира не върху това , дали са справедливи исканията , а кои са участниците , когато почна протестите , цВЪКИ , който оглави протестите в бАНСКО за втора ски-писта , веднага каза че на протестите против монополите 40% са били познати на полицията , без да каже дали са справедливи исканията , сега Стоичков пречи на позитано 20
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а академичната общност кой представлява , това е смешно едните викат другите не ни представляват , а не се знае и тия които отричат другите И ТЕ КОИ ПРЕДСТАВЛЯВАТ
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на мене ми се верва че Камата се е писал заради студентките
35
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo Sergei
34
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
мразим бандитската партия герб
33
4
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ РАБОТИ ТОВА ОТ КОЕТО НЕ РАЗБИРА. КОЛКОТО СТОИЧКОВ РАЗБИРА ОТ ПОЛИТИКА И УПРАВЛЕНИЕ ТОЛКОВА И ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ ОТ ФУТБОЛ. ЗА НЕГО НЯМА ЛИ ЛЕКЦИИ АМИ И ТОЙ БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ. ЕДИНИЯТ ДА СИ ГЛЕДА ФУТБОЛА, А ДРУГИЯТ УНИВЕРСИТЕТА.
32
4
 
4
 
! Отговори
йордан преди 11 години
Кого ни препоръчват другарите,крадците и творците на прехода комунисти и доганисти,безумие.
31
7
 
4
 
! Отговори
йордан преди 11 години
То бива прости и завистливи хора,ама в този форум пълно с такива. Никога няма да се оправим с този начин на мислене.Всички до един са от комунистическо котило.Това да не осъзнаваш колко си зле се превръща в голям проблем.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Гюро Михайлов Моля те да разрешиш поне на станишев, дпс и бсп да управляват!?
29
17
 
4
 
! Отговори
знаещ преди 11 години
Хахахах какъв университет е СУ??? Ей басунстанци като завършите някой универистет който има уеб-страница тогава ми се хвалете!!! До тогава си оставате ориенталски диваци , а сигурно и доста време след това!!!
28
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Членове на Съвета на настоятелелите на СУ Св. Климент ОгридскиГосподин Левон Хампарумян председателПрофесор Боян Биолчев Господин Петър Кънчев - Депутат от БСПГоспожица Даниела Доковска - Адвокат на подсъдимите по делото ОктоподГосподин Валентин Златев - Лукойл-БългарияГосподин Иво ПрокопиевГосподин Светослав Божилов - съакционер в СИБанк с Цветелина БориславоваЕто кой управлява СУ
27
10
 
15
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Не студентите пре,,ах Стоичков, а Хитреца от Банкя!А за да се върже на този пагубен за Стоичков номер, може да има и неща, които не знаем?
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да припомним, че колеги професори на Илчев от Пловдив избраха Стоичков за ДОКТОР.
25
14
 
21
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Абсолютно правилно!Това е университет а не бардак, в който гербери и комунисти да правят заговори.Десетки професори във вузовете, те "избрали" онзитъпанар -футболист да ги представя!Така, както в момента ГЕРБ и БСП се плюят, само след някой месец ще ги видите заедно, барабар с РЗС и Атака!Всичко това е за отвличане вниманието на хората.
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Против какво протестира баш Християнчо Даскаловото? Досега беше на хранилка в БСП и ГЕРБ?

Спонсорирани публикации