Борисов поравно и любен, и мразен

Хората са раздвоени за оттеглянето му от властта
Обновена: 25 апр 2014 14:57 | 4 апр 2013 19:33,
983
Борисов поравно и любен, и мразен
Борисов с пълно доверие от симпатизантите на ГЕРБ. Снимка: архив, Булфото

След оставката на кабинета бившият премиер Бойко Борисов е почти толкова харесван, колкото не харесван. Според данни на НЦИОМ личният му рейтинг дори бележи лек ръст. След оттеглянето му от поста министър-председател той е одобряван от 46% от анкетираните, а на обратното мнение са 45%.

В края на февруари Борисов бе одобряван от 40 на сто от анкетираните, а делът на неодобрението за него бе 51 на сто.

Няма доминираща оценка за оставката на премиера Бойко Борисов – 45% я определят като бягство от отговорност, а 42% - като достойна постъпка.

Като бягство от отговорност оставката оценяват по-често хора на възраст над 60 години, със
стандарт под средния, жители на столицата, както и живеещи в селата. Склонни да споделят това мнение са симпатизанти на БСП, на "Атака" и на ДПС.

Мнението, че оставката на Борисов е достойна постъпка, преобладава сред хора на възраст между 18 и 49 години, сред заможни избиратели и сред жители на градовете. 83 на сто от симпатизиращите на ГЕРБ оценяват оставката на премиера като достойна постъпка.

Още по темата
Без промяна остава одобрението и на неодобрението към лидерите на БСП, на ДПС и на "Атака". Одобрението към Меглена Кунева намалява със 7 пункта, като пропорционално нараства и
неодобрението й.

Бойко Борисов е одобряван от 93% от симпатизантите на ГЕРБ, а Сергей Станишев - от 90 на сто от социалистите. Лидерът на ДПС Лютви Местан е одобряван от 77% от избирателите на ДПС, лидерът на Атака Волен Сидеров - от 86% от симпатизантите на своята партия, а Меглена Кунева - от 86% от подкрепящите Движение "България на гражданите".

Формирането на служебен кабинет носи позитиви за президента Росен Плевнелиев. В края на март дейността на Плевнелиев е одобрявана от 56 на сто от пълнолетните българи - с 5 процента повече в сравнение с февруари 2013 г. С 4 на сто намалява и неодобрението към президента, което сега е 30 на сто.

Още е рано да се дават оценки на служебния кабинет - нужен е поне месец работа на министрите, за да натрупат хората впечатления, отбелязват от НЦИОМ.

85% мислят, че исканията на протестиращите са основателни. 15% твърдят, че са участвали в протестите, като това са предимно мъже, хора на възраст между 40 и 49 години, жители на областните градове и хора с по-нисък жизнен стандарт.

Помолени да отговорят на открит въпрос (без предварително формулирани отговори) "Ако можеше да се изпълни веднага само едно искане на протестиращите, кое трябва да бъде то?", 34% посочват необходимостта от контрол върху енергийните монополи, както и нуждата да се ревизират договорите с тях, да се изясни и контролира ценообразуването за крайните клиенти.

26% настояват за увеличаване на доходите и по-висок стандарт на живот, а други 10% искат да се съживи икономиката и да се разкрият нови работни места.

Национално представителното проучване на НЦИОМ е проведено между 21-26 март сред 1000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


983
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
706
1
 
4
 
! Отговори
Тило преди 11 години
Това са глупости никой не иска да управлява страната ни мутра. Раздвоени дрън дрън дрън
705
4
 
6
 
! Отговори
@@ преди 11 години
Ама той има ли очи ?? Щото ако имаше щеше да види колко го "обича" народа ?????
704
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цяла България недоволства от управлението на Борисов , а рейтингът му висок . Загадка !
703
4
 
19
 
! Отговори
кк преди 11 години
Защо ни занимавате с този жаден за власт човек. Явно, че Доган го познава най-добре, за да предскаже още в края на лятото, че на пролет, като почувства спад на рейтинга си, ББ ще предизвика предсрочни избори. И позна. Този човек не се интересува от друго освен от докопването до властта. Не се свени да изрече най-мръсната, дърта и мазна лъжа, че в края на мандата на ГЕРБ, българите ще получават средноевропейски доходи... И че е открил чудото невиждано - Дянков. Никога вече ГЕРБ!!!
702
4
 
11
 
! Отговори
Циигаааните са ЗА Б преди 11 години
Бат Бойко, големия Винету на ***. Благодетеля им.Прибави и възхищаващите се на дебели вратове и мускули.Плюс едва сричащите и крадливите.Е, електората на 1 се изясни.Парата пак ще се намеси в изборите. ГЕРБ са отличници по далаверите.Ясно е като бял ден.
701
3
 
9
 
! Отговори
бг преди 11 години
на ББ бях симпатизант до момента когато каза че се отказва от политиката и се яви още на първите избори за кмет и тогава се видя огромния потенциял на интелектуална собственост
700
3
 
23
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
ББ е кумир за простите и арогантните.Мразят го честните и интелигентните.Обнадеждаващо е,че все пак половината в БГ принадлежат към втората група.Досега си мислех,че тъпанарите тотално доминират.
699
1
 
6
 
! Отговори
Bai Hoi преди 11 години
To Boko sichki iskat da go lubqt dano go slojat loveshkiq zatvor che tam sa mu nai golemite pochitateli :)))
698
4
 
20
 
! Отговори
Въпросче преди 11 години
Дали някога ББ е чел коментарите за себе си и ГЕРБ?Дали вдига кръвно от тях или не му пука.И как има очи да излиза пред потъпкания си народ .
697
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 881ЛИЧИ ВИ ЧЕ СТЕ ПРОСТИ ХОРИЦА ОБРАЗОВАНИТЕ И УМНИТЕ СЕ ИЗНЕСОХА ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ТИКВАТА
696
3
 
12
 
! Отговори
ЦвЦв преди 11 години
Българи обичайте Буда, че да не вдигне кръвно преди изборите, влезте му в положението.Бъдете хуманисти, като знаете колко е чувствителен.
695
3
 
11
 
! Отговори
@@@@@@@@ преди 11 години
БОКО ТИКВАТА-как величествено звучи,А !!
694
0
 
7
 
! Отговори
Атака преди 11 години
До Анонимен: Някой знае ли наистина какво е демокрация? Това идва от древна гърция и дава равни права на всички техни граждани които са РОБОВЛАДЕЛЦИ, защото тогава е имало и роби, а те не са имали право на глас!Е сега ние сме робите и май май нямаме право на глас!
693
0
 
12
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Важното тук е следното:Цените в Лидъл, Била, Метро, Икеа, Шел, ОМВ, Мак Донълдс и др. в Западна Европа, а и в Гърция, Кипър и др. са еднакви на нашите! Потреблението е подобно, защото и тук се карат автомобили и се яде.Нашите работници в тези ЧУЖДИ компании работят ли по-малко от работниците в тези компании намиращи се в западната част на Европа - отговора е НЕ?Данъците в другите държави са ПО-ВИСОКИ!Тук заплатите са 10 пъти по-ниски! Помислете какво изнасяне на печалба става!
692
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато човек е нормален , той преживява всичко, а когато е *** като Сергейчо,само плаче и мрънка! Станишев СПРИ с твойте простотии,само озлобяваш хората срещу БСП!
691
14
 
3
 
! Отговори
до 897 факти преди 11 години
Нищо подобно .Аз и много от моите познати сме вишисти - образовани , компетентни и коректни и наистина сме симпатизанти на Г-н Бойко Борисов ,а в това число влиза и Ангеля Меркел , Берлускони , Никола Саркози .....И не го харесват само тези ,които Той засенчва!
690
15
 
2
 
! Отговори
истина преди 11 години
Не може да не се харесва държавник съобразил се с искане на част от народа си.Въпреки ,че протестите бяха само и единствено против монополите имаше и искания за оставка и Той ги чу.Евала !
689
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов,Станишев,Царя,Доган,.......а сега Борисов ви е виновен!Размърдайте си мозъците!Къде са заводите,фабриките???Кой изкупи земята ?
688
3
 
14
 
! Отговори
Стефанов преди 11 години
Борисов е харесван от хора, които са като него - посредствени, повърхностни, самовлюбени, неграмотни и т.н. Не е харесван от останалите.
687
1
 
17
 
! Отговори
ЖороПърви преди 11 години
Аз обичам Бойко Борисов защото:1. Изгони Вълка, и сега ще плащаме 100 000 000 неустойка след решение на Европейския арбитраж. 2. Даде над един милиард от бюджета на КТБ срещу спонсориране на Ботев-Пловдив. 3. Застъпи се за Мишо Бирата за нелегално производство на алкохол 4. Иска от студентите да станат овчари 5. Защото ни нарече "лош матриал" 6. Защото ни сравни с кучета, които трябва да се държат на каишка 7. Защото каза,че той е прокт и ние сме прости 8. Защото е прочел "Винету"

Спонсорирани публикации