Борисов поравно и любен, и мразен

Хората са раздвоени за оттеглянето му от властта
Обновена: 25 апр 2014 14:57 | 4 апр 2013 19:33,
983
Борисов поравно и любен, и мразен
Борисов с пълно доверие от симпатизантите на ГЕРБ. Снимка: архив, Булфото

След оставката на кабинета бившият премиер Бойко Борисов е почти толкова харесван, колкото не харесван. Според данни на НЦИОМ личният му рейтинг дори бележи лек ръст. След оттеглянето му от поста министър-председател той е одобряван от 46% от анкетираните, а на обратното мнение са 45%.

В края на февруари Борисов бе одобряван от 40 на сто от анкетираните, а делът на неодобрението за него бе 51 на сто.

Няма доминираща оценка за оставката на премиера Бойко Борисов – 45% я определят като бягство от отговорност, а 42% - като достойна постъпка.

Като бягство от отговорност оставката оценяват по-често хора на възраст над 60 години, със
стандарт под средния, жители на столицата, както и живеещи в селата. Склонни да споделят това мнение са симпатизанти на БСП, на "Атака" и на ДПС.

Мнението, че оставката на Борисов е достойна постъпка, преобладава сред хора на възраст между 18 и 49 години, сред заможни избиратели и сред жители на градовете. 83 на сто от симпатизиращите на ГЕРБ оценяват оставката на премиера като достойна постъпка.

Още по темата
Без промяна остава одобрението и на неодобрението към лидерите на БСП, на ДПС и на "Атака". Одобрението към Меглена Кунева намалява със 7 пункта, като пропорционално нараства и
неодобрението й.

Бойко Борисов е одобряван от 93% от симпатизантите на ГЕРБ, а Сергей Станишев - от 90 на сто от социалистите. Лидерът на ДПС Лютви Местан е одобряван от 77% от избирателите на ДПС, лидерът на Атака Волен Сидеров - от 86% от симпатизантите на своята партия, а Меглена Кунева - от 86% от подкрепящите Движение "България на гражданите".

Формирането на служебен кабинет носи позитиви за президента Росен Плевнелиев. В края на март дейността на Плевнелиев е одобрявана от 56 на сто от пълнолетните българи - с 5 процента повече в сравнение с февруари 2013 г. С 4 на сто намалява и неодобрението към президента, което сега е 30 на сто.

Още е рано да се дават оценки на служебния кабинет - нужен е поне месец работа на министрите, за да натрупат хората впечатления, отбелязват от НЦИОМ.

85% мислят, че исканията на протестиращите са основателни. 15% твърдят, че са участвали в протестите, като това са предимно мъже, хора на възраст между 40 и 49 години, жители на областните градове и хора с по-нисък жизнен стандарт.

Помолени да отговорят на открит въпрос (без предварително формулирани отговори) "Ако можеше да се изпълни веднага само едно искане на протестиращите, кое трябва да бъде то?", 34% посочват необходимостта от контрол върху енергийните монополи, както и нуждата да се ревизират договорите с тях, да се изясни и контролира ценообразуването за крайните клиенти.

26% настояват за увеличаване на доходите и по-висок стандарт на живот, а други 10% искат да се съживи икономиката и да се разкрият нови работни места.

Национално представителното проучване на НЦИОМ е проведено между 21-26 март сред 1000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


983
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
646
2
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Фидоска е в Сърбия и не смее да се върне ... ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ БЕ...?
645
4
 
7
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
ГЕРБ чисти имиджа си във Варна с оставка на общински съветник:)) ................. Рапона и златев - играят карти в Софийския пандиз ; Цв,- е готвач в старозагорския ; Тъща му - зад граница ; ***-незнайно къде - съдия изпълнител им разпродава имотите ; Половината от депутатите на ГЕРБ- връщат мангизи и данъци ;Фидоска е в Сърбия и не смее да се върне ; Цецка -къса билетчетата на Панорамата в Плевен ;"Глав-строй- е обявена за фирма на мафията ; .............:)))) Чистенето на имиджа - било само в началото :)) Лилето е дало обет да мълчи и тихо си кара колата - застрахована в *** ; Цветит
644
3
 
12
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Хората са раздвоени ЕДНИТЕ ИСКАТ ДА ГО БЕСАТ ДРУГИТЕ ДА ГО СТРЕЛЯТ...!...*** БАЦКО ГО ПАЗАТ КАТО ВЕЛИКДЕНСКО ЯИЦЕ...ИДЕ ВЕЛИКДЕН И ШЕ СЕ ЧУКАМЕ С БАЦКО...!....ПЕТЕЛО СНЕСЕ ЯИЦЕ БИЯЧ...!
643
3
 
8
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
Социолозите да си уеднаквят методиките, а резултатите им да съответстват на изборнителлМ............А най - добре, за информация - да се обаждат в центарала на ГЕРБ - и аз ще им кажа изборните резултати :))- каза другарят ***-2-ри...Там могат да получат и информация - колко души ще носят чувалите , колко милиона имаме за ромски гласове, какво е кръвното на кримитата в Герб, диетите на фидоска , лилето , броя на олигарсите- мутри - за които ше работим и в бъдеще и т.н...КОЙ нормален в България - ще гласува за подобен ЕКЗЕМПЛЯР , продукт на шофьор от МВР ???До къде стигнахме, Боже
642
8
 
9
 
! Отговори
4578 преди 11 години
Слушам тези *** от Герб и вече наистина ще гласувам за тях -не защото ги харесвам напротив ненавиждам ги толкова са прости и ***.Но си мисля защо не им дадем още 4 години власт и тогава като доразпилеят държавата да гледаме кой ще им е виновен -Станишев,космоса ими извънземните.Интересно ще ми бъде да слушам др Борисов какви ще ги ръси по телевизиите.А че държавата ще е доразсипана,просто народа ще си заслужи съдбата.Толкова фатални грешки в управлението не е имало при никое правителство
641
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Или статистиците лъжат , или българският народ е изперкал ! Друго обяснение нямам .
640
4
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ДОБРО ИУТРО ДРУГАРИО БОРИСОФ ОБИЧАХ ВИ ПРЕЗ НОШТА У ЕДНА ЛИВАДА КРАИ БАНКЯ САМО ВАС...!...СЪН ЛИ БЕ ДА ГО ОПИШЕШ...!
639
3
 
9
 
! Отговори
Родопите преди 11 години
Ах тая *** на ЦРУ
638
5
 
16
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До Анонимен 813, Направо ми писна от тия платени гербери, които изсипват толкова много бумия, не само тук, но и в другите сайтове... Народът ги изгони с невиждани протести досега и те нагли, бе! Искат още власт! МАлко ли се ненакрадохте, бе!
637
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нямате хляб - яжте магистрали. гарантирано от герб,с бюлетина номер 5
636
3
 
15
 
! Отговори
ПРОФЕСОР преди 11 години
САМО ЗАПЕНИЛИЯ СЕ ПРОФЕСОР ВУЧКОВ ХАРЕСВА БОКО ТИКВАТА ! ТОЙ ГО ОБОЖАВА ,ЗАЩОТО БОКО БИЛ С НАЙ МАЛКО СТАЖ В ПОЛИТИКАТА И НЕ КРАДЯЛ . ТОВА МУ СА КОЗОВЕТЕ НА ТОЯ НИКАКЪВ ПРОФЕСОР ! НИТО ДУМА ЗА БЕЗХАБЕРИЕТО И МИНАЛОТО НА ТИКВАТА,ДЕТО ГО ТЪРСЯТ НАВСЯКЪДЕ ЗА ДАЛАВЕРИ .
635
0
 
11
 
! Отговори
духа на истината преди 11 години
смятайте това за последно предупреждение!ако не отстъпите доброволно властта ще има кръв, и тя ще е вашата, на тези които си мислите че контролирате съзнанията на "масата"! Вече няма маса, индивидите са будни и гледат през вашите слабоумни манипулации, виждат глупавие ви мисли. Хванете последния шанс. В името на разума.Предупредени сте!
634
0
 
3
 
! Отговори
До преди 11 години
Господ да им го върне .....
633
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До пенсионер Що лъжеш бе мушморок?Ти не си никакъв пенсионер. Ти си една *** и *** на ГЕРБ. Или си някой от онези бивши чорбаджии дето подобно на ГЕРБ си карал хората да ти работят без пари и са ти дръпнали черджето. Или си мислиш,че всички от онова време са измрели и няма кой да ти опонира.Лъжец.
632
9
 
5
 
! Отговори
жаго преди 11 години
Бате Бойко удри по комунистите особено украиското еврей-комунистчето обърнато
631
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До pimpalicious В тези форуми тряба да се пише след 17 часа.Тогава свършва работното време на верната администрация на Борисов.До тогава само се чете и след 17 ч. ще пишем ние нормалните хора.
630
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз лично Бойко не го мразя. Мразя политиката му, която доведе държавата до фалит.
629
1
 
5
 
! Отговори
7 преди 11 години
До бивш партизанин-ДССВЪРШИ ЛИ ТИ СМЯНАТА?Смени три пъти ника си!Моля те не си отивай-започна да ми става забавно!Колкото повече пишеш, полкова повече се дъниш и ставаш смешен!
628
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Владко е пиянде и непрокопсаник от "великата"фамилия пред ,която Бойко стои чиннопреклонно.Това е лошото в ситуацията.
627
1
 
15
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До бивш партизанин-ДСНе знам, аз не се интересувам от личния живот на хората, а само от техните действия и последствията от техните действия. А мисля, че видяхме последствията от действията на ГЕРБ - едно голямо нищо и един изчерпан резерв!