Борисов поравно и любен, и мразен

Хората са раздвоени за оттеглянето му от властта
Обновена: 25 апр 2014 14:57 | 4 апр 2013 19:33,
983
Борисов поравно и любен, и мразен
Борисов с пълно доверие от симпатизантите на ГЕРБ. Снимка: архив, Булфото

След оставката на кабинета бившият премиер Бойко Борисов е почти толкова харесван, колкото не харесван. Според данни на НЦИОМ личният му рейтинг дори бележи лек ръст. След оттеглянето му от поста министър-председател той е одобряван от 46% от анкетираните, а на обратното мнение са 45%.

В края на февруари Борисов бе одобряван от 40 на сто от анкетираните, а делът на неодобрението за него бе 51 на сто.

Няма доминираща оценка за оставката на премиера Бойко Борисов – 45% я определят като бягство от отговорност, а 42% - като достойна постъпка.

Като бягство от отговорност оставката оценяват по-често хора на възраст над 60 години, със
стандарт под средния, жители на столицата, както и живеещи в селата. Склонни да споделят това мнение са симпатизанти на БСП, на "Атака" и на ДПС.

Мнението, че оставката на Борисов е достойна постъпка, преобладава сред хора на възраст между 18 и 49 години, сред заможни избиратели и сред жители на градовете. 83 на сто от симпатизиращите на ГЕРБ оценяват оставката на премиера като достойна постъпка.

Още по темата
Без промяна остава одобрението и на неодобрението към лидерите на БСП, на ДПС и на "Атака". Одобрението към Меглена Кунева намалява със 7 пункта, като пропорционално нараства и
неодобрението й.

Бойко Борисов е одобряван от 93% от симпатизантите на ГЕРБ, а Сергей Станишев - от 90 на сто от социалистите. Лидерът на ДПС Лютви Местан е одобряван от 77% от избирателите на ДПС, лидерът на Атака Волен Сидеров - от 86% от симпатизантите на своята партия, а Меглена Кунева - от 86% от подкрепящите Движение "България на гражданите".

Формирането на служебен кабинет носи позитиви за президента Росен Плевнелиев. В края на март дейността на Плевнелиев е одобрявана от 56 на сто от пълнолетните българи - с 5 процента повече в сравнение с февруари 2013 г. С 4 на сто намалява и неодобрението към президента, което сега е 30 на сто.

Още е рано да се дават оценки на служебния кабинет - нужен е поне месец работа на министрите, за да натрупат хората впечатления, отбелязват от НЦИОМ.

85% мислят, че исканията на протестиращите са основателни. 15% твърдят, че са участвали в протестите, като това са предимно мъже, хора на възраст между 40 и 49 години, жители на областните градове и хора с по-нисък жизнен стандарт.

Помолени да отговорят на открит въпрос (без предварително формулирани отговори) "Ако можеше да се изпълни веднага само едно искане на протестиращите, кое трябва да бъде то?", 34% посочват необходимостта от контрол върху енергийните монополи, както и нуждата да се ревизират договорите с тях, да се изясни и контролира ценообразуването за крайните клиенти.

26% настояват за увеличаване на доходите и по-висок стандарт на живот, а други 10% искат да се съживи икономиката и да се разкрият нови работни места.

Национално представителното проучване на НЦИОМ е проведено между 21-26 март сред 1000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


983
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
686
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Негово Банкянско Тиквочество не се яви пред народната любов до утре-ще се САМОЗАПАЛЯ!
685
10
 
3
 
! Отговори
Стан преди 11 години
Защо да се крие Борисов,бе комунистически злобари ? Когато беше премиер се появяваше-нормално, тогава плюехте, че е все в телевизиите, сега пък защо го няма-е това е комуниста-угода няма. Сега вашият човек Станишев обикаля телевизиите, но само за да вади "торбата с лъжите" и " примамливи обещания" и само ГЕРБ,Борисов и Цветанов са му в устата-това означава слабост. Защото ако бяха отвлекли негови роднини, щеше да благодари на "полицейската държава",че арестуваха "октопода". Плюе и БСП слиза долу
684
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако жертвите отново си искат палача,тогава си заслужават съдбата.
683
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-точно Бойко е повече мразен.Защото докара народа до просешка тояга.И през турско хората не са се самозапалвали от мизерия,а сега го правят.Цели фамилии се изтрепаха по същата причина,а никой не смее да оповестии сравнителни данни за самоубииствата през последните две години и преди това,а те са шокиращи.Далаверата с магистралите ще лъсне някой ден и хората ще разберат как една шайка престъпни политици са се облагодетелствали за тяхна сметка.
682
3
 
4
 
! Отговори
АХ преди 11 години
До 666! СУПЕР... голям мерак имаш хубаво да те побара Сергейчо.
681
1
 
4
 
! Отговори
димчо преди 11 години
Ами те такива в затвора също половината ги мразят и тормозят , а другата половина само ги любят!
680
15
 
3
 
! Отговори
Х преди 11 години
БАТЕ БОЙКО Е ГЕРОЙ, СТАНИШЕВ ЩЕ СМАЧКА ТОЙ.
679
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ви попитам тези , които "мразите" Борисов , защо???-трудно ще се обосновете. Ще кажете - няма работа, няма доходи. А защо няма къде да работите- няма заводи, предприятия, фабрики, а защо няма-защото тези, които сега нагло и нахално плюят продадоха България за жълти стотинки и разсипаха икономиката. Това направиха предните правителства, а сега втълпяват на народа,че ГЕРБ е виновен. Но умните и разсъдливите разбират демагогията на БСП,ДПС и Костов-борят се за власт с лъжи и злоба-така НЕ!
678
1
 
14
 
! Отговори
Хонда преди 11 години
НЯкой от бойковците ще лежи в панделата 100 процента. Няма да им се размине. Миро откри ловния сезон. Следват Дянкови Цецоууу
677
2
 
12
 
! Отговори
дино преди 11 години
Много слаба личност се оказа Боко щем се крие като мишка от месец вече. А и където да се появи ще го освиркват
676
2
 
9
 
! Отговори
Дон Базилио преди 11 години
Все пак БОКО беше свален и изгонен от власт. Не вярвам чак толкова много да го харесват.
675
1
 
9
 
! Отговори
Рая преди 11 години
Не мисля, че някой искрено харесва Борисов или стила му. По-скоро става думаа за нежелание за анализ и по-обстоен поглед върху политическата обстановка
674
1
 
6
 
! Отговори
Колето преди 11 години
Това, че колкото повече Боко се крие и толкова повече набира одобрение е изключително лоша характеристика за него като личност
673
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
БЬЛГАРИЯ МРАЗИ БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ
672
2
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ОБИЧА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МЕДИИ ИЗКУСТВЕНО ГО ВЕЛИЧАЯТ ОБИКНОВЕН БАНДИТ!!!!!!!!!!!!!!
671
5
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
СТРАХЛИВИ ЧЕРВЕНИ МИШКИ НЕ МОГАТ ОПРАВЛЧВАТ .
670
3
 
9
 
! Отговори
Гуню Простия преди 11 години
Борисов ще ми яде *Ура!
669
10
 
7
 
! Отговори
ДО ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ преди 11 години
Как сте кратуни ??? Заработвате ли 30-те лева. Така, така бачкайте.
668
3
 
8
 
! Отговори
Валентин Златев преди 11 години
И аз го любя в президентския апартамент на хотелчето ми!
667
5
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
НЕ ИСКАТЕ ГЕРБ ДА ОПРАВЛЯВА.АМИ КОЙ ТОГАВА.

Спонсорирани публикации