Британски доклад: Няма да има наплив от емигранти от България

Те по скоро ще се насочат към Испания и Италия, смятат на Острова
54
Британски доклад: Няма да има наплив от емигранти от България
Българинът предпочитал Испания и Италия пред Лондон. Снимка: Reuters

Слабо вероятно е да има наплив на имигранти от България към Великобритания от догодина, когато отпадат ограниченията за трудовия пазар, сочи доклад на британския Национален институт за икономически и социални изследвания, цитиран от "Гардиън".

В изследването се посочва, че Великобритания едва ли ще е предпочитаната страна за имиграция за българите и румънците и че тези от тях, които идват в нея, не планират да експлоатират системата на държавни помощи и обществените услуги.

Авторите на доклада отбелязват, че не е възможно да се направи точна оценка колко души от тези две страни ще дойдат във Великобритания от 2014 г., но добавят, че е далеч по-вероятно имигрантите от България и Румъния да се насочат към Испания, Италия и в по-малка степен Германия.

В доклада се отбелязва, че имигрантите от тези две страни ще дойдат във Великобритания, за да подобрят възможностите си да си намерят работа и да повишат стандарта си на живот, а не като "социални или здравни туристи". Очаква се поне първоначално тези имигранти да са млади, в добро здраве и несемейни, което значи, че няма да окажат сериозно натоварване над обществените услуги или здравната система, отбелязват авторите на изследването.

В доклада се отбелязва, че българите и румънците, които вече живеят във Великобритания, са относително малко - 26 000  българи и 80 000 румънци. В огромното си мнозинство те са на възраст под 35 години и като цяло са с малко по-добра професионална квалификация от подобни мигранти в останалата част на Европа, се отбелязва в изследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е такава ,че искат младото и умно поколение да отиде там ,а те от своя страна ще купуват къщи в България .След няколко години българите ще намалеят и без военна сила България ще е в завладеят
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До KellyЛесна е твоята. Взимай самолетен билет и се прибирай. НЯма да ти отнеме повече от 7 часа, да хапваш кюфтаци в софето.
39
0
 
4
 
! Отговори
краси преди 11 години
Много са *** тези англичани - да си кажат в прав текст, че не ни искат *** и ще ги разберем без уговорки.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който иска Америка,Австралиа ,Исландиа или Азия и Африка търсят Българи навсякъде !Не ходете при тея *** с обратно движение и волани!
37
0
 
4
 
! Отговори
Тея станаха банални преди 11 години
кого по-напред да залем кат сме има няма 7 000 000, то които над два милиона пенсионери. Тея достъп до википедиа интернет туй онуй модерни технологии не дават ли на поданиците си?Здраво да си стискат гащите щото към милиарда и полвина пакистанци и индийци без да броим цветните братя от африканския континент напират към мъгливия остров. И като се има предвид бройката шанса да ги залеят за няма и година е почти на 100%.
36
2
 
4
 
! Отговори
Kelly преди 11 години
Разгеле...Иначе от 2 години и половина живея в този мрак и студ (т. нар. UK) и вече започвам да имам суицидни мисли... хаха честно казано нямам търпение да се прибера в БГ веднъж за винаги! :)
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първия обективен и качествен доклад който са направили, какъв наплив изобщо очакваха от страна пред демографска катастрофа :)))) Онзи откачен Фараж беше виновен за всичко, хората допреди него не знаеха дори къде е България. Един клоун поведе след себе си немалка част от населението на бивша империя, това си е постижение. Въпроса е кога британците ще изтрезнеят най-накрая и партийката му ще се върне на 1% където беше преди и където и беше мястото.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък очаквам масова миграция на обеднели англичани в топлата и слънчева България, а като разберат какъв евтин живот е тука, направо се местят за постоянно. Миналата година долетяха доста...
33
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 11 години
"Авторите на доклада отбелязват, че не е възможно да се направи точна оценка колко души от тези две страни ще дойдат във Великобритания от 2014 "-!Тези се скъсаха оценки и сметки да правят! Не било възможно:))) Сега остава само да решим на кой доклад да се вържем
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във Англия беше хубаво между 1995 и 2007! Нямаше още наплив от имигранти, нямаше ***, имаше много работа и заплащането беше добро. В строителството се правеха по 3-4 хил. на месец, а паунда струваше над 3 лева. После обаче се всичко се прецака и който имаше спестени пари и знания да започне бизнес сега е добре а останалите пак са в мизерия и бачкат за 1500 на месец! Много хора имаха спестени по 200-300 лихяди лева. А сега вече е невъзможно да се спестяват такива пари.
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дааа, след дъжд-качулка! Настроиха половин Европа срещу българите, убедиха всички колко сме нищожни, бедни, какво мошеници и лентяи сме. И сега к'во!
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ми-Дойдими.Не ви искаме стойте си в скапаната България-Чакаме Ви без значение какви стестига да сте български граждани.Първо бяхме класирани като някаква *** сега с "меката "четка.Така или иначе духът от бутилката е отворен.Който е с малко национално достойнство няма да стъпи на острова им.Цялото ми семейство сме в класацията на високоспециализиранитепрофесии .Насочихме се към Франция.Бързо ни оцениха и получихме карт де сежур.Справяме се с езика и сме отвратени от антибългарската кампа
29
0
 
13
 
! Отговори
2013 преди 11 години
Тези, които искаха да напуснат страната, вече го направиха. Не останахме толкова много хора тук, че масово да емигрираме. Пък и границите са отворени. Никой не избира къде да се роди, но поне има свободата да реши къде да живее...
28
0
 
13
 
! Отговори
35 до интелигента 30 преди 11 години
Та, в този ред на мисли , понякога като влизам в jos.bg има само работа за интелигенти като теб - IT специалисти ! За лейбъри като мен бай ти *** - няма , ами изгонихте ни от тази прекрасна IT държава България - държавата на мениджърите , банките и IT компаниите.Настина е прекрасна добре уредена държава тази България - никаква безработица и само топ мениджъри се търсят за работа - направо приказка сте . Интелигентна приказка , така де нямате бай *** там , нямате бездомни песове и т.н
27
2
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Май е стъпвал - цените ги знае ! А Lidl в УК e със цени 3-4 по-ниски за същите *** . От Lild взимам само маслини - кило 1 паунд (2,5 лв) , има и не чак толкова лоши компоти по 0,25 - не съм ги виждал в Бг.Така е бай *** сме ние тук на островчето в Бг остана само интелигенцията и Азис :)
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама защо тепърва ще се насочва някой на някъде? Границите са отворени от години, особено пък в Испания. Шенген няма никакво отношение. Защо се бълват непрекъснато глупости??
25
0
 
6
 
! Отговори
Ала Бала преди 11 години
Истината е ,че така техните политици се оправдават за безработицата-с наплива на емигранти.Просто си измиват ръцете пред избирателите и трупат политически актив,както наще с цигъните .
24
1
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Пич, тези марки ги продават в Лидл там. Не че нещо ама ми е от другата страна на улицата...
23
4
 
5
 
! Отговори
до London Calling преди 11 години
Ти май на мухлясалия остров не си стъпвал, а? Ходи и яж така желаните от теб евтини ***, пълни със захар и химии. Такива като теб формират онези 45% затлъстяло население там, а 60% са от подрастващото. Така че, отиди и отърви България от един Бай ***!
22
2
 
15
 
! Отговори
след ГЕРБ преди 11 години
Близо 430 хиляди работни места са се "изпарили" от държавата от 2008 насам. Над половината безработни са паднали под прага на бедността. Но нека се върнем в Каолиново, продължава статията на "Икономист". Димитрина магазинерка на средна възраст, признава, че не разбира от политика. Сочейки към стелажите в магазина си, споделя: "Имам 40 хляба и не мога да ги продам от вчера. Хората нямат и една стотинка".