Демократични избори или битак за гласове?

Прокуратурата в Етрополе се самосезира за търговия с гласове по ТВ репортаж
10 апр 2013 13:39,
302
Демократични избори или битак за гласове?
В хотела на този човек - Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ, се е провела скандалната "лекция". Снимка: Булфото, архив

Районна прокуратура-Етрополе е започнала проверка относно предизборна агитация за купуване на гласове.

Тя се е самосезирала по повод предаването „Темата на Нова”, излъчено на 7 април т. г. по Нова  телевизия, съобщават от прокуратурата.

„Образувана е прокурорска преписка, по която е възложена проверка по реда на Закона за съдебната власт, с оглед данни за престъпление против избирателните права на гражданите. Предмет на проверката е да се установи налице ли е организиране, предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване упражняването на избирателно право в  полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция“, се казва в съобщението на Районната прокуратура в Етрополе.

Причина за това прокуратурата да се самосезира е скандален запис, излъчен по „Нова телевизия“, който показва как в хотел в Етрополе, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, на 2 април се провежда инструктаж на тема: „Как се организират избори, така че да се спечелят с огромно мнозинство“. „Инструктираните“ са представители на протестиращите студенти, които избраха за свое "лице" футболиста Христо Стоичков.

Още по темата
Участник в „лекцията“ е и председателят на младежката структура на ГЕРБ в Свищов Златомир Цаков, както и един от тарторите на агитката на ЦСКА Димитър Ангелов–Дучето.

„Лекторът“ на семинара подхвърля на присъстващите, без да знае, че в това време го снимат с камера, скандални реплики. „Има извадено всичко, само да ви се работи. Всеки чепик, който носи 30 гласа, е изваден. Вече въпрос на подход е да го стигнеш, да го намериш, да го заковеш. И тия гласове ще дойдат при теб“, заявява той на слушателите си.

„Аз смятам, че това обединение може да извади 30 хиляди застъпника. Вярно, че времето е кратко, вярно, че е на зор, но ако извадим 30 хиляди застъпници, гласовете ще дойдат, повярвайте ми! Няма човек, който не може да закара 10 човека да гласуват!“, продължава със скандалните си изказвания лекторът и след това изстрелва притеснителните думи: „Такъв човек аз не познавам. Дали ще го черпи, дали ще го пои, така.. дали други работи, така..“.

Участникът в семинара, който е снимал със скрита камера, разказва, че за цялата организация ще се заплати по една минимална работна заплата за всеки от застъпниците плюс по 30 лв. в деня на изборите. Тези 30 лева щели да бъдат за всеки човек, който гласува, а всеки от застъпниците щял да получи още по 30 лв. за 10-те часа, в които ще бъде в изборната секция.

Момчето със скритата камера продължава скандалните разкрития, обяснявайки, че всеки щял да има ресурс, с който да „черпи“ хората, които ще гласуват, а освен това щял да има достатъчно гориво, за да обикаля района си и да подсигури колкото се може повече гласове.

Освен това щяло да има момичета, които да контролират по телефона застъпниците. Щабът им щял да бъде в хотела на Емил Димитров, а „лекторът“ по този повод се изцепва: „Момичетата са на Емо, не са мои. В смисъл, не че не са мои, аз ги обичам всичките и ги уважавам. Само че да не кажете, че има съмнение по мен. Плюс това записите се записват, така че няма грешка".

Проверка щяло да има и на хората, които са обещали да гласуват. Въпросите щели да са два: най-напред „момичетата на Емо“ щели да питат „Ще гласуваш ли?“ и ако човекът кажел „Не“, щели директно да затварят телефона. А ако отговорели с „Да“, щели да ги питат „За кого?“. Пред името на всеки щяло да има парола, „например „Шапчица“, обяснява „лекторът“, задължение на застъпниците било да я измислят. Важното било паролата и отговорът да бъдат еднакви.

Изненадващо в ресторанта на хотела вечерта се появява и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Самият той обяснява, че минал на срещата само за 15 минути, за да поздрави присъстващите хора.

Емил Димитров развали отношенията си с ГЕРБ, след като бе уличен в конфликт на интереси, докато е бил депутат. Самият Димитров скочи на Искра Фидосова и Цветан Цветанов, които обвини, че са изкадрували Комисията за конфликт на интереси. Емил Димитров не е в листите на ГЕРБ за предстоящите избори.

По последна информация бившият депутат обеща, че ще разкрие тайни пред нотариус в европейска страна. Той е заминал с децата си в чужбина, защото го е страх за живота им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
0
 
! Отговори
емо преди 10 години
герберастите ималоумните им поддръжници нямат друг начин освен измама за да крадат.тази шайка е събрана около боко само и единственно заради грабежа
238
0
 
0
 
! Отговори
РИЧАРД МАРЧИНКО преди 11 години
ЕТО НАЧИН ВСЕКИ ГРАМОТЕН ЧОВЕК, ДА СИ ПОВИШИ ДОХОДИТЕ! ВЛИЗАТЕ В sumixs/?ref=1470895 И СЕ РЕГИСТРИРАТЕ. СЛЕДВАТЕ УКАЗАНИЯТА И ВЗЕМАТЕ 27 $. ЗА ДЕСЕТИНА МИНУТИ, МИСЛЯ, ЧЕ Е ДОБРЕ. И ТАКА ВСЕКИ ДЕН. ТОВА Е АДРЕСА, НА КОЙТО ДА СИ НАПРАВИТЕ РЕГИСТРАЦИЯ: sumixs/?ref=1470895 . НИКОГА НЕ СЪМ ИЗКАРВАЛ ПО ЛЕСНИ ПАРИ, И НИЩО НЕ СТРУВА!!! ГАРАНТИРАН УСПЕХ!
237
0
 
5
 
! Отговори
Марин преди 11 години
Мисля, че не конфликтът на интереси (установен преди повече от година), а заиграването на Е.Димитров със студентите на Стоичков и опита му чрез тях да започне да се пазари политически с ББ доведоха до скорострелното му отлюспване.
236
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво прави на свобода този човек, прокуратурата спи
235
0
 
3
 
! Отговори
Dundi преди 11 години
Ей тоя Димитров иска да си купи депутати.Плащане,поене и т.н.Никаква демокрация!
234
3
 
22
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
12 ПРИОРИТЕТА НА ГЕРБ1. Пълен контрол над Държавата. Тотално подслушване.2. Безработица - 400 %. Драстично обедняване на българите.3. Срив в образование и здравеопазване. Закрити болници и училища. 4. Дискриминция на инакомислещите. 5. Демографски срив на автохтонното население.6. Неглижиране раждането на българчета.7. Повсеместно увеличаване на данъци, такси и акцизи за българите.8. Ликвидиране на спестяванията и имотната състоятелност на хората.9. Развихряне на контрабанда, спекула и битова престъпност.10. Небивал ръст на бюрокрация.11. Силово и методично ликвидиране
233
5
 
2
 
! Отговори
Каманев преди 11 години
ГЕРБЕРИ, черпене, момичета, ресурс..., скрити камери.., извънземни нямаше ли?! Глупости пишетее!!!
232
2
 
18
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 11 години
И южна България мрази еврейско -американската секта ГЕРБ !
231
0
 
10
 
! Отговори
вокил преди 11 години
До Анонимен273Май последва Галеви. Всъщност избяга за да не последва Мишо Бирата. Сега докладвал пред нотариус какво знае за гербавите далавери, нещо като застраховка живот.
230
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Коцев Протестите си ги режисира и купи Тиквата, защото му беше нужен повод да се махне от властта. В края на герберското "успешното си" управление и кьоравите видяха каква мизерия настъпи.
229
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А този противняк от снимката защо не е в затвора или последва Галеви?
228
2
 
13
 
! Отговори
роки преди 11 години
До КоцевПлачкаш ли, гербаво недоносче? Не се ли научихте, че лъжите ви винаги лъсват и ви се виждат посраните *** накрая? Много още ще страдате с тия глави прости и нагли!
227
10
 
2
 
! Отговори
Коцев преди 11 години
Комунистите не се ли научиха, че избори с платени коментари и поднасяне на лъжлива информация не се печелят?! Стига сте злорадствали на гърба на другите. Купихте протестите, сега изборите ли искате да купувате? Стига сте манипулирали хората.
226
0
 
4
 
! Отговори
ЕМо преди 11 години
Абе този слуша ли го някой въобще,няма думата
225
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На гербавите само комунисти и Костов им е в главата. Страх ги е. Време е на 12.05 да изхвърлим ***.
224
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
262 Цялото ви правителство беше свързано по кръвна и съребрена линия с бившите комунисти. Кой син, коя дъщеря и внучка, кой брат и т.н. Разсипването и ограбването съвсем не спря при управлението на ГЕРБ. Напротив придоби чудовищни размери. Жалко, че не можеш да проумееш какво става. Има достатъчно информация. Чети ако можеш.
223
12
 
2
 
! Отговори
ГМ Димитров преди 11 години
Лека нощ.Сега разбрах,защо плювалниците по най-новата партия,победила комунистите на всичките последни три избора,се развихрят.Много просто-хората са по градините,сеят,копаят,няма да чакат само на държавната помощ.Работни хора.То добре,че валя,по рано да се прибера,доматите сях,репичките никнат,салатите станаха,лука,чесъна,нямат никакви хербициди,само овча тор.Един съвет-копнете някъде,край блока,у запустялата ви селска къща,лошотията попива в земята,пък и полза ще имате.За калпавия няма светиня
222
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
260 Наистина сте доста ***. Колкото и да се опитвам да ви го "покажа" май няма шанс да разберете. Хем сте ***, хем сте горди с този факт.
221
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доказано некомпетентни са само *** - 70 години разсипване на държавата и после с крадени пари плащане на постери в интернет да се правят на промивачи на мозъци
220
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
257 Доказано некомпетентни са. Факт. Нулев растеж, огромен дефицит, никакво потребление, огромна междуфирмена задлъжнялост, растяща безработица... Е колко *** трябва да си, че да гласуваш за ГЕРБ?