Високите заплати на учителите да станат тенденция!

Богати преподаватели никога не е имало, обяви Николай Милошев
22 апр 2013 17:15, Красимир Ангелов
127
Високите заплати на учителите да станат тенденция!
Министър Николай Милошев. Снимка: БТА

Увеличението на заплатите на учителите да стане тенденция, пожела министърът на образованието, младежта и науката в служебното правителство Николай Милошев, който посети Националната търговско-банкова гимназия.

"В нито една сфера заплатите не достигат", отбеляза министърът, но отбеляза, че самият факт, че има увеличение на заплатите на учителите от началото на годината показва, че държавата започва да осъзнава, че е длъжник на преподавателите.

"Надявам се в бъдеще тази тенденция да продължи, докато учителите достигнат това ниво, че да могат да живеят достойно", заяви министърът.

По думите му богати преподаватели никога не е имало, няма и да има, тъй като те са хора на духа и за тях материалното не винаги е било най-важно.

Не може обаче, когато хладилникът ти е празен, да си човек на духа, затова поне трябва да бъде осигурено спокойното им съществуване, подчерта Милошев.

По думите му желание за увеличение винаги има, но въпросът е откъде да се вземат средства.

"При положение че ги няма в държавата, откъде да ги вземем", запита той и добави, че трябва да се търси разумен баланс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Spored men trqbva da ima vtori oficialen ezik - angliiski ili nemski, zashtoto s balgarski decata avtomatichno ostavat, vse edno bez obrazovanie
105
0
 
1
 
! Отговори
знаете ли че не преди 11 години
малко от българите не разбират,че мърдането на мозъчните гънки е по-трудно и хиляди пъти по-сложно от удрянето с *** и брадвата, че за ди си мърдаш гънките на мозъка се иска да си учил и то много години.Социализма роди уродливата диктатура на пролетариата, диктатурата на необразования над образования, на работника плащаше понякога три пъти повече от на учителя, младите образовани го разбраха и друга родина избраха.
104
0
 
2
 
! Отговори
в българските преди 11 години
училища права имат само учениците.Един кандидат депутат иска да замени учебниците с лап-топи за всеки ученик в държавата, но подарен от държавата и това е една налудничава идея.Учителят дава само основата на знанията, а умните и талатливи и работливи деца чрез само-ообразоване и частни уроци си разширяват знанията,а простака- родител иска учителят да направи *** му дете знаещо, но от *** родите се получава тъпо дете, закон на природата
103
0
 
2
 
! Отговори
за да разберете преди 11 години
колко са елементарни са част от българите ще ви кажа:мой познат, пийващ поне 50 литра ракия годишно, работещ като косач на трева и общ раобтник в един смешен вуз, едва завър-ршил може би и основно образование казва,че какво повече давал от него учителя за да взема повече от него.Аз зная елементарността на българите и затова ще оставя научната си библиотека/не на български/ на един вуз в югоизточната от нас държава и то като дарение.
102
0
 
2
 
! Отговори
българите не преди 11 години
ценят учителя,те ценят:кадровият воийник, пожарникаря, сержанта полицай, за много от българите сложната книга е нещо непознато, те се задоволяват да гледат сапунки по телевизията,да клюкарстват,от науката са на милиони години и затова младите им учени служат на други държави, затова и младите им образовани хора няма да се върнат, в България за акъл не се плаща, а са елементарен труд, народ без бъдеще.
101
0
 
2
 
! Отговори
до 87 преди 11 години
Ти не можеш да се сравниш с учителят, той е единственото свято нещо в тази страна.Ти си типичен представител на тъпите българи, които разбират само от ръчен труд.Българите като народ не ценят ума , науката.Ако не учителят-неплатен децата ви ще са на ниво товеда, но това време идва, защото никой не иска да става учител.И ще учат децата ви в частни учили-ща, но с яко плащане, жалко че българите са елементарни на темата учител, народ ***.
100
0
 
2
 
! Отговори
до 96 -Габи преди 11 години
Габи, ти си типичен представител на елементарните българи,които не знаят,че освен в училилище, учителят в къщи готви уроци за няколко класа, проверява контролни.Няма по-ниско платено същество в тая също елементарна държава наречена България.Затова няма и млади учители.Всеки млад учител, който знае езици да си взема багажа и да си търси нова родина.Най-жалката професия в България е учителската.
99
1
 
5
 
! Отговори
заплата-милостиня преди 11 години
Колхозен манталитет! С такава заплата как да са на ниво учителите?
98
1
 
10
 
! Отговори
Фактите преди 11 години
Заплатите на учителите трябва да се вдигнат безусловно! Неоспорим е фактът, че това е трудна, отговорна и натоварваща, най-вече психически професия. Особено предвид факта, че сега децата са безотговорни, нагли, на моменти направо зли. Тоталната липса на родителски контрол и отговорност са плашещи. А най-тъжното е когато едно 13-14 годишно дете пуши, пие, взима наркотици, не ходи на училище, прибира се през нощите, без родителите му да знаят къде е било, а обвиняват учителите, че то не учи...
97
0
 
4
 
! Отговори
xyz преди 11 години
Tezi koito ne sa uspeli da stanat daskali im zavijdat.
96
4
 
1
 
! Отговори
kurcanov kurti преди 11 години
sajeliavam che na vremeto ne cepih daskalicite sega namashe dasam s osmi klas shtiah i parichki daim davam-te i pri bai Todorovo vreme se e..ha i pari nemaha eh godinkite otidoha i uchenichkite mi begaha-inache biah darbata v cialoto shkolu - barkaha mi rabotara otlichnicite otlichnicite
95
3
 
1
 
! Отговори
DIREKTORA преди 11 години
TI LUD LI SI BE DANETE E NAHAPAL KONIA KATO SISE MACHIL DAGO UTREPESH S LOPATATA-2000,3000 HIL. LEVA--300 LV.-DAJE SA MNOGO AZ PISAH SUMATA AKO STE SAGLASNI DA GLASUVAME-TOVASA NAI GOLEMITE GOTOVANI-DA POLUCHAVASH PARI ZA NESVARSHENA RABOTA-ZATOVALI V EVROPA I USA NESE PRIZNAVA BG.OBRAZOVANIETO AAA OTVORKOVCI AIDE OPONYRAITEME S LOGIKA-I 300 LV.SA MNOGO NA KRASHKACHITE AIDE U LEVO OTLICHNICI TAKIVA
94
5
 
1
 
! Отговори
DIREKTORA преди 11 години
UCHITELITE PARVO DA SPRAT DA SE CHUKAT S UCHENICITE-VTORO DA PUSHAT I PIIAT S TIAH TRETO DA KRASHKAT OT CHAS I DASI IZMISLIAT KADE DASE NAVRAT SAMO I SAMO DANE SA V CHAS CHETVARTO DASI NAUCHAT UROKA PREDI DAGO PREDADAT-NESAM SVARSHIL NE BARZAITE VREMETO NEMA DAMI STIGNE PETO NELI IM STIGA -POLOVINATA V GODINATA POCHIVAT-OSTANALITE LIUDE POLZVAT 20 DENA GOD.OTPUSK-NEPOVECHE OT 300 LV.V TAZI MIZERIIA
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
96, викаш да ги пишеме на надница? :)
92
10
 
6
 
! Отговори
Габи преди 11 години
Аз също не смятам,че заплатите на учителите са ниски. Съотнесено към часовете, които изработват те получават едно добро възнаграждение. Колко дни по колко часа работят?
91
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Другарю Министър, средства има - като се конфискува всичко награбено на сто хиляди другари, и при оказване на съпротива биват разтрелвани, като начало ще се появат и излишества.
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
87, ти си уникум бе братле :) Като плащаш трици идват мамуни - основен принцип. Намали им още заплатите после се жалвай, че нищо не учили децата и че учителите били олиг*френи. То вече си дава плодовете ама след 20 години вече скръбта ще е пълна. А човек не става учител, защото за друго не става ;-) Едно време спорех с един шофьор на маршрутка дето ми обясняваше, че той по цел ден въртел геврека, а даскалите разбираш ли само плямпали. Еми отказах се :)
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Името. Santa simplicita.
88
15
 
3
 
! Отговори
Името преди 11 години
Учителите са най-големите отпадъци на поприщата в които са искали да се реализират. Ако реалните професионалисти химици, физици, математици и т.н. не могат да се реализират в тая страна, учителите тря да работят на доброволни начела или да се откажат изобщо. Учителите са хибрид между възрастен човек и дете и служат на децата да се учат, че авторитета на възрастта е измама, и мнението на всеки въжи точно толкова колкото въжи за него си самият.
87
0
 
8
 
! Отговори
Иванова преди 11 години
До SS. Не те знам и не искам да те знам! Ти не си чувал думите 'Знанието е сила', да не говорим, че не искаш да погледнеш по-далеч от пъпа си! Познавам стотици такива като тебе! Цяло чудо е, че човечеството още оцелява! Напук на вас!!!