Родилка почина във Варна, бебето е живо

Не е ясна причината за смъртта, лекарска грешка не е открита
Обновена: 18 май 2013 18:17 | 18 май 2013 17:34,
49
 Родилка почина във Варна, бебето е живо
Снимка: Ройтерс
Родилка почина след раждане В АГ-болница във Варна. Това съобщи д-р Радослав Минков - управител на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов – Варна” ЕООД. 
 
Смъртта е настъпила в сряда вечерта бързо и въпреки усилията на реанимационите и гинекологичните екипи на болницата, не са успели да спасят живота на пациентката. Екипите са действали адекватно по всички правила на подобни спешни ситуации. Лекарска грешка не е открита. 
 
Новороденото е живо. Аутопсията и медицинска експертиза относно причините за настъпване на смъртта ще се изясняват на най-високо ниво от независими експерти от друга болница. 
 
В момента има предполагаеми причини за смъртта, но окончателно мнение по въпроса ще може да се даде след приключване на експертизата, обясни д-р Минков. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Варнародилка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До майкаЕдно време е нямало толкова болести и заради, колкото има днес! Аз съм против раждането у дома, на полето и където и да е извън болницата!
40
0
 
5
 
! Отговори
ЛОРЕТА преди 10 години
УМОРИХА ЖЕНАТА!!!!!!!!!!!!!!!Тук цялата история е изкривена през лекарската призма - нищо ново И НИЩО ВЯРНО!!! Умориха я насила....А ЗА ДЕТЕНЦЕТО СЕ "БОРЕЛИ"....
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 10Ако си млад лекар имаш две възможности.Ако имаш пари или връзки ,да вземеш желаната специалност и да почнеш работа. Или ще станеш като 80% от лекарите -некадърник или ще се опиташ да си гледаш добре работата и шефовете ти ще се опитат да те смачкат, защото кадърни хора не се толерират по правило.Виж как всички т.нар. професори бягат от отговорност за момичето,което убиха в Бургас.Така че избирай втората възможност и стягай куфарите.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спецове Поне 1 път да видите какво е раждане и ще се чудите как лекарите не откачат за 1-2 години Страшно сте умни да пишете тук
37
1
 
11
 
! Отговори
Angry преди 10 години
Редно е да бъдем малко по-толерантни към лекарите. Вярна е че има подкупни, некадърни и т.н и те трябва да бъдат отстранени изобщо като лекари. Но в България има кадърни и отговорни лекари, които обаче не са богове, понякога нещата се объркват както се казва. Как ще накараме младите хора да станат лекари щом като винаги ги обвиняваме и търсим вина. Бог да прости жената, жалко за нея и за детенцето без майка!
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Choveka ne e vsesilen. Bog da prosti jenata i kasmet za detenceto
35
3
 
2
 
! Отговори
TEMIDA преди 10 години
fakt neusporim ,imame mnogo dobri lekari,vseodaini ,chestni,super spezialisti no za sajalenie namirat se i nekadarni , koito sa si kupili visheto obrazovanie, eto do kade ni vodi K O R U P C I A T A saboleznovania na semeistvoto
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ujas i strahotii tolkova omraza bez4oveshtina,dori i v krokodilite gi nqma.
33
6
 
6
 
! Отговори
МВРто преди 10 години
Чакаме Цветанов да излезе в Народното събрание и да обясни причините за смъртта на родилката.
32
0
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Лекарите не са Господ все пак и всеки път когато човек се възгордее Бог му напомня къде му е мястото.Бог да прости...
31
3
 
23
 
! Отговори
имигрант преди 10 години
Нещата наистина се преекспонират. Във всяка държава има и добри лекари има и лоши лекари.В крайна сметка всички сме хора.Аз лично съм попадал на всякакви категории лекари. Попадал съм на много лоши лекари, искали са ми пари на ръка, някои директно са ми отказвали да ме лекуват или ме лекуват по някакъв учебник, колкото да отбият номера. И то не само сега но и при социализма по който някои сега въздишат.Но познавам и много, ама много добри лекари, които спасяват понякога живота на хората.
30
4
 
42
 
! Отговори
До 30 преди 10 години
Моят личен опит е същия. Добро отношение, желание да помогнат въпреки слабата материална база. Не са ме гледали в ръцете и никой не си е искал.Отнасяйте се с лекарите добре и ще се отнасят с вас добре. Отнасяйте се все едно ви дължат нещо и после се чудете защо не ви зачитат.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сократисаз напълно споделям мнението ти. моя опит е същия. наистина ми е чудно, как точно някой ще си поиска пари,ако аз не искам да ги дам!
28
2
 
10
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 10 години
Ще изчакаме Анализа на Лекарите , вече е трудно да се скрие Лекарска Грешка .Още една две години и ще отпадне Корупцията при Лекарите .Вече имаме Гражданско Общество и по-малко Подкупни медии , заради Интернет .
27
7
 
32
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Ми то сий Божа работа бе.Едно време нашта майка умре кога родила сестра ми.Яз я помня горе-доле ам сестра ми отде да я знай горката...То кога една жена ражда винаги е с единият крак отатак...Туй нема са ареса никому ама туй е животат бе-има работи дет никой не може ги променя и кат станат само требва да каже-"Бог да прости" и толкоз.Па кой бил виноват ли?! Ами то за сичко ли требе виноват да има?!Я си натиснете главите надоле и са молете,че ако утре спре Сланцето да грей де ша дирите виновати...
26
5
 
52
 
! Отговори
Сократис преди 10 години
Живея в голям град на България.Лично на мен ми се е случвало да влизам два пъти за кратко в болница,но съм придружавал децата си,много мои роднини и познати когато им се е налагала болнична помощ.По време на обиколките по болниците,НИКОГА не са се отнасяли некомпетентно с мен и близките ми,НИКОГА не са ни били искани пари за каквото и да било и ВИНАГИ лекарите и целият персонал са били изключително внимателни за което им БЛАГОДАРЯ!Има хора които са си невежи и вечно неблагодарни към лекарите...
25
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според лекарите "Стават такива неща, ние не сме виновни". Това е най честото оправдание на наще лекари.
24
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
HORATA UMIRAT I NIKOGA NQMA LEKARSKA GRESHKA.ZASHTO LI???
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BAS DARJA CHE PAK NQMA LEKARSKA GRESHKA SPORED "LEKARITE"...........
22
10
 
4
 
! Отговори
iuoo преди 10 години
До до 10po dobre na veterinar da otida otkolkoto na lekar v stara zagora samo pisarite ostanaha

Спонсорирани публикации