BG драма! Семейство разсинови дете на третия ден

Майката така и не успяла да го припознае като своя рожба
31 май 2013 19:48,
49
BG драма! Семейство разсинови дете на третия ден
Снимка: Булфото

Регистриран е случай на разсиновяване във Варна, обяви Павлина Христова, главен експерт в Регионална дирекция за социално подпомагане във Варна.

Детето е тригодишно, а майката не могла да го припознае като своя рожба.

Това станало на третия-четвъртия ден, след като преминала процедурата. Детето е било върнато отново в социален дом.

"Има тенденция по-малко родители да изоставят децата си след раждането им, благодарение на отделите за закрила на детето, които извършват превантивна работа с бъдещите майки", коментира Христова.

Само в морската ни столица 43 жени са били убедени да не изоставят бебетата си през 2013 г.

В специализираните домове за отглеждане на деца без родителски грижи в областта сега са настанени общо 258 дечица.

По думите й най-тежък е проблемът с децата с тежки увреждания. Въпреки това от началото на годината има три осиновени деца – две сестрички на 14 и 15 г. и друго – на 4-5 годинки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
edi преди 10 години
До АнонименКакво толкова странно има ли?! Това да имаш дете не е като да си вземеш тамагочи. И щом си минал през целия ад на процедурата по осиновяване би следвало малко поне да знаеш за какво иде реч, а не след 3 (три!) дена да решиш, че , видиш ли, няма да се справиш. Да не дава господ някой ден да имат собствено дете, че на третия ден ще се окаже в институция, защото мама не е успяла да се наспи полагащите й се 8 часа... Аман от ***!
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво толкова стрнно има.хората са решили,че просто няма да се справят.но наистина ,когато една рааботеща майка роди второ дете,няма начин да ,,върне обратно ,,детето,макар че се оказва,че това е прът в колелата на кариерното и и мтериално развитие и доста трябв да погладува,з да си стъпи отново на кракта.въпрос на приоритети и въпро на това,дали майката разсъждава от егоистична или алтруистична гледна точка.
32
2
 
11
 
! Отговори
майка преди 10 години
СЕЗИРАЙТЕ ИНСТИТУЦИИТЕ!!! ХВАНЕТЕ ВАРНА ПРИМОРСКИЯ ПО IP -то!!!!ДЕЙСТВАЙТЕ ТАМ ИМА 13 ГОДИШНО ДЕТЕ НАСИЛВАНО ДВЕ ГОДИНИ !!!ПОМОГНЕТЕ НА ДЕТЕТО !КЬДЕ Е ПОЛИЦИЯТА?!ТУК САМО ДА НАПИШЕ ТАКОВА НЕЩО И ПОЛИЦАЙТЕ ВЛИЗАТ ДО ЧАС В КЬЩАТА МУ!!!И ОТИВА В ПАНДЕЛАТА,САМО ЗА СЬУЧАСТНИЧЕСТВО!АЛОООО, БЬЛГАРИЯЯЯЯЯЯ, НАСИЛВАТ ДЕЦАТА ТИИИИ!!!
31
3
 
16
 
! Отговори
до Приморския преди 10 години
Приморски, ти си болен мозък.Знаеш ли като ги хванат и осъдят такива като тебе и твоя авер, че в затвора много ще ви се радват и ще ви *** със преференции... Пандизчиите може да са всЕкАкви, но не обичат такива като тебе и авера ти. Приготвяй се психологически. Вначалото ще те боли малко,но после ще свикнеш. Кажи и на твоя човек да знае.
30
1
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Жалко за нещастното детенце!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кат не моеш нещо не го праи бе!
28
6
 
9
 
! Отговори
очевидец преди 10 години
Не мога да съдя семейството.Не знаем какви са обстоятелствата.Първо са в стрес защото обществото гледа много злобно към младите семейства,които нямат деца,а им върви кариерата.Те са обвинявани,че са кариеристи,гледани са накриво,дори и обиждани.Постоянно са питани едно и също.."Вие деца не искате ли"?Ами искаме.Не знаете каква е цената и изпитанията.Но Бог е милостив.За всеки изпитанията в живота са различни,но човек не бива да се отчайва и да губи вяра.P.S. Не се поддавайте на провокации
27
3
 
8
 
! Отговори
OllO преди 10 години
До Варна ПриморскиДай нещо координати! Виж колко мераклии има тук. Ше уредим работите...
26
1
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
Като пишеш (явно не от компа) -- задържаш буквата "Ь" и ти излиза "Ъ".....
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
си е ***. Все още си блъскат главите с него
24
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо не се споменава в статията от какъв етнос е било детето? И стига сте ми се правили на много хуманни и разбиращи - кой осиновява дете с някакъв недъг? Такива деца са обречени да стоят по домовете, а що се отнася до конкретния случай вероятно става дума за *** с типичния си манговски манталитет и жената просто е видяла, че няма смисъл. Мои познати си осиновиха *** и то им съсипа брака като се пропи, започна да краде и продаде всичко. *** си е до гроб, няма оправия и НЕ Е до възпитание!!! Държа да отбележа, че тези мои познати бяха уважавани хора с добри професии, но ***
23
4
 
17
 
! Отговори
майка преди 10 години
Варненския, ще те издирим!
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Takiva kato tebe kato zaigrae buhakata ne im znajat tolkova ustite...togava zvilish kato kon nali?
21
4
 
8
 
! Отговори
Do Varna Primorski преди 10 години
Varnenski tejko detsvo si imal a???
20
10
 
23
 
! Отговори
7 преди 10 години
ДО ВАРНА ПРИМОРСКИ!АЛО, АЗ СЬМ МАЙКА НА НАСИЛЕНО ДЕТЕ!!! И САМО ТИ КАЗВАМ---- СЬС ЗЬБИ ЩЕ ТЕ РЬФАМ ГАД МРЬСНА!!!ДЕТЕТО МИ ЕДВАМ НЕ УМРЯ!!!ОХ, САМО ДА МИ ПАДНЕШ ТИ И АВЕРЧЕТО ТИ!!!! МАЙКИ ПОДКРЕПЕТЕ ГОРКОТО ДЕТЕ, БОЖЕ, НЕКА СЕ ОБАДИМ В ПОЛИЦИЯТА!АКО НЕ АЗ ЩЕ СЕ ОБАДЯ ОТ ТУК ОТ АМЕРИКА!АХ,ГАД МРЬСНА.ДА ИЗГНИЕШ ДАНО!!!!
19
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая е неква разглезена кифла, как ше върнеш детето бе , тва да не е це класа?!
18
14
 
40
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До АнонименКакво ли, *** си остава *** без значение кой го е възпитал, къде е живял и ....Един ден *** кръв ще му проговори
17
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АКО РОДИШ ДЕТЕ,ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА,НЕ МОЖЕШ ДА ГО ВЪРНЕШ.Е З ТВ ГОСПОД НЕ И Е ДАЛ ДЕТЕ.
16
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали казаха, че е от Добрич случая - майка разсиновила дете, защото плачело и пречело да гледа кучето си. Приятелите ни си осиновиха ромче преди 2 години и много си го обичат. Бългрчета за озиновяване няма,какво като е ромче?
15
6
 
44
 
! Отговори
Вие що за хора сте? преди 10 години
До Варна ПриморскиА къде спи администратора на сайта, след Вашия коментар да сезира институциите, които трябва по IP-то!!!