Още търсят кой извади Ботев от учебниците

Проверката ще приключи тази седмица, увери министър Клисарова
95
Още търсят кой извади Ботев от учебниците
Анелия Клисарова обеща да оповести резултатите от проверката. Снимка: БТА

Резултатите от проверката по случая с проекта за промяна на учебните планове и програмата по български език и литература още не са готови. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, цитирана от БТА.

Тя добави, че тези резултати ще бъдат представени на нарочна пресконференция през тази седмица.

До проверката се стигна, след като лично просветният министър разясни как се обмисля романът "Тютюн" на Димитър Димов да отпадне от учебната програма и да бъде заменен с "Осъдени души", a учениците няма да учат някои от емблематичните стихотворения на Христо Ботев, а ден по-късно тя обяви, че всъщност ще уволнява "виновните по случая с проекта за промяна на учебните планове".

Още по темата

Намерението на кабинета за програмата по литература в родното школо беше посрещнато с бурно неодобрение в социалните мрежи и може би това стана и причината проф. Клисарова да размисли.

„Докато аз съм министър, няма да позволя от програмата по български език и литература да отпадат произведения на български класици”, отсече тя и разпореди проверка, която да установи как е разработен проектът, кой го е подписал, на какъв принцип е решено кои произведения да отпаднат и кои не, на каква стойност е той и кой е взел парите за него. Тогава министър Клисарова заяви също, че след проверката "ще уволни виновните и ще даде пресконференция по случая".

Попитана днес от журналисти дали ще има уволнения по случая, министър Анелия Клисарова отговори: "Нека да приключи проверката, всичко ще знаете и ще кажем".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
20
 
! Отговори
аС преди 10 години
Някой небългарин ще да е ...То е ясно ....
44
2
 
17
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 10 години
тези политици са продукт на ГМО
43
0
 
19
 
! Отговори
rtrtrt преди 10 години
Подсказвам -ДОГАН
42
1
 
1
 
! Отговори
skitnik32 преди 10 години
До asdfizwinqwai ama ti kade jiwee6? towa we4e se slu4i. i na levski posegnaha komuno-turcite mama im izedni4eska.....
41
2
 
1
 
! Отговори
skitnik32 преди 10 години
До Анонимен39zakasnql sine utre - "w4era"
40
1
 
19
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Тука е БЪЛГАРИЯ ! Официалният език е българският ! Официалната писменост е кирилицата ! Що за *** проекти се допускат в образованието само и само да се вземат едни хонорарчета?!Българската образователна система трябва да е стабилна и БЪЛГАРСКА за дълъг период от време ,защото постоянната промяна води до дебългаризация на цели поколения българчета....."И ний сме дали нещо на света!"........
39
1
 
26
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Абе тез хора само чекаха да ги турят на бюрата и почнаха са напреварват кой по-големи такова ша изръси бе...Па веднага са сетиха и за турския да учат в школото и на Ботьов песните да махат,та и онуй дет ний най-мило...Опълченците на Шипка-Свободата бе...и туй им са виде обидно на некой...Ама тез хора ачик искат дръво да ядат,па после скимтят,че хората ги плюват...Айде мащайте я таз оти сигур у тех шалвари носи,па може и в школото да ги тури за униформа...
38
2
 
17
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Как кой , Мукадес Налбант се казва туркинята дето е къртицата в министерството ?!
37
4
 
1
 
! Отговори
Дянков преди 10 години
Аз извадих Ботев от учебниците,щото се падна в 20% ДДС,а него го прибирам!
36
1
 
13
 
! Отговори
asdf преди 10 години
***,посегнете и на дякона Левски и Бог ми е свидетел,че на тази лелка,ще и се случи случка.
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето за това, че изхвърлиха Ботев от училище трябва да излетят, като тапа от шампанско от политиката. Те утре и Левски ще обявят за терорист "*** смотани"
34
0
 
16
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 10 години
.." бой за ЧЕСТ и СВОБОДА .. МИЛА РОДИНА ... " !!!
33
0
 
18
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 10 години
" боят настана , тупкат сърца ни , ето ги близо нашите душмани " !!!
32
0
 
4
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
kakvo tyrsiat to se vijda na snimkata koi e 4oveka
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЯ Е МНОООГ ЗЛЕ ГОРКАТА
30
0
 
26
 
! Отговори
потрес преди 10 години
Уважаеми съграждани, представяте ли си за какво неописуемо безхаберие става въпрос, щом може да се правят такива кардинални промени от национално значение без дори да се знае кой реално ги прави.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама тази не е в час .... като цялото им правителство и цялата им партия...
28
2
 
3
 
! Отговори
решение ли е,или да? преди 10 години
Мммм дааа...Я вижте колко добре се нареждат нещата?Какво ни пречи кабинета Орешарски,щом можем да му влияем чрез протестите?Та нали,там трябва да стоят определени хора,които да изпълняват законите?Не ги ли изпълняват-смяна! Дотогава,докато случим на кадърни и можещи!Иначе,отриваме от избори в избори,а при този изборен закон,конфигурацията на един бъдещ парламент няма да се различава съществено от сегашния! И тогава,защо ручаме жабетата,а?Нека да мислим,а не да ни водят разни партийни емоции!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pri Sergeq vsi4ko e skrito nikoi ni6to ne znae
26
1
 
32
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 10 години
Ще търсят още кой е виновен? Да и подскажем тогава - тя самата е виновна. Тя го утвърждава решението, а кога и койи го е предложил е вътрешен въпрос и не ни интересува. Да си го търсят и наказват вътрешно. Пред народа отговорната е тя - ако не и ясна отговорността и кой е Ботев - да изчезва веднага - не е за този пост.