Още търсят кой извади Ботев от учебниците

Проверката ще приключи тази седмица, увери министър Клисарова
95
Още търсят кой извади Ботев от учебниците
Анелия Клисарова обеща да оповести резултатите от проверката. Снимка: БТА

Резултатите от проверката по случая с проекта за промяна на учебните планове и програмата по български език и литература още не са готови. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, цитирана от БТА.

Тя добави, че тези резултати ще бъдат представени на нарочна пресконференция през тази седмица.

До проверката се стигна, след като лично просветният министър разясни как се обмисля романът "Тютюн" на Димитър Димов да отпадне от учебната програма и да бъде заменен с "Осъдени души", a учениците няма да учат някои от емблематичните стихотворения на Христо Ботев, а ден по-късно тя обяви, че всъщност ще уволнява "виновните по случая с проекта за промяна на учебните планове".

Още по темата

Намерението на кабинета за програмата по литература в родното школо беше посрещнато с бурно неодобрение в социалните мрежи и може би това стана и причината проф. Клисарова да размисли.

„Докато аз съм министър, няма да позволя от програмата по български език и литература да отпадат произведения на български класици”, отсече тя и разпореди проверка, която да установи как е разработен проектът, кой го е подписал, на какъв принцип е решено кои произведения да отпаднат и кои не, на каква стойност е той и кой е взел парите за него. Тогава министър Клисарова заяви също, че след проверката "ще уволни виновните и ще даде пресконференция по случая".

Попитана днес от журналисти дали ще има уволнения по случая, министър Анелия Клисарова отговори: "Нека да приключи проверката, всичко ще знаете и ще кажем".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зам-министърът на обр. в служебния кабинет Мариана Банчева:По време на служебното правителство аз подписах проектите на учебните програми, с което те бяха качени на сайта на министерството, за да могат да бъдат обществено, публично достояние. Това, което аз направих е всъщност, че поех изключителната политическа отговорност да се доверя на тези хора, които са работили и които са решили и са имали куража да представят своя продукт. Не съжалявам за това си решение. Не съжалявам за това решение.
4
4
 
22
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Е как кой го е подписал?! Министърът на образованието го е подписал.Отгоре пише Утвърждавам:Министър на образованието: еди кой сиподпис и печат на министерството.Така пише на всяка програма, ако "другарката" Клисарова не знае, какво прави в министерството, вълна ли чепка?Министерските места с лотария ли ги раздава Станишев, че са така объркани, "другарко" Клисарова ?
3
4
 
28
 
! Отговори
N преди 10 години
То е ясно кой го е махнал Ботев от учебниците,ей тези същите които дадоха властта на *** от ДПС и искат да наложат да се изучава задължително турски език,мама ви ***.Колко *** и недодялан трябва да си,че да им имаш доверие.
2
5
 
38
 
! Отговори
Свобода! преди 10 години
Е нали Клисарова го беше избрала единодушно с 450 учителя, това беше официално изявление!
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще търсят и няма да го намерят,защото е "наш" човек.