Хлябът поевтинява с 15 на сто

Причината са ниските цени на жито от новата реколта
15 юли 2013 07:09, Елка Василева
24
Хлябът поевтинява с 15 на сто
Снимка: архив, Булфото

Заради ниските цени на житото от новата реколта хлябът трябва да поевтинее между 10 и 15 на сто, прогнозира шефът на браншовата организация на хлебопроизводителите и сладкарите в Добричка област Тошко Няголов. В момента цената на тон пшеница е доста под миналогодишната, пише „Монитор“.

Житото се търгува между 300 и 310 лева, а това на практика означава, че и цената на брашното ще бъде поне със 100 – 150 лева по-надолу, става ясно от разчетите на специалиста. Брашното е основна суровина и влияе най-много на стойността на хляба, затова неговото поевтиняване с около 20 на сто веднага ще се отрази и върху крайната цена на хляба.

Още в началото на тази седмица ще има нови цени на брашното на пазара, смята Няголов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: хлябценажито
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Никой не е по...голям от хляба,който е на 30 хиляди години.Само не се знае тези...меки кифлоподобни смеси,които продават масово сега,дали са...хляб.С 2 филии истински хляб може да се нахраниш.Всеки сам да прецени,какво яде и дали е качествен продукт.
1
0
 
30
 
! Отговори
1 преди 10 години
А дано...ама надали...То сега хляба е скъп защото консервантите, подобрителите и останалите *** ,които слагат в него са скъпи....ако беше от брашно и мая , като едно време, щеше да струва на половина...В тази държава всичко е менте, и хляба и салама и бирата и....властта, но те ще ни надживеят, защото нямаме воля да ги игнорираме и да не ги купуваме,а ги купуваме защото сме бедни и търсим най-евтиното,а то винаги е менте....Та така...

Спонсорирани публикации