Пиша тройка на кабинета заради психическата им издръжливост

Константинов: Партиите не желаят да променят изборната система
Обновена: 6 сеп 2013 09:53 | 6 сеп 2013 09:50, Веселина Йорданова
65
Пиша тройка на кабинета заради психическата им издръжливост
Михаил Константинов. Снимка: архив, БулФото

Писах много нестабилна тройка на правителството главно заради психическата им издръжливост. Така проф. Михаил Константинов коментира първите 100 дни на кабинета „Орешарски” пред Нова телевизия. По думите му управляващите са подложени на огромен стрес и в момента си рушат здравето. Той дори каза, че му е мъчно за тях.

Според проф. Константинов е дошъл моментът, в който всеки трябва да отстъпи, защото иначе няма как да се обединим, а това ни е много нужно.

По думите му положението на хората няма да се оправи веднага, икономиката пък е твърде инертно нещо, за да стартира от днес за утре. „Българската икономика трябва да се оживи, да се определят националните приоритети и да помогнем на тези клонове, които считаме за перспективни”, смята той. Според Константинов битката с монополите се води бутафорно.

По думите му има три варианта за нова изборна система. "В два от тях се предвижда да има мажоритарен избор на половината от народните представители. Това означава смяна на елитите. Управляващи и опозиция са единни в своето нежелание да променят системата“, коментира той.

„Депутатът ни мисли, че е в Народното събрание до живот. Принципът трябва да е следният - отиваш в парламента за 4 години, свършваш някаква работа и си заминаваш", допълни проф. Константинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: михаил константинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
58769 преди 10 години
И аз го слушах сутринта. Каза нещо много вярно. От всички социални пакети на правителството 90% отиват при братята роми. Някой да оспори това ?!!! Или докато двама се карат , 3тия печели (в случая пак джипситата). Е докога бе народе глупав?!!! Безработната и НЕУКА *** взема повече помощи пред работещата за 360лв българка. Живея на центъра на Пловдив. Половината млади *** от Аджисана не могат да вържат 2 приказки на български, ама помощи бол...... Айде събудете се вече...........
51
2
 
2
 
! Отговори
damata преди 10 години
Дятка, ти не си никакъв професор, ами само кълвеш инфо от тук от там.Твоето мнение никой не го интересува, защото си безпринципен и зависим човек.Тази идея за четиригодишен мандат без право на повторение го има в най-голямата комунистическа страна и тя е Китай -така че нищо ново под небето, а до това че в държавата нищо не работи нито икономика, нито селско стопанство ти сега ли се сети ,че държава без структура не може в противен случай тя е пред загиване?Айде до скоро и ако можеш помисли
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еей, подобие на *** , не пищи на никой оценки , че не ставаш и за ***
49
6
 
6
 
! Отговори
ashkolsun преди 10 години
Кои дъ фак си ти бе, ***, че да раздаваш оценки под път и над път ????? Същия самовлюбен пуяк като идола си Буда. Аман от медиини *** !!!!
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя агентгоцечовек стана голям гербер бе?Ако не беше Георги Първанов да ти напълни гушката щеше да си караш на мижавата си заплатка!Аз невярвам на хора които веднъж вече са си продали дупето за пари на комунистите!
47
3
 
12
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
Този пишман- "професор" предсказа преди изборите, че БСП ще получи катастрофален резултат!!! Помните ли!? Позна като с пръст в ***! Голям "професор" голяма работа! Абе мушморок, като си толкова умен защо не кажеш на твойте господари да спрат с простотиите си?
46
3
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До владетеля:По кротко пич, някой инфаркт ще получиш. Това че си *** който не си мърда пръста да си подобри живота не ти дава право да плюеш тези които го правят. Колкото до народно избраните депутати май-много слушаш Кутев и Манолова. Депутатите висят на зъби от гредата на властта от ден първи. Да не говорим, че само простотии вършат. Мисли преди да говориш, ако пък не можеш - не говори.
45
7
 
13
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТОЗИ НЕ Е ДОБРЕ.ТЕЗИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ В МОМЕНТА И СА ДЕПУТАТИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НАРОДА ГИ Е ИЗБРАЛ,А ТЕЗИ КАТО ТОЗИ ГОСПОДИН И ТЕЗИ КОИТО ПРОТЕСТИРАТ НИКОЙ НЕ ГИ Е ИЗБРАЛ И ЗАТОВА САМО ПЛЮЕ И СЕ ЧУДИ В КОЯ ДА СЕ ОТУРИ И ДА ВРЕДИ НА БЪЛГАРИЯ.ТАКИВА КАТО ТЕЗИ КОИТО СЕГА ПРОТЕСТИРАТ НЕ СА НА РАБОТА И ПО ЦЯЛ ДЕН ВИСЯТ КАТО *** ТАМ ,ГРАЧАТ И КРЕЩЯТ КАТО ЯТО ГАРВАНИ.СИГУРНО ЗА ТОВА ИМ ПЛАЩАТ,СЪЩО И НА ТОЗИ КОНСТАНТИНОВ ПЛАЩАТ И ТО КУП ПАРИ.ЗА ХОРАТА НЯМА ХЛЯБ ,АМА ЗА ТЯХ ИМА КУПИЩА ПАРИ.
44
7
 
5
 
! Отговори
баба Пена преди 10 години
Здравейте професор Мишо ! А на нашия 23-годишен преход каква оценка бихте писали? Очаквам вашето мнение, защото Вие сте най-умния българин днес- с най-високо IQ и затова Станишката и сие ви завиждат много -тея скапани ***...Но понякога и Вие се ...поизхвърляте..
43
7
 
13
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Пиша "6" на Михаил Константинов единствено заради вчерашнота му изказване, в което чух следното: " Глупакът е човек, който иска да навреди на другите, но всъщност вреди на себе си." / цитат по памет/Да, това правят повече от 2 месеца викащите оставка, а най -вече Бойко Борисов - той вреди на собствената си партия.
42
11
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Много бих се радвал, ако им "разрущим здравето" поне.Изглежда друго не може да им направим.На политиците ни нищо хубаво не искам да им се случва, толкова са ми омразни и долни.
41
8
 
17
 
! Отговори
Да бе да преди 10 години
може да е професор, но е един от не професорите, с титли. Слушах го сутринта. не говори като професор, о като Бойко.
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоз пък кой е?
39
1
 
11
 
! Отговори
ACID преди 10 години
"Пиша тройка заради психическата издръжливост"Това ми напомня ми за университета :)
38
18
 
19
 
! Отговори
5 преди 10 години
Това не е психическа издръжливост, това е най-висша форма на наглост!!!
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Депутатът ни мисли, че е в Народното събрание до живот. Принципът трябва да е следният - отиваш в парламента за 4 години, свършваш някаква работа и си заминаваш", допълни проф. Константинов. Към този коментар бих добавил и една реплика на Гацо Бацов, отпреди 3-4 години, на въпроса кога ще се оправи тая държава.Беше нещо от типа на: "докато всеки ден по един министър, депутат, кмет или общинар не започнат да обличат моряшка фланелка на обратно райе, няма да се оправиме". Май му дойде времето
36
2
 
5
 
! Отговори
Galcho преди 10 години
Tozi vinagi i na vsiaka mandja e merudia.Mnogo strada gorkia che ne e parva pista!Pak na vsichko otgore e i groznik.Stiga ste go fiksirali ,che decata se streskat!
35
13
 
17
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
ТРОЙКА..... ама шведска БСП, ДПС и Атака с водещата роля на ДПС.....
34
19
 
16
 
! Отговори
A преди 10 години
Тоя бил професор ....,,,,Ама кой си ти да даваш оценки бе шугльо.
33
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TO PAK KOI SI DA PI6E6 OCENKI PODAL GERBERIST I DUHLU MAR6 OT KORABA