Ходиш на „София Прайд”- затвор и глоба

„Атака” иска санкции за показване на хомосексуална ориентация
190
Ходиш на „София Прайд”- затвор и глоба
Снимка: Булфото, архив

"Атака" предлага лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба от 5 хиляди до 10 хиляди лева за публично демонстриране на хомосексуална ориентация или принадлежност. Вчера депутати от партията са депозирали в деловодството на парламента законопроект за промени в Наказателния кодекс, с които се регламентират санкциите, съобщава пресцентърът на националистическата формация.

Предложението е за добавяне на нов член - 155в : "Който манифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация и интернет, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева."

"Атака" за пореден път изразява недоволство от днешния гей парад в столицата, организиран за шеста поредна година.

"Това чуждо на националните ни традиции и морал уродливо явление, се състоя за пръв път през 2008 г. и оттогава до днес се провежда без никакъв адекватен отпор от страна на държавните институции", се казва още в разпространеното до медиите съобщение.

В партията са притеснени и от идеите на хомосексуални активисти за легализиране на бракове между еднополови двойки и осиновяване на деца от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
13
 
! Отговори
факт преди 10 години
Всяка забрана подтиква към омраза и насилие..
9
6
 
25
 
! Отговори
мари преди 10 години
гейове винаги е имало и ще продължава да има!Нека си правят в леглото каквото си искат,но тези демонстрации са излишни,не искам да ми се натрапват с това.В историята има много велики мъже хомосексуалисти,но не съм чувала да са ходили на паради.А относно закона,няма как да стане това.Не искам това да го гледа 5-годишната ми дъщеря!!!
8
4
 
17
 
! Отговори
Тялото преди 10 години
Далеч съм от идеята че хомосексуализма е нещо нормално - не е. Но също и така смятам че е вродено, а не въпрос на избор. Винаги си е имало някакъв % обратни, никакви закони няма да променят това. А някои уж нормални люде прекалено много се вълнуват от гей въпросите. Доста са случаите, в които точно такива се оказват скрити хомо-та.
7
5
 
17
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Явно няма значение, дали идеята е хубава и за какво е статията. Важно е да напсуваме Сидеров и толкова. Някои от вас са си платени явно. Кристина не е нормално да ни обясняват, че да си обратен е в реда на нещата и в това няма нищо лошо.
6
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно подкрепям АТАКА в случая! Тия гейщини ще спрете да ни ги навирате в лицата в центъра на София
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ха сега де... ами ако Доганя пак налита да салува Сергея?
4
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е нормално този който се е надупил на турците да ми говори против гейове
3
12
 
40
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
1 ето за това тоя народ е зле. Защото идеята.била хубава, яма от Атака идвала. Ако една идея е хубава и се превърне във факт, ащо ти пука от къде идва?По-гнусна снимка нямаше ли?
2
10
 
43
 
! Отговори
ivailo1403 преди 10 години
Няма значение от коя партия е предложението -подкрепям го.
1
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
добро като идея, ама предложено точно от атака...