Протест се обяви против продажбата на земя на чужденци

Граждани се събраха пред МЗХ
3 ное 2013 19:10,
16
Протест се обяви против продажбата на земя на чужденци
Снимка: архив Булфото

Десетки протестиращи се събраха пред Министерството на земеделието и храните в подкрепа на моратиума за продажба на земя на чужденци до 2020 година. Те настояват за национален дебат за земята, се посочва в декларация, която протестиращите разпространяват.

Те издигнаха плакати: „Не сме дали разрешение да я продавате”, "Земята - българска не си продавам, тя ми е безценен дар от Бога". Някой държаха български знамена.

Декларацията гласи още: „Нека дребните, средните и едрите фермери седнат заедно с юристи и учени, нека от този дебат искрализират законови формулировки и те бъдат приети от парламента веднага”. Сред основните искания е - да бъдат променени всички наредби, отнасящи се за продажба на българска земя така, че да са в защита на българските земеделци и да не бъде позволено на юридически лица да закупуват българска земя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
макето преди 10 години
ора луди ли сте бре ке я дадат на сирийците и сека друга *** ке минат 10-20 годин и ке има места дека християнин не миже да стъпне това е новата геополитика изкована за 23 години от секакви продажници начело с Костов и ся подкрепена от Кристалинка
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който няма земя ще умира от глад.Петрола и газта ще привършат и не се ядат.За това всики търсят земя.
13
3
 
0
 
! Отговори
barter-a преди 10 години
Zamenqm 10dka niva(silistrensko) za 100 kila rikia.
12
1
 
0
 
! Отговори
НРБ преди 10 години
Земята трябва да е за Българите но трябва да оставим министрите на земеделието да си свършат работата не само за продажба на земята а и за недопускане нейното разхищение ето хронология по политиката за опазване на земята: 1988 министъра на земеделието и горите Алекси Иванов внася в МС проект за забрана 1 2 и 3 кат земя да се ползва за строителство и правителството го глсува , 1995 МС приема предложението на министъра на земеделието и хран промишленост Васил Чичибаба за реформа в закона за земята, 2008 приема се от МС предложението на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов за запаз
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега искат и без пари да изкупят хубавата ни земя. Българина е извън всякаква класация с доходите които получава и това означава, че политиците ни разпродават държавата, както всичко от 25 г. насам. Тази наглост с БГА"Балкан" сега ще се повтори със земята. Ще се продаде за жълти стотинки ще се съсипе и после ще ни осъдят за милиони в Страсбург.
10
7
 
10
 
! Отговори
чичо преди 10 години
до Piter Ей умнико загрижен, продай си земята, къщата , че и жената, но за нашата земя не се грижи. Като си толкова свестен , защо не вземеш и ти земя и да демонстрираш европейско земеделие. Пък ние тогава ще поумнеем, ще се превъзпитаме и ще си продадем земята на европееца със звучното европейско име Хасан.
9
6
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААА... преди 10 години
СВИРЕНО Е ВЕЧЕ ,ДРУГАРИ....АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА --ПЛАЩАТЕ МИЛИОНИ ЕВРО ВСЕКИ МЕСЕЦ!!ДА ВИ Е ЗДРАВЕ!Навремето взехте на хората земите --сега ще вземат вашата...!СЪС ЗЕМЯТА ПОЧНАХТЕ ---С НЕЯ ЩЕ СВЪРШИТЕ ,ДРУГАРИ !..И ДА РЕВЕТЕ И ДА СЕ ТРЪШКАТЕ , И ДА СТАЧКУВАТЕ --ОБРЕЧЕНИ СТЕ!!!!КРАЯ ВИ ДОЙДЕ!!!!
8
2
 
6
 
! Отговори
marsian преди 10 години
До АнонименЕто на такива псевдо патриоти много им се смея .Колите им BMW ,телефоните им Iphone ,обувките им NIKE .Що не купувате българското бре "патриоти"?
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дава,не дава,марсианците да вървят на марс,а *** в америка.
6
2
 
8
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Не я продавайте тогава .За неразбралите -закона не задължава да продавате земята си ,а дава право за това .
5
2
 
10
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Не я продавайте тогава .За неразбралите -закона не задължава да продавате земята си ,а дава право за това .
4
4
 
5
 
! Отговори
Piter преди 10 години
А защо Др.Ботев да не се продава????За да не ви конкурират в собсвената ви страна,за да не видите на място как трябва да се грижите за нея ли??А да си продавате мизерните селски имоти и кущина баснословни цени е нормално,да сучете /и крадете/помощи по всякакъв начин от ЕСможе и може да стои необработваема без да носи някакъв дохот е добре нали???И данък земя нулев нали.You Fuking,Fuking /komunistiqeski/Wanker!!!!!
3
4
 
10
 
! Отговори
ginka преди 10 години
ne trqbva da se prodava na 4uwdenci rodnata ni zemq
2
9
 
10
 
! Отговори
чичо преди 10 години
Голямата измама: Българската земя не се обработва и за това трябва да се продава, а България е на второ място по използване на обработваемата земя след Италия.
1
9
 
21
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Естествено, че не трябва да се продава!