"Доброволческите отряди лесно излизат извън контрол"

Усещането да си силен е като наркотик, обяснява специалист
28 ное 2013 07:24, Петя Славова
47
"Доброволческите отряди лесно излизат извън контрол"
Снимка: Булфото

"Доброволческите отряди лесно излизат извън контрол и трудно се разпускат", предупреждава в интервю за "Дневник" Антонина Желязкова, социален антрополог. Тя отбелязва, че доброволчески формирования, като националистическите патрули бързо се превръщат в неконтролируеми.

"Научих, че прокуратурата и полицията ще предприемат строги мерки, за да спрат действието на тези по своето естество щурмовашки отряди. Опасявам се, че се забавиха това трябваше да се пресече в зародиш. Много труден е етапът на тяхното възпиране и разпускане.

Усещането, че си силен, безнаказан и всяваш страх, е като наркотик. Тази зависимост ще премине през етапа на нелегалност, така че МВР и прокуратурата ги чака тежка работа. Законът забранява политически партии и движения да имат бойни отряди, би трябвало да се преразгледа регистрацията на партийните инициатори, а обществото е длъжно да ги бойкотира в името на общата сигурност", смята Желязкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 10 години
Мутрите зад правителството ги е страх, че хората вече не са овце, не могат да бъдат лъгани като с фалшивия преход и имат намерение да се защитават.
36
0
 
3
 
! Отговори
nayna преди 10 години
До Обичащ Страната Си.izglegda samo na bulgarite v BULGARIA ne im e pozvoleno da se dvigat v grupi. A na granicata gi posrestat s hlqb i sol.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като полицията не си върши работата (събрали са ги всичките на седянка пред парламента) има необходимост от такива отряди, иначе в София ще настане хаос ...
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички фашисти бързо влизайте в сапунерките!
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
селяни, като скачате срещу другите националности после да не се чудите, че европейците ви мразят и ви смятат за скотове. вие сте си такива, както мериш, така и теб ще мерят. не може да искаш да те смятат за човек в европа, а ти самият да не смяташ различните за човеци. *** долни, всички псевдо националисти скачате за кокала!!!! *** долно! ***!
32
4
 
5
 
! Отговори
тройка преди 10 години
Антонина Желязкова--тая разбирачка искам да и направят една сирийска тройка в Овча-купел да я видим след това
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много ми пролиюат на смотани хитлеристи. бааа яматките. пак за кокала и те скачат....
30
1
 
4
 
! Отговори
akud преди 10 години
тази *** знаели какво е изобщо щурмовашки отряд
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2 През 1987 година публично се противопоставя на т. нар. възродителен процес. Съучредител на Русенския комитет и Клуба за подкрепа на гласността и преустройството в България. Един от учредителите на Комитета за национално помирение в края на 1989 До 1991 г. работи в Института по балканистика към БАН От 1990 до 1993 г. е експерт по етнически и религиозни проблеми на президента Желю Желев За известен период от време е член на борда на директорите на Американския университет в Благоевград Уча
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1д-р Антонина Желязкова През 1975 г. завършва специалност източни езици в СУ "Св. Климент Охридски" През 1981-1982 г. специализира история на балканските страни През 1983 г. защитава дисертация за история на "Етнорелигиозните промени в някои западнобалкански провинции на Османската империя през XV-XVIII век" През 1986 г. специализира в Института за изследване на Изтока в Москва и Ленинград
27
8
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Аз искам някой да ми обясни въз основа НА КОЙ ЗАКОН се създават тези паравоенни групировки и КОЙ плаща хонорарите на тези лица, които се саморазправят с гражданите.
26
0
 
2
 
! Отговори
dsda преди 10 години
Хаха, поне грамотно да го беше написал...
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Доброволческите отряди лесно излизат извън контрол и трудно се разпускат", предупреждава в интервю за "Дневник" Антонина ЖелязковаТова е жената, която беше назначена да развъжда *** в България. Ега ти експерта!?!При това, по времето на социализма (при Тодор Живков) имаше доброволни отряди и нямаше никакви проблеми с тях. Как сега изведнъж те взеха да стават проблем?!?Просто такива отряди явно пречат на задачите, които са поставени и за които е платено на госпожата.
24
3
 
4
 
! Отговори
Грее чифутска звезда преди 10 години
Петя Славова - Еврейският език и в превод е език на омразата. Когато ратуваш за мултикултура обяви принадлежността си.
23
2
 
10
 
! Отговори
до А.Желязкова преди 10 години
Аз няма да ги бойкотирам.Довечера ще изляза да ги почерпя с топло кафе.И одобрението ми към тях е разбираемо.Но,др.Желязкова,защо закона не забрани и политически партии да имат телевизии,вестници,сайтове?ЗАЩО?А, усещането,че са силни,безнаказани и всяващи страх не е ли наркотика на престъпниците в парламента и на пазещата ги "милиция"?Гледай си субсидията и не казвай на хората,какво са ДЛЪЖНИ да правят?
22
1
 
8
 
! Отговори
hes преди 10 години
Защо никой не поставя въпроса къде отиват парите от данъци и защо полицията не си върши работата, за която се събират тези данъци, аблокира ценъра на София, възпрепятства свободното преминаване, подлага гражданите на "проверка на документите", за да ги допусне да си отидат до домовете? Пазят шепа узурпатори, докопали властта, а обикновенния човечец - кучета го яли. Паравоенни формирования - глутница пубери, дето ще се правят на рамбовци? По турско са се наричали башибозук. Това ли искате?
21
3
 
19
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Говорейки за пресичане на нещата в зародиш може би трябваше МВР да охранява границата като хората ПРЕДИ 11 000 нелегални да влязат. Веднъж българите да се обединят за нещо хубаво и положително и веднага се намират някакви псевдо моралисти да четат как това не било редно. Защо ли ми се струва, че някои имат огромен интерес българите да са разединени и държавата да е разграден двор?
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вътрешния министър да подава оставката. Цветанов е като бебе пред този ***.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като няма държава ще има отряди. Полицията е заета да пази границата и да бие студенти а отрядите да нагнетяват напрежение до анархия. Гея, бея и лудия ще носят отговорност за това!
18
8
 
28
 
! Отговори
Обичащ Страната Си. преди 10 години
Антонина Желязкова да ходи да направи по някоя сви**а на тия пред джамията, после може да мине и през факултето... Естествено че трябва да има такива отряди, и освен това никой не може да каже на група хора да не се разхождат вечер или как да са облечени.