По следите на червената боя – Втора серия

Ранобуден студент: Полицаи удряха шамари на момичета!
Обновена: 6 дек 2013 14:28 | 6 дек 2013 09:35,
141

Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Ранобуден студент обяви категорично, че младежите вчера, които почти цял ден протестираха пред парламента срещу промените в Закона за МВР, не са били агресивни.

Твърдения, които МВР обори със снимки и кадри, а и с информация, че деветима са задържани заради нарушаване на обществения ред.

Вчера през целия ден униформени с мегафони предупреждаваха демонстрантите да спрат да  бутат загражденията, както и да преустановят замерването на сградата на парламента с домати и бомбички с червена боя.

Още по темата
Не така обаче стоят нещата според Борис Рангелов, който обяви пред Нова тв, че полицаи са удряли шамари на момичета, а две от тях са били отведени в РПУ, защото прегръщали униформените с ръце, боядисани с червена боя.

"Просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила и това е видно от всички кадри. Уверявам ви, че с тези удари, които виждаме на кадрите, е невъзможно да се случи нищо - нито на загражденията, нито на полицаите зад тях", коментира той.

Попитан какво не им харесва в Закона за МВР, Рангелов заяви, че това е един интересен закон, за който се твърди, че е оформяне на предния Закон, преписването му на чисто и нищо не се променя.

"На практика се променят много неща, които засягат всички граждани. Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства – оръжие, полицейски палки, каски и други", даде пример студентът.

По думите му промените са много и всички те са в ущърб на гражданите.

"Този закон не е правен за обществото, а за определени хора... Въпросът е друг, ако те получат заповед, нареждане, за по-активни мероприятия спрямо протестиращите, за по-грубо държание спрямо тях, ние как да сме сигурни, че те няма да използват точно този мотив, че нарушаваме личната им безопасност и се чувстват застрашени, за да използват полицейски палки?", попита Борис Рангелов.

Ранобудният студент настоя, че народните избраници и от ляво и от дясно трябва да ги чуят.

"Депутатите трябва да ни чуят. Ние протестираме против цялата политическа класа за морал в политиката. Това е национална кауза. Ние не защитаваме личния си интерес, а обществени каузи", заключи младежът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
12
 
21
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До 111 Анонимен Къде ще заминат бе?Кой ще ги вземе на работа? Те ако бяха наистина способни и умни,нямаше въобще да се занимават с подобни истории. Нямаше да има значение за тях кой управлява,а само,да натрупат достатъчно умения,че да може наистина да се реализират в чужбина. Кой знае какви постчета са им обещали,ако това правителство падне,ама не е тука темата да се ровим в подобни неща
102
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименСтерва може да бъде само *** и тая отзад. А тия след година две ще се изнесат от България и да видим кой ще те храни занапред. Нали си наготово от държавната копаня.
101
8
 
21
 
! Отговори
велзевул преди 10 години
Като са толкова искрени и дълбоко убедени в правотото си тия студенти - АМИ КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА СЕ САМОЗАПАЛИ,СТИГА СА КОДКУДЯКАЛИ И ВИЛИ КАТО ЪГЛОШЛОЙФИ !!!!
100
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте ги показвали тези стерви и платени мераклии да попаднат във властта в бъдеше.Сега трупат активи и после ще искат да им бъдат зачетени заслугите. Каква илюзия! Занимавайте ни с нещо по-значимо.
99
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е, агресивните окупатори, манипулатори, рекетьори, вандали, лъжци и всякакви други там нарушители на Конституцията на РБ и още четири други закона да отговарят за действията си. Време е, медийте да не вземат страна, а обективно да коментират и показват случващото се.
98
10
 
39
 
! Отговори
Жалка картинка преди 10 години
Още от първата снимка се вижда, как една протестираща "студентка " неизвестно защо "плаче" или по-точно се преструва на малтретирана. Зад нея полицаите и се смеят. Жалка картинка!
97
11
 
30
 
! Отговори
Ай сектир! преди 10 години
Не ме е еня за парламента -ако щат и с *а да го замерят ,но я се поставете на мястото на полицай чиято униформа е съсипана с боя за това че някаква скубла решила по този начин да бъде оригинална !!?? Сега освен присъдата за хулиганство да я накарат да заплати и щетите -към 500 лв. струва един такъв комплект дрехи-и другия път сериозно ще се замисли как ,какво и кой да цапоти!!
96
7
 
24
 
! Отговори
fago преди 10 години
До Анонимен с 95На теб кой ти дава право да говориш от името на българската интелигенция? 10-15 или дори 25 души с объркани от промиване глави не са цялата ни интелигенция. Хайде стига манипулации, холан!
95
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искат оставка,добре,но ако мислят,че Орешарски ще излезе и ще им я поднесе или че управляващите ще се разкаят,НЯМА.Искат да бъдат коректив на всяка власт,но как? Какво коригираха досега? Стоят пред парламента и викат "оставка",а управляващите приемат каквито си искат закони.Не искат подкрепа от партии,тогава ще ядат бой докато са студени,а като завършат...
94
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно как никой не се поряза някъде или не си прехапа устната, та да го показват по всички телевизии окървавения, пребит от полицията "ранобудник"
93
5
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Искат оствка защото Борисов го иска,не са съгласни с промените в закона на МВР,защото на Цвъки не му харесва.И ако това е морален протест здрве му кажи.
92
23
 
8
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Комунизма трябва да бъде забранен като античовешки , а всички който са имали вземане-даване с БКП , ДС съдени и вкарани в затвор , тогава можем да градим държава , засега боксуваме 24 години от един преход , който в крайна сметка ще се окаже вечен.
91
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да,платени са студентите,но от БСП и ДПС.Помислете само,те дават повод на управляващите да казват,че има демокрация и протестите са разрешени.Студентите търсят подкрепа от хората,но не си дават сметка,че тези хора са симпатизанти на различни партии,а студентите не искат подкрепа от партии.Да вземат пример от Украйна,там всички се обединяват за да сваля правителството.Ако мислят,че Кличко е по-различен от Борисов,грешат.
90
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господин ранобуднико, ако ченгета наистина получат заповед не им трябват нито щитове нито палки а с голи ръце и шутове ще ви пратят в Пирогов всичките.Само се погледнете каква слаботелесна сбирщина сте и благодарете на *** от правителството че забраняват да се изпълнява закона.Полицията толкова ви е набрала че молете се да не им заповядат.Кумунисти мумунисти тез работи се решават на избори.Като не си гласувал никакво право нямаш да се оплакваш.Ако вие сте алтернативата по добре ГЕРБ .
89
3
 
26
 
! Отговори
желязна логика преди 10 години
Браво голяма логика! Щом протесерите нямат спец.екипировка и полицаите да стоят срещу тях по голо самочувствие и разбира се да стоят мирно и да поемат камъни ,боя и прегръдки от некъпани студентки. Това е същото все едно талибаните в Афганистан да протестират срещу тежко бронираните машини на американците понеже с тяхните РПГ-та и калашници не могат да ги опушкат.Това е всъщност *** предтекст в опит да се реанимира почти напълно замрелия протест по примера на месец по рано с конст.съдия.
88
0
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До 95 Анонимен Още ли вицове разказвате? Днеска на голям бъзик си пишете коментарите. Няма нужда да чета вицове,то тука е пълно с такива. И случано не е първи април,ама карай
87
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА Е СРАМЪТ -ВЕЧНИЯТ СРАМ ,КОЙТО КОМУНИСТИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ГО НОСЯТ КАТО РАНИЦА НА ГЪРБА. ТОЧНО КАТО В УКРАЙНА НАШИТЕ КОМУНИСТИ СТОЯТ ВЪВ ВЛАСТТА САМО С ПОМОЩТА НА ПОЛИЦЕЙЩИНАТА ,КОЯТО В МОМЕНТА ВЛАСТВА !СРАМ ! ЦЯЛАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ,ИСТИНСКАТА , А НЕ ПЛАТЕНАТА Е ЗАД ПРОТЕСТИТЕ КАКТО И НАЙ-БУДНИТЕ СТУДЕНТИ !
86
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DO TOZI MOMENT SAVREMENNATA ISTORIA NE E REGISTRIRALA PODOBNO NAHALSTVO NA zakonno IZBRANI UPRAVLIAVASHTI- SIRE4 BOKLUTZI.
85
4
 
36
 
! Отговори
Д Борик Рангелов&quo преди 10 години
"По време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства оръжие, полицейски палки, каски и други"-казал "ранобудния" ***. Ами в коя държава полицията не носи оръжие и не може да го използва при необходимост. По-тъпо нещо не бях чувал. Не знам защо обаче продажните медии публикуват подобни простотии. То че протестиращите са платини *** е ясно за всички, но защо още им обръщат внимание.
84
3
 
37
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Фани" Въоръжена до зъби полиция"? Вие бъзикате ли се?Смятате ,че като имат каски и палки са тежковъоръжени? Ооо господи,колко сте зле.Ужасно,ужастно зле. Аз на тежковъорежени викам,с каски,бронежилетки, щитове,оръжия с гумени куршуми,водни струи,сълзотворен газ и т.н. А на снимките имат само каски ,не видях нито водни струи,нито сълзотворен газ,нито нещо с което да стрелят с гумени куршуми и т.н.