По следите на червената боя – Втора серия

Ранобуден студент: Полицаи удряха шамари на момичета!
Обновена: 6 дек 2013 14:28 | 6 дек 2013 09:35,
141

Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Ранобуден студент обяви категорично, че младежите вчера, които почти цял ден протестираха пред парламента срещу промените в Закона за МВР, не са били агресивни.

Твърдения, които МВР обори със снимки и кадри, а и с информация, че деветима са задържани заради нарушаване на обществения ред.

Вчера през целия ден униформени с мегафони предупреждаваха демонстрантите да спрат да  бутат загражденията, както и да преустановят замерването на сградата на парламента с домати и бомбички с червена боя.

Още по темата
Не така обаче стоят нещата според Борис Рангелов, който обяви пред Нова тв, че полицаи са удряли шамари на момичета, а две от тях са били отведени в РПУ, защото прегръщали униформените с ръце, боядисани с червена боя.

"Просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила и това е видно от всички кадри. Уверявам ви, че с тези удари, които виждаме на кадрите, е невъзможно да се случи нищо - нито на загражденията, нито на полицаите зад тях", коментира той.

Попитан какво не им харесва в Закона за МВР, Рангелов заяви, че това е един интересен закон, за който се твърди, че е оформяне на предния Закон, преписването му на чисто и нищо не се променя.

"На практика се променят много неща, които засягат всички граждани. Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства – оръжие, полицейски палки, каски и други", даде пример студентът.

По думите му промените са много и всички те са в ущърб на гражданите.

"Този закон не е правен за обществото, а за определени хора... Въпросът е друг, ако те получат заповед, нареждане, за по-активни мероприятия спрямо протестиращите, за по-грубо държание спрямо тях, ние как да сме сигурни, че те няма да използват точно този мотив, че нарушаваме личната им безопасност и се чувстват застрашени, за да използват полицейски палки?", попита Борис Рангелов.

Ранобудният студент настоя, че народните избраници и от ляво и от дясно трябва да ги чуят.

"Депутатите трябва да ни чуят. Ние протестираме против цялата политическа класа за морал в политиката. Това е национална кауза. Ние не защитаваме личния си интерес, а обществени каузи", заключи младежът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
27
 
! Отговори
nikola преди 10 години
Заграждението е знак,че неможе да се преминава ,който не спазва този знак има нагайка,ако тази нагйка не игре срещу нарушителя трябва да игре срещу служителя.
82
2
 
25
 
! Отговори
до Василев преди 10 години
Уважаеми, много добро поетическо съчинение, но за съжаление нищо такова не са казали, не са поискали студентите.Литературната ти измислица само показва,че на тях им липсва акъл дори за такова лицемерие. ТЕ ИСКАТ САМО ОСТАВКА, и затова ще си останат сами с това искане.Лош страт, грозно изложение, смешно заключение-това ги чака.
81
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама и гадна полиция имаме! Вместо да ги пребие, че да даде повод да се отприщи "общественото недоволство", запазват самообладание и не се поддават на провокации!!!
80
16
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До Мистър ХДА СТЕ ВИДЯЛИ ПОЛИЦИЯТА ДА НИ БРАНИ ОТКРАДЛИВИ ДЕПУТАТИ, ОТ КОРУМПИРАНИ МИНИСТРИ...
79
12
 
10
 
! Отговори
Фани преди 10 години
ОТДАВНА е ЯСНО, че всеки българин ТРЯБВА ДА СЕ ВЪОРЪЖИ, от една страна да не стои с/у ВЪОРЪЖЕНА ДО ЗЪБИ полиция само с голия си Х*У и от друга ДА СЕ ЗАЩИТАВА от талибаните, които това ПРЕСТЪПНО Правителство ДОПУСНА ДА НИ НАЛАЗЯТ като *** и НЕ ВЗЕМА НИКАКВИ МЕРКИ, за да защити народа си !!! Тези 2 извода са ни НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИ, да се въоръжаваме, за да сме в крак С НОВОТО ВРЕМЕ , нали така???
78
0
 
0
 
! Отговори
nana преди 10 години
ne znaia m, ne sam bila
77
0
 
27
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
много ми е странно след като толкова не искате тоиз парламент, защо само 20 проценат излязоха да гласуват на изборите. Защо само 20 проценат излязоха да гласуват на медстните избори във Варна? сащо под 20 проценат галсуваха в Гърмен? явно си харесвает управниците! който не е гласувал - да мълчи!
76
5
 
25
 
! Отговори
ЩО РЕВЕШ,МА преди 10 години
ДА БИ МИРНИ СЕДЯЛО,НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО.КАТО ПРЪДЛИТЕ ДРЪГЛИВИ СА ТОЛКОВА СМЕЛИ И УБЕДЕНИ,ЩЕ ТЪРПЯТ И ШАМАРИ И РИТНИЦИ И ПАЛКИ. ФАШИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 1944Г СА РЯЗАЛИ ГЛАВИ И ЖИВИ ЧАСТИ ОТ ТЕЛАТА НА НЕЛЕГАЛНИ ЖЕНИ И МОМИЧЕТА.САМО ЧЕ ТЕ НЕ СА СЕ ОПЛАКВАЛИ В ПРЕСАТА/НЯМАЛО Е ТВ/ЗА ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НАД ТЯХ.СЕГА ТИЯ "ОБИЧАЩИ ПЛАТЕНО И МРАЗЕЩИ БЕЗПЛАТНО, ОТ КАКВО СЕ ЖАЛВАТ?КАТО ИСКАТ МЕДА/ПАРИЧКИТЕ/,ЩЕ ТЪРПЯТ И ЖИЛОТО.ПОЛИЦИЯТА Е РЕПРЕСИВЕН ОРГАН И АКО РАНОБУДНИТЕ НЕ ГО ЗНАЯТ-ПРОБЛЕМЪТ СИ Е ТЕХЕН.
75
4
 
14
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Василев Баце,горд си с такива ли? Явно и твоите изчадия са подобни нагляри.Те се борят с това си поведение ,да бъдат забелязани и да им бъде ръкопляскано .Типични комплексари.Нали към Европата сме се запътили? Трябва да не се оставят подобни да си развяват коня.То тях като не може да се усмирят,къде ти ще сваляте правителство? То и затова резултата е нулев и все повече настроивате другите хора срещу себе си.Игнорирате тоя ,игнорирате оня и накрая останахте една шепа.
74
12
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тихи,тихи и изведнъж протести,значи на Боко парите свършват и той трябва да ги намери от някъде,намира и всичко започва отначало.И това ще продължи защото с парите които плаща Б.Б.не са от неговия джоб и изкарани с пот на челото.Ако не съм прав пишете ми минуси.
73
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това парламента на народа ли е ??? ИЛИ парламент на купени лобисти назначени от олигархията и с кадруването на САЩ Турция и Россия Легитимен бил парламента и правителството ами че то правителството на Бай Тошо беше много по-легитимно избирашеше се 99% И много по-социално от днешната социална БСП Тогава да имаше някой да не може да си връща кредита да не може да си плати тока да имаше бездоми безработни на някой дане окажат медицинска помощ...ама нямаше и олигарси милярдери ограбили държата
72
11
 
27
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Малко им е било. Трябвало да ги подкарат с ПАЛКИТЕ.
71
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Василев, ти си отявлена герберушка, не си нито свободен, а си и комичен в напъните си в момента да се правиш на революционер
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние сме уникални *** - обяснявам защо. Ако утре кажат че ни намаляват заплатите само с 10лв не се съмнявайте че такива протести ще настанат че ще отнесем НС като бръмбар-сламка.Обаче като ни дадат 2лв си траем. И какво излиза - важна е парата,МАЙНАТА И НА СВОБОДАТА !
69
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ+БСП= ГЕНОЦИД Протеста е и февруарските и сегашните са против мутороолигархичната система Е дойде на власт БСП промени ли нещо дори и тихомълком преди 2 седмици червените продължиха лиценза на ЧЕЗ dnevnik.bg/biznes/2013/11/14/2182141_dkevr_prekrati_procedurata_po_otnemane_licenza_na_chez/ Е питам промени ли се нещо предадоха ви другарите от ''"социалната" БСП
68
5
 
27
 
! Отговори
Лошия батко преди 10 години
Проституиращите засега се радват на невероятен комфорт от страна на власт, полиция и обществото. Това, което не е ясно в случая е, докога. Със сигурност няма да е още дълго.
67
5
 
25
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Тия нагледци се оплаквали,че им биели шамари. Нагли *** се оказаха.Еми тая ***,кво майка си се закача с ченгетата.Тя да е благодарна,че се е разминала с шамар.Току виж я бяха пратили погрешка в килия пълна със загорели мъжаги. А може и това да е искала момичето ,а сега вие на умряло,че не е станало.А може и групов с полицаи да си е търсила,кой знае. Тия са откровенно по-зле от тия в парламента,та даже и лъжите им са по-плоски,а си мислех ,че няма накъде повече
66
3
 
29
 
! Отговори
359 преди 10 години
А те какво искат? Балет ли да им играят полиците? Или да им поднасят кафе? Толкова нагли хора сме отгледали, но не сме възпитали! Срам ме е! И ако искаме да имаме държава, трябва не само да имаме закони, но и да ги спазваме ВСИЧКИ! А полицията да се грижи за спазването им и който ги нарушава - на топло!
65
13
 
4
 
! Отговори
д преди 10 години
Абе добре, че не им се падна некои по-ангажиран народ на тия наще куки / като в Украйна например.
64
11
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Прав е г-н Марков,ако ГЕРБ отново се върнат на власт ще има гражданска война.