Побоят над 2-годишния Йордан е опит за убийство!

Марковски: Нужни са информатори за рисковите семейства
Обновена: 11 дек 2013 09:40 | 11 дек 2013 09:40, Камелия Цветанова
10
Побоят над 2-годишния Йордан е опит за убийство!
Адвокат Марин Марковски. Снимка: Булфото, архив

Според адвокат Марин Марковски побоят над 2-годишния Йордан, който е в кома, може да бъде квалифициран като опит за убийство.

Наказанието за такова престъпление е от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотна присъда, заяви той по Нова телевизия.

Както Dnes.bg писа вчера, в реанимацията на болницата в Бургас беше прието двегодишно момченце от село Дрянковец, община Айтос, след побой от 23-годишната му мащеха.

Още по темата
Жената е признала пред полицията, че го е била с ръце и с дръжка на метла, но според разследващите вероятно е използвала и метална тръба.
 
Марковски смята, че чрез законодателството могат да се избегнат случаите на насилие над деца, но проблемът не е в текстовете, защото предвидените наказания няма накъде повече да се завишават.

„Особено страшно е в циганските гета и квартали. Там децата ги насилват по един ужасен начин. Това е правилото за тях. Причините не искам да ги мисля – култура, образование, липса на религиозно чувство, мизерия”, посочи адвокатът.
 
Според него Законът за закрила на детето е много добре написан, но проблемът е, че не се прилага.

„Държавата е дала основата със закона, но трябва да има реална информация, особено в циганските гета е нужно да има агентура, която да съобщава за рисковите семейства. Сега няма обратна връзка между социалните служби от Агенцията за закрила на детето и рисковите семейства. Детето е безпомощно и не може да отиде само в полицията. Трябва да има информатори, които да съобщават за подобни насилия, за да могат те да се предпазват“, коментира той.
 
Марин Марковски отбеляза, че последиците от насилието над деца има и последици след години.

„Не само детето се уврежда физически и се мъчи по ужасен начин, защото то е безпомощно, но опасното е, че насилието при децата ражда престъпността, когато децата станат възрастни. Този, който е бил жертва на насилие като дете, има рефлекса да прави престъпления като зрял”, категоричен е той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
въпрос до Даскал преди 10 години
Кой е казал, че в държавата се работи според знания и умения ? Напротив, всичко около нас потвърждава обратното. Така, че даавай Камии, такива като теб са на ход.
6
0
 
4
 
! Отговори
Аз Казах преди 10 години
2 ГОДИШНО ДЕТЕ господа и госпожи съдии!!!!!!23-годишната мащеха да получи демократичната присъда - Да почиства помещението на "горещата зона" на реакторите в АЕЦ Козлодуй само 9 месеца!ИЛИ доживот!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
*** РАБОТА......... Какво повече да кажеш по такъв "случай" ?!?! ..............
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vsichki advokati sadii prokyrori sa zakonni reketiori paraziti jiveeshti ot makata na xorata .
3
3
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Г-н Марковски е адвокат и е добър адвокат.дали го харесват или не ,това си е личното мнение на хората,той се е доказал в неговата професия,човек,който разбира и знае какво говори.защитава и бедни и богати,за пари и безплатно,виновни и невинни-това е неговата работа.също като и лекаря ,който лекува и осигурени и не,мръсни и чисти и т.н.така че без да обиждате човека от пита *** и т.н.за мен той е ПРОФЕСИОНАЛИСТ,което е важно в неговата работа.
2
0
 
3
 
! Отговори
Даскал преди 10 години
"...последиците от насилието над деца има и последици след години..."Е то, бива тавталогия, ама т'ва направо избива рибата - бърка ти в мозъка!Аман от високообразовани журналисти! Ками, Камиии, не си за тая работа, мойто момиче!Да те върнем в трети клас в училище ли, що ли? Пък сигурно ще да си и "виШистка"?!?
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джаба сега ще защитава Бо поне сто години и е вързал яко финансите!))))))))))