Няма основание да има мониторинг заради бежанците

Според Чирпанлиев и да има, ще се убедят, че грешат
8
Няма основание да има мониторинг заради бежанците
Снимка: Булфото, архив

Поставяне на България под нов механизъм за наблюдение заради проблема с бежанците не би било основателно, заяви в предаването председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев по БНР.

Още по темата

Той коментира предупреждението на еврокомисаря по вътрешна сигурност Сесилия Малмстрьом, че страната ни може да е първият случай на активиране на кризисния механизъм от регламента "Дъблин-2", който регулира какви права имат търсещите убежище чужденци на територията на първата страна от Евросъюза, в която са пристигнали:
„И да бъдем поставени под наблюдение, тези, които ни поставят, ще се убедят, че няма никакви основания ние да бъдем поставени под такова. Това, че България е най-малката държава в Европейския съюз и така да се каже - най-уязвимата, не означава, че просто трябва по някакъв начин да бъде използвана за друг тип цел“, категоричен е Чирпанлиев.

Според евродепутата Ивайло Калфин обаче има опасност механизмът да бъде приложен спрямо страната ни.
„Сега над страната ни е надвиснал и нов механизъм. Мисля, че трябва да положим всички усилия поне той да не ни се струпа. Това означава оценка, че ние не се справяме с границите си. Разбира се, забравяме за Шенген, забравяме за това, че работят българските институции както трябва и минават на управление от Европейската комисия с чести доклади“, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е справедливостта на ЕС и Европейската комисия, създавана от основните и служители комисарите. Критикуваха ни, че не приемаме чужденците, колко сме лоши, коравосърдечни, КСЕНОФОБИ (за това, последното, трябва да ги съдим, обиждат цял един народ, с тежка и изтерзавана 5-века история, тогава не ни защитаваха, напротив, и гледаха сеир). СЕГА ПЪК не сме си пазили границите, т.е. ЗАЩО СМЕ ГИ ПУСНАЛИ? А ШВЕЦИЯ, КОЛКО БЕЖАНЦИ ПРИЕ? ? Или е по-удобно България да пази шведските граници, а мадам Малстрьом!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубави жени и грозни мъже, също като българите в последните години - някой антрополог ще обясни ли защо? Навсякъде шкембета и голи глави, отврат!
6
1
 
5
 
! Отговори
EUSSR преди 10 години
И защо през май да гласувам за национални предателии брюкселски *** ???
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога ще има мониторинг заради българската мизерия и нищета, лакеи гнусни?
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
после Бреивик бил луд луд ли вашта м......а ненастаргани толерасти
3
1
 
24
 
! Отговори
WTF???? преди 10 години
Пак ли ние сме им виновни? Германия приема 4000 бежанци, но само сирийци с документи и роднини в Германия, а "богата и голяма" България 20 000 и то *** от цяла Африка. Крайно време е да изберем политик с топки, който да защити българските интереси ! Досегашните са пълни нещастници !
2
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Дамите и Господата от Еврейският Съюз,Пардон,Европейският Съюз,са възмутени от Испания,защото посреща Имигрантите с Куршуми,и за Наказание,ще Наложи Мониторинг на България,това се нарича Европейска Солидарност(по-точно,Комунистически Интернаионлизъм)Четио
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само че в статията има грешка - не сме най-малката държава в Евросъюза, никак даже не ни е малка държавата, а ако изчислим и факта, че са ни взели територии съседните държави и, че Македония реално е също България, сме дори още по-голяма държава.

Спонсорирани публикации