Местните от Бяла искат да се строи в Карадере

В момента плажът е безобразно мръсен, каза кметът
Обновена: 23 мар 2014 16:27 | 23 мар 2014 12:16,
338
Местните от Бяла искат да се строи в Карадере
Снимка: БТА

Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта. Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Още по темата
Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

По думите му плажуващите и пребиваващи там хора изхвърлят тонове боклуци. "Това е един плаж, който в момента се експлоатира по най-безобразния начин", заяви кметът.

Трендафилов не коментира инвестиционния проект за Карадере, защото в общината няма внесено такова инвестиционно намерение.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на Карадере, предаде БТА.

Припомняме, че се очаква нов ваканционен комплекс да бъде построен в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. лева в проекта Black Sea Gardens в местността Карадере. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика с мащабите си.

От Министерския съвет преди два дни обявиха, че инвеститорът е получил одобрение за издаване на сертификат за инвестиция клас А за изграждането на комплекса. Според „Зелените“ обаче случаят е изключително скандален, защото става въпрос за офшорна компания, регистрирана на остров Джърси, а проектът няма оценка за съвместимост с "Натура 2000" и екологична оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
14
 
! Отговори
Ямболия преди 10 години
И като се замисля не е трудно на 10-тина пенсионери да им се даде някой лев та да приказват каквото "трябва". Прости хора...
164
1
 
7
 
! Отговори
Симеон преди 10 години
БСП-то мисли за всички тия пенсионери, ВЕРВАЙТЕ МИ !
163
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига наркомани и голи хипита"...Брата на станишев ще ви доведе британски пенсионери на който ще им се вазхищавате колко млади изглеждат и колко богати са!
162
3
 
14
 
! Отговори
Ямболия преди 10 години
Будалите си мислят, че като дадат земята ще забогатеят и ще има работа за тях... Ах тези глупави старци, ще ни закопаят още повече.
161
2
 
8
 
! Отговори
4ISTA4 преди 10 години
TEZI LI SA NARODA ????
160
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 10 години
нештата са много просто прават се хотели на море по планини и хората са не доволни шото нямат пари да ги посештават е това е истината. ако има пара в джоба ше си ***. Немат пари ходат на авто стоп и там им е спокоино са е това е истината.
159
2
 
6
 
! Отговори
онзи преди 10 години
за 300лв ли ше бачкате?!!!
158
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези пенсионери за 5лв. ще викат каквото им кажеш.
157
2
 
10
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Тези червендури *** ще мирясат само на онзи свят, сега развяват некакви надписани чаршафи дори не знаят какво пише на тях, но заради едната плодова ще крякат по мегдана докато им закрякат жаби в ръкавите, нали *** в червено са им казали нема как ще стоят там като пенсии-***, без да си дават сметка какво ще е бъдещето на внуците им. Простаци *** тая *** край нема.
156
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственият ми коментар за снимката и написаното под нея е, че това са банда от ***, които търсят медийна известност. От 24 г. вече сме се наслушали на "добри" намерения, създаване на работни места /нали такива щеше да има в българските бази на НАТО/, чужди инвеститори и куп още лъжи и дивотии.
155
13
 
8
 
! Отговори
Зелените човечета преди 10 години
Когато се застрояваше по най-безогледен начин Банско, Слънчев бряг, Несебър, Созопол и къде ли не още, псевдо-еколозите мълчаха като... Псевдо-царят си реституира половината Рила и я изсече, онези мълчаха...Когато обаче дойде инвеститор, който иска да направи една много добре преценена от екологична гледна точка инвестиция, при това самият инвеститор е заинтересован да запази природата, защото това вдига категорията на бизнеса му, псевдо-еколозите по команда от ОНЕЗИ скочиха да протестират...
154
2
 
18
 
! Отговори
истината преди 10 години
1.Протестиращите са хора в пенсионна възраст. Означава ли това, че младите не се интересуват, а тези чичковци май им е все едно какво ще бъде след 15-20 години...2. Може да се направи къмпинг, с всички необходими съоръжения, но за това не е нужно грандиозния проект на архитекти като Станишев.3. Дават ли си сметка чичките, че дори и да се осъществи този проект, там ще се заселят пияндетата англичани, може и руснаци, а те и децата им само ще си спомнят какъв прекрасен плаж са имали...
153
2
 
13
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
,,Младежката'' организация на БСП в БЯЛА
152
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 201 мечтаеш ли ,мечтаеш ли ?
151
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 201И аз предпочитам да имам безплатни мечти като теб, но установих че с нищо не ме греят!
150
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Клуб на пенсионера - Бяла.
149
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 201 ти си голяма работа
148
0
 
8
 
! Отговори
ТОДОР КОЛЕВ преди 10 години
Алоооо Чичоооо, защо вече не кашляш, бе?
147
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
това е демокрация вижда се кога ше има повече хора и се вземат мерки кво да се прави. са ходат промерно 1000 човека после 5000 и така се пак това не е на никои.
146
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предпочитам сатанени чаршафи и ориджинал Мохито, вместо разни *** да ми влизат в ... докато се търкалям като животно по "девствения" бряг и да надигам бутилката от мастика-менте от 7лв.