Няма опасност българите да останат без лични лекари

Андреева: Промяната в закона предстои да се гледа от НС
Обновена: 23 май 2014 19:28 | 23 май 2014 19:11,
28
Няма опасност българите да останат без лични лекари
Таня Андреева. Снимка: БТА

Няма никаква опасност от 1 юни част от българите да останат без личен лекар, увери в Пловдив министърът на здравеопазването Таня Андреева. Договорите с общопрактикуващите лекари се сключват за срок от една година, това означава, че те ще продължат да изпълняват дейността си, допълни Андреева.

По-рано днес бившият здравен министър от правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че от 1 юни над 1 милион българи ще останат без лични лекари, защото здравният министър не е внесла промени в Закона за здравето, с което да се удължи срокът за придобиване на специалност "Обща едицина“ от страна на джипитата.

Крайно време е хора, които не разбират от здравеопазване, да спрат да го коментират и да внасят допълнително напрежение сред медицинското съсловие и пациентите, заяви министър Андреева, цитирана от БТА.

По думите й срокът за придобиване на специалност ще бъде удължен с още 5 години. Вече е внесено предложение за промяна на закона и то предстои да бъде гласувано от Народното събрание.

Водим преговори с ректорите на медицинските университети от тази есен да се въведе дистанционно обучение за придобиване на специалност, съобщи министър Андреева.

Така лекарите ще може да се специализират, без да напускат практиката си. Задължителната специалност по обща медицина трябва да бъде придобита от общо 700-800 лични лекари в цялата страна, уточни министър Таня Андреева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как ще останат без лични лекари. Да бе би да са свършили мераклиите да взимат по 2-3 000 лв без много напъване.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера писахте че има днес па нема аре да намерим средата сега
15
0
 
2
 
! Отговори
тиква преди 9 години
Що те оплаквате че ви окрадохме.Нали като си върнем властта утре че ви крадем още по ама че ви и тупаме милиционерската за дето пишете такива постове че сме краднали.
14
0
 
2
 
! Отговори
няма страшно преди 9 години
ще останат мамините, татините, чичовите, лелините и вуйчовите да ви лекуват...колкото могат...другите на запад.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИМА ОПАСНОСТ ДА БЪДАТ ЛЕКУВАНИ ОТ МАЛОГРАМОТНИ ЛЕКАРИ.Или по точно да бъдем ЗАГРОБВАНИ.НАЛИ?
12
2
 
6
 
! Отговори
истината преди 9 години
Другарко министър,щом БСП и ДПС са на власт то българите са в огромна опасност.Не ви струва нито здравната,нито социалната политика.Същите *** сте като всички останали управляващи които грабеха и разграбваха родината последните 25 години и ни накараха да имигрираме на майната си.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горе на снимката - *** от класа , може да дава акъл на троловете по долу.
10
0
 
5
 
! Отговори
танчиту преди 9 години
братята роми ще ви баят грижа немайте. пък то още малко и *** гои нема да има така че все ни е тая с охазарски.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много усмихнато го раздава госпожата. Широко й е около врата, защото каквото и да се случи, смята че с припечеленото добре ще си живее. Само че този път сметките са криви. През целия преход манипулираха и крадоха безметежно БСП и техните сателити, но вече цялата им измамна политика на ограбване лъсна. Никой не се съмнява, че на превратаджийското им поведение идва края. Никой на този свят, сътворил толкова престъпления, не може да се размине със закона. Презрението на хората ще го следва докрай.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственият здравен министър в света, който агитираше открито за разрешаване на тютюнопушенето на закрито.
7
4
 
8
 
! Отговори
рептили преди 9 години
Леле тази какъв рептил е, тръпки ме побиват. Това е най - обладаното от демони правителство, което сме имали. Само песоглавеца Бюреков с тролските уши липсва.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за това което каза на оная *** Десислава Атанасова ,евала на министърката !каза,,нека да говорят само тези ,които разбират от здравеопазване ,, :)
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е таман се зарадвахме, че ще се отървем от тях, но как некадърниците ще останат без да ни скубят. Виж кадърните лекари-за тях място в България и заплащане няма.
4
1
 
11
 
! Отговори
aboychev преди 9 години
ДОРИ НАПРОТИВНАЙ-ВЕРОЯТНО БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ С БЕЗЛИЧНИ ЛЕКАРИ
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма никаква опасност от 1 юни част от българите да останат без личен лекар, увери в Пловдив министърът на здравеопазването Таня Андреева...Така ще е в Белене, душа...Тъпият ти любовник и той ще намаже....
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ЧАС ЛИ СИ Г-ЖО АНДРЕЕВА??? ГОЛЯМА НЕКОМПЕТЕНТНОС ...ЖАЛКА СИ ..
1
2
 
10
 
! Отговори
един преди 9 години
Според това недоразумение наречено министър на здравеопазването от 01,06,2014 трябваше да тръгне електронното здравеопазване т.е. след 5 дни. /поне така се изказа предизборно/ Сега пък решила да обучава лекарите дистанционно. Чудя се дали знае какво е компютър как се използува и дали не слага сиренце пред мишката