Правителството съветва пенсионери как да живеят достойно

Брошура показва на възрастните хора как да ползват финансови услуги
Обновена: 11 юли 2014 07:07 | 11 юли 2014 07:07, Красимир Ангелов
52
Правителството съветва пенсионери как да живеят достойно
Снимка: Reuters

Специална нова брошура ще учи пенсионерите у нас как да ползват финансови услуги и продукти като депозити, кредитни и дебитни карти, съобщава „Труд“, цитирайки кабинета на вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева.

Съветите започват с това как да се избере най-подходящ продукт и завършват с препоръки за ползване на кредитни карти. В брошурата ще има съвети към възрастните хора как да правят маркетингови проучвания и да сравняват условията на различни банки за една и съща услуга.

Има и цял раздел със съвети как пенсионерите могат да изтеглят кредит, как да пресмятат годишен процент на разходите и други.

Обърнато е внимание и на постоянните телефонни измами, които стават у нас. Възрастните хора биват съветвани да не държат много пари вкъщи, а в банка.

Издаването на брошурата е част от Комуникационната стратегия на Министерския съвет за 2014 г. От пресцентъра на вицепремиера Бобева обясниха, че все още няма решение с какви пари ще се финансира отпечатването. Това трябвало да стане ясно през следващата седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
57
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 9 години
Смях се от сърце . Особено на съвета как един пенсионер да изтегли кредит. После трябва да има съвет кой да изплаща кредита, имайки впредвид какъв е размера на пенсиите у нас.866
8
8
 
66
 
! Отговори
Тъп, по-тъп, най-тъп преди 9 години
Абе тези добре ли са, давали съвет как се тегли кредит, как се обслужва кредитна карта и т.н. Тези наясно ли са че след като се вземе един кредит, то той подлежи на връщане?! На единия месец пенсионера ще изтегли кредит и ще живее достойно, а на другия като се наложи да връща ще е по-зле от месеца предхождащ месеца, в който е изтеглен кредита! Единствения начин да пенсионерите да живеят достойно е да се вдигнат пенсиите, на наистина работилите хора, и да се спрат пенсиите на *** без тр.стаж
7
13
 
52
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Правителството няма достойнство а учи другите на такова.
6
10
 
51
 
! Отговори
Лесно се управлява преди 9 години
*** човек - този принцип беше пътеводна звезда на "другарите". Простият човек наистина лесно се лъже и от това днес се възползва постоянният малцинствен електорат на "другарите".Разликата е там, че простите българи работят и успяват да скътат някой лев дори от мизерните пенсии. Простите *** не работят, а кроят планове как да докопат нещо наготово. Внуците им, ако случайно ползват компютър, влизат в този сайт за да ни обяснят тази черта на племето си - според тях,ромите били по-умни от бълг
5
10
 
47
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До демократАбе друго си е пенсионафт от ДАНС 1,5 трилиона национални активи окрадени те нищо не са разбрали , цялата икономика придобита от чуждестранни финансови върколаци а те живеят щастливо гледат внучета и получават дивиденти и ренти !
4
12
 
50
 
! Отговори
Колко от възрастните преди 9 години
ще си направят труда да я прочетат? Онези, за които четенето е част от ежедневието им, обикновено знаят нещата, които щели да бъдат пояснени в брошурата, а ако не знаят нещо, постоянно четящите ще съобразят как да намерят информация.През вековете, българинът е уважавал четящите хора и е имал респект спрямо тях. Мечтаел е децата му да са четящи. През "онези" 45 години обаче, интелигентът беше обект на подозрения и подигравки. Пренебрежението спрямо четенето у нас не е резултат на компютризацията
3
10
 
52
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Ако агентите на ДС се лишат да взимат пенсия и ще има за другите българи достойни пенсии.А какво стана?България е на това дередже заради тях и ги награждаваме с една милиционерска шапка с пари.
2
9
 
73
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Самото правителство не знае значението на думата "достойнство".Много пенсионерите не знаят какво е достойнство, защото живот на едно кисело мляко на ден не е живот, камо ли пък достоен.В скоро време ще настане такъв зор, че голяма част от населението ще забрави значението на думата "достойнство".За това може да се благодари на васалите и в Народното събрание, и в Европейския Парламент, които обслужват интересите на САЩ, а не на българите и другите държави в ЕС.
1
9
 
84
 
! Отговори
GONO преди 9 години
Ако искат да живеят достойно да им вдигнат пенсиите, а не да оцеляват със 100лв пенсия.