Правителството съветва пенсионери как да живеят достойно

Брошура показва на възрастните хора как да ползват финансови услуги
Обновена: 11 юли 2014 07:07 | 11 юли 2014 07:07, Красимир Ангелов
52
Правителството съветва пенсионери как да живеят достойно
Снимка: Reuters

Специална нова брошура ще учи пенсионерите у нас как да ползват финансови услуги и продукти като депозити, кредитни и дебитни карти, съобщава „Труд“, цитирайки кабинета на вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева.

Съветите започват с това как да се избере най-подходящ продукт и завършват с препоръки за ползване на кредитни карти. В брошурата ще има съвети към възрастните хора как да правят маркетингови проучвания и да сравняват условията на различни банки за една и съща услуга.

Има и цял раздел със съвети как пенсионерите могат да изтеглят кредит, как да пресмятат годишен процент на разходите и други.

Обърнато е внимание и на постоянните телефонни измами, които стават у нас. Възрастните хора биват съветвани да не държат много пари вкъщи, а в банка.

Издаването на брошурата е част от Комуникационната стратегия на Министерския съвет за 2014 г. От пресцентъра на вицепремиера Бобева обясниха, че все още няма решение с какви пари ще се финансира отпечатването. Това трябвало да стане ясно през следващата седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
50
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Хм, правителството иска да загроби пенсионерите с кредитни карти и кредити. *** долни. Ще подлъжат сега маса възрастни хора да се набутат с кредитни карти, които нямат изплащане, ще им глътнат и без това мизерните пенсийки. Ама нека, като ходят да гласуват за комунистите.Кво очакват, да се върне бай тошовото време ли. Наивници, дано не се подлъжат за тея кредити и да ум уврат дебелите глави до изборите и да спрат да гласуват против децата и внуците си и да ги гонят в чужбина!!
28
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ama tezi se podigravat!!!! Takva naglost nikade niama... baba ti e s 150 lvpensia - te ste ia uchat kak da si optimizira razhodite i da sis miata godishnite protzenti??!!?!?!??!??!?!?!?!?!!?! MALOUMNITZI!!!!!!!!!!!
27
9
 
46
 
! Отговори
до неразбралите преди 9 години
Елате на Слънчев град, да видите как живеят пенсионерите от Запад!На държавна издръжка!
26
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли какви са лихвите по кредитните карти? Започват от 15 % нагоре и са до два пъти с по-висок лихвен процент от потребителския кредит. Да зарибяваш пенсионри по този начин си е меко казано грозно.
25
9
 
36
 
! Отговори
Истината преди 9 години
До заслужават съдбата с 21Ти пък си заслужаваш съдбата да станеш пенсионер и да се състариш преждевременно. Нали каквото повикало-такова се обадило. Старците не са виновни с нищо. Вината е изцяло на управляващите. Ти май не си живял по онези времена, или не ги помниш, за да видиш каква корупция е било по изборите по онова време. Даже медиите не смееха да се обадят срещу управляващите. Повечето от които от ДС. Просто ДС се разпадна по-късно отколкото самият комунизъм.
24
8
 
43
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Парите дадени за разработване и отпечатване на този пасквил сигурно ще стигнат за още 0.3% добавка върху пенсиите и тогава ----ех, какъв живот
23
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво има да ги съветват? 200 са си 200, както и да ги гледаш 2 000 няма да станат. Освен да спреш да ядеш и да ползваш битови услуги не виждам как ще ти стигнат, колкото финансово грамотен да си.
22
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На ти 150 лева, живей достойно!"
21
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа е казал:Акъл не ми давай-пари ми дай!
20
10
 
53
 
! Отговори
КАК преди 9 години
Правителството съветва пенсионери как да живеят достойно - с 200 лева пенсияза парно и топла вода - 1300 лева + изравнителна сметка 450 лева =145,83 на месец,ток -45 лева -студена вода 28 лева за храна ,дрехи ,лекарства - да са живи и здрави децата и да имат работа ,иначе всички управлявали България са за сибир.
19
9
 
39
 
! Отговори
melinda.faella преди 9 години
гавра е това гавра с народа! кога ще ги изметем тия крадци кога питам аз!
18
20
 
40
 
! Отговори
заслужават съдбата с преди 9 години
Българските пенсионери си заслужават съдбата. Два пъти фалира тази държава, защото си избираха комунистите. Да питат Виденов къде са спестяванията на хората, както и къде е пенсионния фонд? Също така, няма как бабичка, цял живот работила нискоквалифицирана работна ръка, да взима 500 лв. Ще си взима минимума и да си трае там. Нещо повече, доста пенсионери всеки ден горят с хиляди левове от телефонни измамници - откъде са тия пари? В Европа и Америка хората не си държат пари под леглото, а в активи
17
9
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ооооооо, господи що не слезеш от небесата да си прибереш вересиите?????Кредитни карти за какъв *** при 150лв. пенция му е на пенсионера моля???? Заеми, акции, финансови операции с какво бе *** при положение, че 100- то лева същия тоз пенцццииионер вече ги е дал в аптеката???? Бобевааа, не троши парите за брошури, ами ги дай на някой старчески дом по-голям хаир ще сториш!!!Оставка некадърнициии!!!
16
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес май не е 1 април за да се шегуват така.
15
10
 
64
 
! Отговори
Алекс 1 преди 9 години
На съответните чиновници, измислили и изтипосали тази брошура, ще бъде заплатено, а отпечатването й ще струва много пари.Зашо?За да ограмотят възрастните хора как да правят финансови операции, как да ки купуват акции и да теглят заеми от банките...Боже, Господи, тези хора съвсем изтрещяха в напъните си да промиват мозъци.Какви финансови операции ще съветват една 90 годишна жена, нечуваща, невиждаща и , трудно четяща?И това с шрифт, който може да се чете само с лупа?Това е цинична гавра с хората.
14
10
 
58
 
! Отговори
един българин преди 9 години
"Правителството съветва пенсионери как да живеят достойноБрошура показва на възрастните хора как да ползват финансови услуги"Абе к*рове скапани, правителството, как смеете да съветвате пенсионерите как да живеят достоен живот. Вашето правителство и тези преди тях направихте живота им унизителен. Как смеете. Вие не съветвате, а им натяквате. Разликата е в това, че им натяквате и твърдите, че сами са си виновни. Това не е така. Не те са виновни, че живеят недостоен живот. Вие управляващите сте.
13
14
 
46
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ПЕНСИОНЕРИТЕ СА НАЙ-ОЩЕТЕНАТА КЛАСА В БЪЛГАРИЯ.НЯМА НИКАКВИ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ ЗА НЕЯ.ПОМОЩИ ДАВАТ САМО ЗА ОТОПЛЕНИЕ,НО АКО ПЕНСИЯТА ТИ НАДВИШАВА ЕДНА СТОТИНКА ОТ ОПРЕДЕЛЕНИЯ НОРМАТИВ ПРОПАДАШ.НА РАБОТНИЦИТЕ ИМ ДАВАТ КУПОНИ ЗА БЕЗПЛАТНА ХРАНА,НО ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ НЯМА.ТЕЗИ ПЕНСИОНЕРИ ,ЗА ДА СТИГНАТ ДО ПЕНСИЯ СА РАБОТИЛИ И СА СЕ ТРУДИЛИ,НО НЯМАТ ПРАВО НА НОРМАЛНИ СТАРИНИ,ДЪРЖАВАТА НАПРАВО ГИ БРАКУВА И ТРЯБВА ПО- БЪРЗО ДА СИ ХОДЯТ ОТ ТОЗИ СВЯТ,ОСОБЕНО ТОВА ГО ВЪРШИ СЪС СТАРАНИЕ БОЙКО БОРИСОВ. СРАМ!
12
11
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако и това не е терор кое е?!Да учиш ти баба ми как да си тегли от кредитна карта?!Ясноооо!Искат да им вземат жилищата.Достойно да заборчеят на банките и да *** в мизерия!Не това не е държава!Ако нямаше таван на пенсиите и даваха достойни пенсии разбирам,ама те не им стигат тия 200 лв за лекарства,те тръгнали заем да ги учат как деглят?!
11
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
UMRETE ***! I VII I OSTANALATA SVOLACH KARLEJI ....SHE IMA VIDOV DEN MAMA VI MRASNA!
10
11
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ако не е някакъв майтап то тогава е гавра с възрастните хора.